Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer

JeffuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie, ostatnio zastanawiałem się nad zrobieniem serwera minecraft, jednakże nie mam żadnych ciekawych pomysłów na mod.

Rzucajcie tutaj kreatywne propomysły, chce zrobić coś, czego jest mało, gdyż ciągle na MPCForum widzę serwer typu:

1. Survival,
  2. Survival+Frakcje,
  3. Survival Games,
  4. "Kwadratowa Masakra",
  5. Free-build
  6. Hardcore
  7. SkyBlock

Mogą być to oczywiście połączenia modów :)

Opublikowano

Kwadratową masakre sobie odpuść od razu, nigdy nawet nie próbuj jej robić. Polecam jail. Najciekawszy i najlepszy tryb gry jaki teraz jest w obiegu. Szkoda tylko że jest tego tak mało...

Opublikowano

Mogę wytłumaczyć własnymi słowami co to jest "Jail" .

Jail jest to serwer oparty na pracowaniu w którym zdobywamy "sektory" . Zarabiając kasę , za kopanie różnych surowców .

Każdy sektor ileś kosztuje , a my jako więźnie musimy zarobić na wydostanie się z więzienia, albo z niego po prostu uciec .

Przeważnie na serwerach jest spacerniak , jadalnia . Na spacerniaku jest włączone pvp , a w jadali przeważnie znajduje się jedzenie .

Każdy sektor ileś kosztuje B 15k C 30k D 55k itd... Jak już mówiłam , zarabiamy na sektory kopiąc jakieś surowce, i je sprzedawając .

Moim zdaniem taki serwer jest dobry na nudę , i bardzo opłacalny ;)

gangnamstylen.jpg

Opublikowano

@UP

Serwer z modami?! Oznacza to, że gracz będzie musiał pobrać klienta a nikomu się klientów pobierać nie chcę, co prowadzi do zerowej liczby graczy. :)

Polecam SkyBlock jak chcesz coś ambitniejszego, albo ten wciąż wałkowany Survival+Frakcje. To się zawsze uda, zawsze będziesz mieć graczy... :P

-------------------------------

Pomogłem? Nie żałuj lajka. ;)

5465845486.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...