Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]FPSY w Minecraft

NarcyzLBN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,kupiłem nowego laptopa i mam pytanie ile mniej więcej powinienem mieć FPS ?

Parametry :

-Procesor Intel? Core i5-2450M CPU @ 2.50GHz 2.50GHz . Procesor czterordzeniowy.

-Pamięć RAM 6 GB

-System 64 bitowy

-Karta Graficzna NIVIDA GeForse GT 520MX Nie wiem gdzie sprawdzić ile ma GB :P

61911764369359525958.png

Opublikowano

Juz ci mowie co jest nie tak w laptopach gdzie masz intel i3/5/7 masz wbudowana karte graficzna i przy uruchomieniu komputera w standartowych ustawieniach ona nad wszystkim chodzi musisz np zmienic w ustawieniach nvidia zmienic na karte proferowana na nvidia gt 520mx mam podobnego laptopa i mialem ten sam problem lub mozesz kliknac na prawym na ikonke minecraft i tam powino byc cos takiego jak uruchom przez karte graficzna i tam bendziesz mial Intel Graphics card i pod tym Nvidia GT 520MX i nacis na Nvidia i uruchomi sie Minecraft przy uzyciu karty graficznej Nvidia, Dlatego masz malo FPS a jak dobrze ustawisz karte graficzna to bendziesz mial minimum 150fps na LONG ta karta graficzna jest bardzo dobra dla laptopow mi idzie kazda gra na medium z 60fps :D

Sorki za bledy ale pisze na komie :P

regular-banner-63404-4.png

Opublikowano

Juz ci mowie co jest nie tak w laptopach gdzie masz intel i3/5/7 masz wbudowana karte graficzna i przy uruchomieniu komputera w standartowych ustawieniach ona nad wszystkim chodzi musisz np zmienic w ustawieniach nvidia zmienic na karte proferowana na nvidia gt 520mx mam podobnego laptopa i mialem ten sam problem lub mozesz kliknac na prawym na ikonke minecraft i tam powino byc cos takiego jak uruchom przez karte graficzna i tam bendziesz mial Intel Graphics card i pod tym Nvidia GT 520MX i nacis na Nvidia i uruchomi sie Minecraft przy uzyciu karty graficznej Nvidia, Dlatego masz malo FPS a jak dobrze ustawisz karte graficzna to bendziesz mial minimum 150fps na LONG ta karta graficzna jest bardzo dobra dla laptopow mi idzie kazda gra na medium z 60fps :D

Sorki za bledy ale pisze na komie :P

Człowieku dzięki mam teraz na daleko na yogboxie i mam koło 60-80 fps :D

61911764369359525958.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...