Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] µTorrent - bardzo niska prędkość pobierania.

ThePerzot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mój problem polega na tym że program ?Torrent podczas pobierania prędkość downloadu spada do 9.7. Czasami waha się od 9.4 - 9.7. Prędkość internetu to 12 Mb/s kablem. Od razu uprzedzam że nie mam ustawionych żadnych limitów pobierania. Jedyne co zmieniałem to wykorzystanie łącza na wysoki. W przeglądarce wszystko pobiera się z prędkością 1,3 MB/s czyli tak jak powinno albo nawet i lepiej.

Możecie mi powiedzieć o co chodzi ?

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Mało seedów lub zbyt wiele peerów w stosunku do seedów.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

2.223 seeadów to chyba dużo ? Zresztą nie rozumiem tych seeadów i peerów :)

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

Opublikowano

Seedy - osoby które mają plik w całości i tylko udostępniają go innym

Peery - osoby które nie mają całego pliku i jednocześnie udostępniają częsci, które mają i pobierają plik od seedów i peerów

Tak więc, jeśli seedów jest na przykład 2000, a peerów 12000, to nic dziwnego, że nie wyciągasz max. prędkości.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Seed to osoba, która to ma na kompie i wysyła w dalszy obieg tj. udostępnia, a peer to osoba która pobiera... ;)

@Up uprzedziłeś mnie ;)

Opublikowano

Ok już rozumiem seeady i peery. Seadów jest mniej więcej 2.230 ale nigdzie nie mogę znaleźć liczbę wszystkich peerów :/ Wiem jedno, jest ich na pewno mniej (dużo mniej) niż seedów :)

r718w5.png

Opublikowano
How To Get Your Maxspeed (uTorrent)

Torrent Client - Preferences - Bandwidth - Number of connections - Set aprox. 500 for each

Torrent Client - Preferences - BiTorrent - Protocol Encryption - Forced

Bandwidth Allocation - High (Set download/upload limit - Unlimited)

Stop Other Active Torrents - Start downloading and wait for connections.

Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...