Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Całkiem nowy typ serwera? Wbijcie

Sancte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak może wiecie może nie, jestem współwłaścicielem serwerowni Still-Alive

Wkrótce dojedzie do nas nowa maszyna, ale nie w tym rzeczy..

na tej maszynie mamy zamiar postawić serwery z minecrafta z całkiem nowymi typami.

Czyli nie np. FB+RP, Surv, Hardcore itp...

tylko coś czego jeszcze NIE BYŁO!

Wasze propozycje na czym mialby polegac serwer piszcie w komentarzach! :)

Jeżeli cos mi sie spodoba, i to bardzo osoba ta dostanie VIP'a na serwerze który sobie wybierze, mamy obecnie 3 serwery.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Tak się składa, że ja zajmuję się Jailem :^

i będzie to kolejny serwer naszej sieci.

Piszcie coś nowego, czego jeszcze nie było, a od nas oczekujcie Jaila ;]

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Jakiś escape drużynowy ? Albo Mapka TF2 z texturepackiem

Link :

http://www.planetminecraft.com/project/team-fortress-2-dustbowl-by-hypixel-and-sethbling/

A tu filmik po ang. troche o tej mapce, rozgrywce i w ogóle :

http://www.youtube.com/watch?v=_f2brU8hBWc

PS. A ten twój Jail to jest ? Czy jeszcze go tworzysz ?

Opublikowano

Tak, jest tylko jak mówie, maszyna już nowa jest zamówiona. I na nowej maszynie powstanie ten Jail, także już będą 3/4 serwery i chcemy 5, i ten 5 to właśnie myślimy ;/

Ale jak nie będzie więcej pomysłów to zrobimy Paintball albo TF oczywiście aby każdy mógł grać, serwery no-hamachi.

A ja proszę was o dalsze propozycje

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Słyszałem, że ktoś pracował nad serwerem na którym jest mnóstwo konkursów w dyscyplinach takich jak:

Pływanie

Skoki narciarskie

Boks

Walki ze zwierzętami

Biegi

Rzut dirtem

Strzał z łuku na odległość

Strzał z łuku do celu

Polowanie na czas.

Nie wiem jak wy ale ja z chęcią bym pograł na takim serwerze.

Opublikowano

@UP

Jak dla mnie, to by wzbudziło jakieś zainteresowanie, lecz szybko by się ludzie znudzili i by serwer upadł.

Zakładam, że znacie się na pisaniu modów/pluginów robieniu texturpacków przynajmniej w stopniu podstawowym.

Ja proponuję coś w stylu postapokaliptycznego świata, w którym trzeba drogo płacić za każdy surowiec, natomiast można zarabiać robiąc lody na przystanku autobusowym w jakiś tam sposób. Gracze losowo by byli co jakiś czas atakowani przez zmutowane mobki, a dokładniej okrążani poprzez hordy/parę/dywizje/kilka/kompanię mobków (spawnowanie w najbliższej okolicy i homing na gracza ), przed którymi by musieli się bronić wcześniej zakupionymi broniami w specjalnych sklepach, co by umilało grę. Na bronie by były licencje, np. VIP by mógł używać jakiś tam zaawansowanych pistoletów/karabinów/rakietnic, zwykły gracz małych pistoletów i broni białej. Całe napady by miały umilać grę (tok myślowy gracza: *podczas kopania* "K**wa, Zdzisiek, dawaj tu do mnie, pare pedałów mnie okrąża. Będzie rozróba. Hehehe, ale ten serwer zajedwabisty"). System zabezpieczeń by się mógł ograniczać do np. pluginu Factions, jeśli ma być to świat PVP lub klasycznych cuboidów, jeśli wyłącznie PVE. Można by było wprowadzić cząstkę RP, czyli np. klasy postaci, co by zachęcało graczy do łączenia się w grupy.

Jeśli chcesz, mogę szczegółowo skonkretyzować całą ideę.

Opublikowano

@juju, coś takiego z zombie chcieliśmy właśnie zrobić, i mamy taki zamiar, a my czekamy jeszcze na inne pomysły.

Nie piszcie o tym JAILU, bo go robimy!

nie bójcie się, wystartuje ;]

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

ale jak chcesz zrobić CS'owy JailBreak?...

Musiałby być jeden "CT" i reszta "TT" jak chcesz to wykonac, aby on im rozkazywał ITP? o.O...

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

ale jak chcesz zrobić CS'owy JailBreak?...

Musiałby być jeden "CT" i reszta "TT" jak chcesz to wykonac, aby on im rozkazywał ITP? o.O...

jest to wykonalne ale trzeba by kogoś kto naprawdę dobrze zna jave :)

Świat postapokaliptyczny to dobro pomysł ale kiedyś już był taki i na start full server (ok 100 osób ) a na następny dzień max 10 bo ludziom się znudziło.

graphic.png

Opublikowano

Jak dla mnie zróbcie serwer typu Medieval,z bogami,lennami,zadaniami,królami,wyborami na króla,systemem dziedziczenia spadku,podatkami,dziesięciną,drabiną feudalną,najemnikami,naborem do wojska otwartym i zamkniętym,oraz wiele innych rzeczy danych dla danej epoki (średniowiecza)

-Dużo roboty,ale jak się opracuję,to się wysoko opłaci.

[50 POSTÓW] Jezus przyjdzie w glanach,bo początki są ciężkie

[100 POSTÓW] Yes Yes Yes

[150 POSTÓW] Hell Yeah

[200 POSTÓW] Satan is with us :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...