Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Monitorem...

bohomas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka all.

Mam problem z monitorem otoz:

Gdy chce zainstalowac sterowniki do karty graficznej (Geforce 8500 GT) to gdzies w polowie instalacji robi mi sie czarny ekran i w lewym gornym rogu mryga znak ,,_'' a komputer dalej chodzi.

Czytalem w necie ze to wina zlego podpiecia monitora itp.

Moze mi ktos pomoc? Moj monitor to Hanns.g JC199D.

@Edit:

Udalo sie zainstalowac sterownik ale w menagerze urzadzen obok karty graficznej mam wykrzyknik na zoltym tle ;/

Mam tez 2 inne problemy :

1) W menagerze urzadzen obok ,,Kontroler multimediow wideo'' mam zolty znak zapytania.

2) Nie moge ustawic rozdzialki wiekszej niz 800x600 i 4 bitow ;///

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

Niewiem czy to ci pomoze ale sprobuj Prze instalowac Windowsa i Posprawdzac Kable czy all podłączone

Jezeli problem sie powtórzy idz do najblizszego sklepu komputorowego i daj do sprawdzenia/naprawy

BO z monitorem to niema nic zwiazanego no chyba ze czesciej wylaczal a jezeli tylko w tym momencie to wina kompka;p

30364378.png

Opublikowano

No to mam jeszcze jedno pytanko.

Czy moze ktos dac link do pobrania sterow dla monitora ?? (pisze mi ze nie mam zainstalowanego monitora 0.o).

monitor to hanns.g JC199D (plug&play).

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Opublikowano

@Mikey:

I co ja mam z tym zrobic jak to sciagnalem?

Bo tu jest tylko notatnik i pisze cos o monitorze :P

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Opublikowano

Skoro plug&play to nie trzeba sterowników i wina leży po stronie komputera, a nie monitora. Zainstaluj sterowniki do karty graficznej.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

@Mateq

Skoro to wina kompa to masz jakis pomysl zeby to naprawic? :P

Tylko nie mow zebym poszedl do serwisu bo chodzi mi glownie o to zeby zmienic ta rozdzielczosc z 800x600 i 4 bitow xdd

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Opublikowano

Już napisałem - sterowniki od karty graficznej.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

@Fifolski

Tak wszystko smigalo ladnie , stalo sie tak gdy wlaczylem kompa rano 0.o

@Mateq

Mam zainstalowane stery do karty i nic...

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Opublikowano

Okk. Czyli mamy takie opcje.

System - Vista ?

Zresztą. Pobierz NOWE stery z internetu (do grafiki ofc)

Wypakuj gdzieś. Potem wejdź w Karty graficzne -> zakładka Sterownik -> Aktualizuj sterownik -> Przeglądaj -> wskazujesz folder do którego wypakowałeś sterowniki. Pisz czy pomogło ?

f.png

Opublikowano

Nawet bez sterów ta karta powinna puścić większą rozdziałke niz 800x600 (moja x1600 puszcza 1280x1024 bez sterów), monitor też wykluczam, ponieważ gaśnie przy instalacji sterowników graficznych...wina leży na grafice?(zbyt wysoka temperatura, zle podpięty kabel z tylu i coś nie łączy, uwalone pamięci w GF rzecz częsta). Jest jeszcze jedna możliwość..masz włączone w opcjach wyjście na TV, może dlatego przy instalacji gaśnie monitor?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

ta stronka co podal mikey:

http://america.hannsg.net/download_file.jsp?file_name=/_download_/filectrl/JC199D.zip

Jesli pobierzesz ten "notatnik" (a to pewnie plik INF) to wejdz we wlasciwosci sterownika monitora i kliknij "aktualizuj sterownik" lub "zainstaluj sterowik" i jak wyskoczy okienko do instalowania stera to zaznacz ze sam wybierzesz sterownik z wybranej lokalizacji i podajesz tam sciezke do folderu gdzie zapisales ten plik ze strony, i mysle ze to cos poradzi.

@DOWN

To nie wiem, moze wklej to do C:\Windows\inf albo C:\Windows\system lub C:\Windows\system32 :D nic innego nie przychodzi mi do glowy.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Kurde nie moge wejsc w wlasciwosci monitora bo pisze ze mam monitor domyslny :(

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Opublikowano

Hmmm tak prawde mowiac to raczej nie :P

Najstarsze jakie instalowalem to z plytki dolaczonej do kompa.

A jakie stare stery moge pobrac na Geforce 8500 GT?

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Opublikowano

Może bios na grafice się skaszanił..

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Z moim kompem wszystko jest mozliwe xD

A da sie jakos sprawdzic czy w biosie cos sie nie schrzanilo? :)

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...