Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja Konkurs działu Anime

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też sadzę, że zapychanie tego działu w ramach konkursu nie jest korzystne. Ja sama mogłabym wypisać z 20 różnych anime i stworzyć tematy, o których połowa ludzi na forum nawet nie słyszała bo nie zostały przetłumaczone jeszcze na polski (Oglądałam w Japonii).

Może by tak tą kategorie konkursu uściślić dodatkowo i podwyższyć próg poprzez zainteresowanie tematem? A nie tylko podejmować decyzję poprzez ilość.

Każdy w sumie może wejść sobie na jakiś portal przeznaczony anime, np Tanuki i nawalić z 50 tematów poprzez tamtejszą listę.

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze mówiąc to jestem nieco zirytowany zaistniałą sytuacją w której to wszyscy mało się nie posrają i zakładają nowe tematy z anime których jeszcze nie było na forum. Jest to trochę idiotyczne moim zdaniem, po co robić tysiąc pięćset sto dziewięćset tematów jak tego nikt czytał nie będzie? Było dobrze tak jak było wcześniej, w każdym temacie który powstał nawiązywała się jakaś dyskusja o danym anime a teraz? Daję sobie rękę uciąć że Ci to tak srają tymi tematami nie widzieli co najmniej połowy tego co dodają. Każdy z nas może zacząć srać nowymi tematami o nowych anime itd. Wystarczy sobie wejść np na anime-shinden i bezmyślnie przepisywać wszystko jak leci dodając swój krótki komentarz który wyrabiamy sobie po przeczytaniu opisu. Kolejna sprawa jest taka że w ciągu tygodnia czy dwóch powstanie 200-300tematów z czego większość będzie pusta. Oczywiście przyjdzie czas że ktoś będzie chciał odpowiedzieć w danym temacie o swoich wrażeniach itd no ale temat będzie już stary i za odkopanie poleci warn. Z tego co się orientuję to dwa tygodnie po ostatnim poście i już temat jest uznawany za stary a odkopanie go kończy się warnem.

No i gdzie w tym wszystkim sens? Gdzie tu logika?

Ja dodaję tylko anime, które oglądałem. Z resztą tak czy siak te tematy by powstały, tylko że później.

Ja też sadzę, że zapychanie tego działu w ramach konkursu nie jest korzystne. Ja sama mogłabym wypisać z 20 różnych anime i stworzyć tematy, o których połowa ludzi na forum nawet nie słyszała bo nie zostały przetłumaczone jeszcze na polski (Oglądałam w Japonii).

Może by tak tą kategorie konkursu uściślić dodatkowo i podwyższyć próg poprzez zainteresowanie tematem? A nie tylko podejmować decyzję poprzez ilość.

Każdy w sumie może wejść sobie na jakiś portal przeznaczony anime, np Tanuki i nawalić z 50 tematów poprzez tamtejszą listę.

Tez jestem za tym, żeby głównym wyznacznikiem była jakość tematów, a nie ich ilość

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Tylko z drugiej strony jest pewien problem. U nas na forum, takich prawdziwej krwi Otaku jest naprawdę garstka, którą można wyliczyć na palcach jednej ręki. Większość osób wypowiadających się tutaj, to tzw "Fani anime jednej produkcji", czyli przeważnie Narutowcy i Dragonballowcy.

Wystarczy tylko spojrzeć na ilość odpowiedzi w innych tematach, gdzie średnia to 2-5, a w Naruto, który ma najwięcej z całego działu, czyli 75.

Opublikowano

Taka prawda jak już pisałem w jednym temacie 90 % osób zaczyna od bleacha,naruto i db z czego może 15% rozwija swoje zainteresowania w dalszym kierunku z czego też może 5% jest prawdziwymi "wyjadaczami' anime , osobiście proponuje konkurs zachęcający do oglądania nie tylko tasemcowych anime. pisze z telefonu także mam nadzieję że mi wybaczenie ta krótką odpo

NJxbd4x.png

Opublikowano

Tylko z drugiej strony jest pewien problem. U nas na forum, takich prawdziwej krwi Otaku jest naprawdę garstka, którą można wyliczyć na palcach jednej ręki. Większość osób wypowiadających się tutaj, to tzw "Fani anime jednej produkcji", czyli przeważnie Narutowcy i Dragonballowcy.

Wystarczy tylko spojrzeć na ilość odpowiedzi w innych tematach, gdzie średnia to 2-5, a w Naruto, który ma najwięcej z całego działu, czyli 75.

Dlatego dodając inne produkcje powinno się starać zachęcić takiego Narutowca i Dragonballowca do obejrzenia tego anime, zamiast zrobienia ctrl+c ctrl+v z wikipedii.

P.S. Sam swoja przygodę z anime nieświadomie zacząłem będąc 6letnim kajtkiem, który oglądał dragonballa codziennie przed wyjściem do przedszkola, apo kilku latach zasysajac naruto z oszołamiajaca prędkoscia 30KB/s.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

@up Tak jak większość, przecież musieli to najpierw widzieć żeby zacząć oglądać, a na to najłatwiej natknąć się na TV - jak wiadomo tam lecą głównie tasiemce, nawet ja trzymałem się naruta przez jakieś 2 lata bo po prostu nie wiedziałem, że jest tak dużo innych anime. W tym dziale przydałby się jeszcze poradnik dla "newbie", czyli jakie anime na start, co ile wychodzą odcinki i co ile nowe serie, gdzie znaleźć recenzje, gdzie oglądać online a gdzie ściągać, co to duby i suby itd...Więc takiego newbie raczej nie zachęcisz bo nie będzie wiedział o co chodzi.

A co do konkursu z seriami, to popularność to nie jest najlepsza opcja, bo ktoś może wstawiać te serie z dużą oglądalnością i te najlepsze produkcje..Więc chyba zostawić tak jak jest (na ilość), ale obowiązkowo z własnym opisem i wrażeniami.

Btw. To za odkop będzie warn? :O

Opublikowano

Kiedy rozstrzygniecie ?

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

zmieniać chyba można do woli ja dodaje co jakiś czas kolejną część tak btw jest już 3 zapraszam do oceniania :D

edit :

nie żebym faworyzował swoją historie bo wiem że sam słabo piszę ale to jest stylistycznie tragicznie i jak to czytam to zastanawiam się czy to komedia a nie opowieść , arc do shounena bo się śmieje podczas czytania :D w sumie za zabawę 8/10 , do komedii masz talent

takie bez polotu i zwrotów akcji

Wyobraźnie masz, twoja historia jest dość ciekawa, ale mieliśmy napisać OPOWIADANIE, czy tam opowieść, a nie DIALOG. 75% twojej pracy stanowi właśnie, to - dialog... Takie małe uwagi: za tą spacje po przecinku czy kropce, miałbyś zero punktów za interpunkcję w jakimś teście internetowym, no bo jakbyś napisał to w zeszycie to owego odstępu by nie było... Zastosowanie tej formy dialogu jest mało popularne i dość brzydko to wygląda w opowiadaniu. Zdania kończymy kropkami oraz rozpoczynamy je z wielkich liter...

Ishida : kurosaki pamiętaj nie jesteśmy tu aby walczyć tylko wyjaśnić tą sprawę

Inoue : myślisz że uda mu się ich powstrzymać ?

Ishida : wierzysz w to ? , idę za nim a ty zaopiekuj się koyomi

Inoue : uważaj na siebie !

Koyomi : to wszystko moja wina .... nie wiem co mam zrobić

Urahara : na razie musisz odpoczywać , resztę zostaw im , raczej nie ma co wątpić w możliwości dyplomatyczne kurosakiego ( z uśmiechem urahara )

DO CHOLERY JASNEJ DLACZEGO ZDANIA SĄ Z MAŁYCH LITER?! (tutaj tylko przykład, oczywiście tego jest pełno)

Spoglądając przez okno swojego domu Ichigo zobaczył czarny portal który otworzył się nad miastem a z którego to zaczęły wręcz wylewać

się hordy pustych , bez zastanowienia szybko ubrał się i wybieg z domu w stronę portalu .

w tym samym momencie Ishida przyglądał się wszystkiemu i już miał interweniować kiedy z nienacka wielki niebieski płomień w parę chwil zniszczył portal i spopielił wszystkich pustych , kiedy Ichigo dotarł na miejsce niczego już nie było , stał tam tylko zszokowany Ishida do którego po chwili podpiegł .

DLACZEGO JUŻ NA WSTĘPIE ZDANIA ZACZYNAJĄ SIĘ Z MAŁYCH LITER?!

Błędy ortograficzne zdarzają się sporadycznie.

Pozdrawiam,

Podniecony!

Opublikowano

Wyobraźnie masz, twoja historia jest dość ciekawa, ale mieliśmy napisać OPOWIADANIE, czy tam opowieść, a nie DIALOG. 75% twojej pracy stanowi właśnie, to - dialog... Takie małe uwagi: za tą spacje po przecinku czy kropce, miałbyś zero punktów za interpunkcję w jakimś teście internetowym, no bo jakbyś napisał to w zeszycie to owego odstępu by nie było... Zastosowanie tej formy dialogu jest mało popularne i dość brzydko to wygląda w opowiadaniu. Zdania kończymy kropkami oraz rozpoczynamy je z wielkich liter...

[/size][/font]

DO CHOLERY JASNEJ DLACZEGO ZDANIA SĄ Z MAŁYCH LITER?! (tutaj tylko przykład, oczywiście tego jest pełno)

DLACZEGO JUŻ NA WSTĘPIE ZDANIA ZACZYNAJĄ SIĘ Z MAŁYCH LITER?!

Błędy ortograficzne zdarzają się sporadycznie.

Pozdrawiam,

Podniecony!

Co do zdań z dużych liter to masz rację muszę to popoprawiać ale nie jest to jakiś rażący błąd ... , dialogi też pewnie pooprawiam , co do tekstu może to być nawet ballada albo hymn do anime mamy full możliwości :)

tak btw trochę późno ale zapraszam na 4 część :D

NJxbd4x.png

Opublikowano

No tak, rażący błąd to nie jest, ale ładniej to wygląda, prawda? (:

I z: "co do tekstu może to być nawet ballada albo hymn do anime mamy full możliwości" nie zgodzę się, opowiadanie to opowiadanie.

Co innego scenariusz, w którym mamy podział na role..

Opublikowano

ja tam sobie nowego arca napisałem :D , nigdzie nie pisze że ma być to opowiadanie mamy full możliwości spytaj się nawet tutaj w temacie jak mi nie wierzysz z resztą sam enzi napisał że możemy sobie fantazjować o czym chcemy , nawet przykład jaki podał miał dialogi tak btw

NJxbd4x.png

Opublikowano

to ty nie wiesz co ja napisałem albo rżniesz głupa , bo ja cie doskonale zrozumiałem

jak to jest scenariusz to ja jestem harry potter

NJxbd4x.png

Opublikowano

CZy ma ktos dl walki minato z obito??bardzo bym prosil

nie wiem czy ma to związek z konkursem ale na pewno nie powinno się o to tu pytać

NJxbd4x.png

Opublikowano

Dodałem swoją historyjkę, końcówka myślę, że będzie edytowana proszę o uwagi i sugestie, przyjmuję krytykę, także proszę być szczerym :)

Opublikowano

Dodałem swoją historyjkę, końcówka myślę, że będzie edytowana proszę o uwagi i sugestie, przyjmuję krytykę, także proszę być szczerym :)

to tak szczerze, często się powtarzasz, stylistyka tragiczna, mały zasób słów przez co jeszcze więcej się powtarzasz, fabuła przedstawiona jak telenowela

tutaj parę z wielu przykładów :

Sakura-Narutooo! Nieee! Proszę Cię, nie zamykaj oczów! - żeś dojebał z tym oczów

Naruto-Sasuke.. Proszę Cię, nie rób tego, przy ostatnim spotkaniu obiecałem CI, że jak się spotkamy to będziemy walczyć i tylko jeden z nas przeżyje - mogłeś napisać np : kiedy nasze drogi ponownie się zejdą

Shikamaru-Cześć Sakura! Naruto, ubieraj się i szybko za mną! Musimy iść do głównego budynku dowodzacego, Sasuke jest coraz bliżej. - brzmi jak " siema ludzie co tam słychać idziemy na ten pogrzeb ? "

Kakashi-Cześć Naruto, słuchaj musimy poważnie porozmawiać, ale pierw zamówię.

-Poproszę 2x ramen z podwójnym mięsem.

Naruto-Dziękuje bardzo, zamieniam się w słuch, skoro to takie pilne to Ci nie będę przeszkadzał.

- już sobie wyobrażam taką sytuacje ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

Pisałem to o 2 w nocy, także błędy są, jak będę miał troszkę czasu to dopracuję to, być może nie potrafisz sobie wyobrazić sytuacji jak Naruto słucha kogoś bez niczego, ale nie musiało to zostać od razu nawiązane w 100% do mangi, także pozwoliłem sobie na lekką odmianę.

Opublikowano

wyobraźnie akurat mam bardzo rozbudowaną naruto znam na wylot, ale jakoś nie przechodzi mi aby naruto powiedział : Naruto-Dziękuje bardzo, zamieniam się w słuch, skoro to takie pilne to Ci nie będę przeszkadzał.

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...