Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer bez hamachi na routerze ZTE

Krisnus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu mam swoj serwer hamachi na Bukkicie :)

Wiele osob prosilo mnie zebym przeniosl serwer na taki bez hamachi no i okej...

Poszperalem w necie noi nikt nie mial routera takiego jak ja i bylo mi troche trudniej.

Prosilbym kogos zeby mi wytlumaczyl na Skype login: MineQuay

albo tutaj jak zrobic takie serwer bez hamachi

Z gory dzieki

Opublikowano

Yyy... Rób all jak poradniki tłumaczą i zobacz czy będzie działało.

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swój opis

Opublikowano

po 1 jeśli chcesz mieć server minecraft bez hamachi musisz mieć zewnętrzne ip

po 2 wchodzisz w statystyki routera wpisując w przeglądarce 192.168.1.1 wpisujesz user admin passworld admin i odblokowujesz port 255656

po 3 gdy odblokujesz port 255656 wchodisz do server.properties i wpisujesz tam w rubryce server-port= (port który odblokowałęś czyli 255656)

po 4 w server-ip= pozostawiasz puste

I w końcu możesz odpalić server gdy odpalisz wchodzisz w minecraft i dodajesz serverz ip 127.0.0.1:255656 i zostaniesz połończony do twojego servera inni gracze wpisują twoje zewnętrzne ip z odblokowanym portem 255656

Jeśli masz zmienne tak jak napisałeś musisz naprawde sięnapracować ;)

Opublikowano

po 1 jeśli chcesz mieć server minecraft bez hamachi musisz mieć zewnętrzne ip

po 2 wchodzisz w statystyki routera wpisując w przeglądarce 192.168.1.1 wpisujesz user admin passworld admin i odblokowujesz port 255656

po 3 gdy odblokujesz port 255656 wchodisz do server.properties i wpisujesz tam w rubryce server-port= (port który odblokowałęś czyli 255656)

po 4 w server-ip= pozostawiasz puste

I w końcu możesz odpalić server gdy odpalisz wchodzisz w minecraft i dodajesz serverz ip 127.0.0.1:255656 i zostaniesz połończony do twojego servera inni gracze wpisują twoje zewnętrzne ip z odblokowanym portem 255656

Jeśli masz zmienne tak jak napisałeś musisz naprawde sięnapracować ;)

Dzieki za odpowiedz ale mam pytanie jak odblokowac porty bo takiej funkcji nie widze ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...