Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] problem z PS 3

gumis2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem Play station 3 FAT ( kupiłem używaną nie dawno ) i gdy ją właczam po 40 sec włącza się wentylator i chodzi coraz głośniej i nagle wyskakuje komunikat w prawym górnym rogu że system sie przegrzał i trzeba wyłączyć konsole . Jest tak za każdym razem. Czy wie ktoś co to może być ? Czytałem gdzieś że mogły to być czujniki temperatury ale czy to prawda to nie wiem.

Najlepszy Bux na którym się dorobisz

banner9.gif

Opublikowano

Albo czujnik albo wentylatory. Najlepiej idź napraw bo samemu nic nie zrobisz. Ja myśle ze sprzedawca wiedział o wszystkim. Samemu nic nie zrobisz. Przykro mi.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Albo czujnik albo wentylatory. Najlepiej idź napraw bo samemu nic nie zrobisz. Ja myśle ze sprzedawca wiedział o wszystkim. Samemu nic nie zrobisz. Przykro mi.

Spokojnie, nie mam do sprzedawcy żadnych problemów ponieważ postąpił uczciwie, twierdzi że jak wysyłał konsole była sprawna. Ale powiedziałem mu o tym że tak sie dzieje i stwierdził że nie musze za nią płacić, i zwróciłem tylko za przesyłke : ), a nie wiesz może ile cuś takiego mogło by kosztować ?

PS.

Co ma do tego wentylator jeżeli dobrze chodzi ?

banner9.gif

Opublikowano

Wentylatory może się zepsuci ze za dużo powietrza daje i za szybko chodzi a wymiana około 200-350 zł nie drożej .

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Wentylatory może się zepsuci ze za dużo powietrza daje i za szybko chodzi a wymiana około 200-350 zł nie drożej .

dobra dzięki pójde do jakiegoś serwisu z tym :)

banner9.gif

Opublikowano

Ty tak na poważnie?

jak masz wypisywać brednie to może nie pisz nic wcale....

nawet jeśli wentylator jakimś cudem wskoczył na szybsze obroty to nie oznacza że jest popsuty a tym bardziej większy obieg powietrze nie jest w stanie przegrzewać konsoli

a sama wymiana wentylatora to koszt do 100zł jesli mowa o serwisie, jeśli sam chcesz wymienić wentylator to tylko koszt wentylatora wchodzi w grę czyli jakieś 50zł

przed oddaniem konsoli do serwisu w celu uzyskania diagnozy, sprawdź stan pasty termoprzewodzącej, tutaj też może leżeć przyczyna przegrzewania się konsoli, prawdopodobnie pasa już jest wyschnięta na wiór

pastę możesz sam wymienić w domu, wystarczy mały pędzelek i woda, starannie trzeba usunąć starą pastę i nałożyć nową, oczywiście nie za grubą warstwę

819531478353821175209.gif

Opublikowano

pastę możesz sam wymienić w domu, wystarczy mały pędzelek i woda, starannie trzeba usunąć starą pastę i nałożyć nową, oczywiście nie za grubą warstwę

Co do zdejmowania pasty, ładnie się sczyszcza alkoholem, najlepiej wódką bądź spirytusem. Bez trudu mokrą chusteczką całość zejdzie.

Topic. Sprawdź pastę, jak jak Tripipi pisał. Swoją drogą nie problem zdjąć z konsoli obudowę i przeczyścić ją, a to jest raczej zalecane dla każdego sprzętu posiadającego wloty powietrza.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...