Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dorany czy Latarnia?

SommerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o topa? vs ad kupujesz latarnie, a vs ap 2x dorana, albo phage rushujesz bez doranów ani latarnii o_O przecież to nie są core itemy

Gold Member

nvm

Opublikowano

na jungle dorany, na topa dorany. Imo dużo lepsze są doransy :) Np. na jaxie/lee w jungli skladasz 2x doransy i lecisz w aegisa. Teraz niech sie wypowie unranked.

kitzekeldarsygna2.jpg

By ME

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

zalezy od postaci i lini, skladanie lampy na topa raczej nie ma za bardzo sensu

Opublikowano

Kiedyś, to latarnia była core dla ad carry . W tych czasach, latarnie warto składać np. na Miss Fortune, gdy nie ma healującego supporta, bo mimo wszystko te 12% life steal to jest dużo. Powiedzmy że walisz po 100 z hitów 12% ze stu to 12, czyli leczysz się po 12. Gdy uderzysz 200 z krytyka to wiadomo że uleczysz się za 2x więcej czyli za 24. Przyjmijmy że masz 1.0 atack speeda to wychodzi 12 na sekunde, przy odrobinie szczęścia 24.

Opublikowano

dorany, latarnie składam tylko na jaxie i lee singah (jax doskok, lee doskok) i już można uciec lub dogonić przeciwnika :)

Opublikowano

Kiedyś, to latarnia była core dla ad carry . W tych czasach, latarnie warto składać np. na Miss Fortune, gdy nie ma healującego supporta, bo mimo wszystko te 12% life steal to jest dużo. Powiedzmy że walisz po 100 z hitów 12% ze stu to 12, czyli leczysz się po 12. Gdy uderzysz 200 z krytyka to wiadomo że uleczysz się za 2x więcej czyli za 24. Przyjmijmy że masz 1.0 atack speeda to wychodzi 12 na sekunde, przy odrobinie szczęścia 24.

Przecież napierdala się w miniony, bo po co nam freezować linie, lepiej pushować, jungler tylko zrobi nam z anusa balona.

Top/Ad- 2 Dorany, Life Steal

Jungla - Lampka

Arcymistrz
Opublikowano

Latarnia daje większy sustain, kosztuje więcej, ale ma armora, większy LS, fajne unikalne, dodany o tak będziesz musial sprzedać, bo nie będziesz miał miejsca, A latarnie do

late game

Opublikowano

Dorany i latarnia ... Nie wiem czym wy gracie doranki tylko na carry a latarnia tylko na jungle i to rzadko a tak na topie polecam zagrać z takim bulidem but 3 pot raszujesz hoga i itemki pod postać .

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Mało to się różni od sytuacji midera lub carry. Idzie Ci dobrze? Idziesz po lepsze itemki niż latarnia(np. Krwiopijec). Idzie Ci normalnie? Idziesz w latarnię.

Dostajesz w dupę i jesteś do tyłu? Kupujesz dorany, aby wrócić do gry.

Jeżeli w jungli dostajesz wciry i jesteś do tyłu to najprostszym sposobem jest kupno doranów zamiast latarni. Kupno jej gdy jesteśmy do tyłu raczej by nas tylko dobiła. Warto również wtedy pomyśleć o jakichś gp10.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja jak ide na topa to niezależnie od ap czy ad kupuje sobie latarnie. Darmowy ward + lifesteel.

Nie musze kupywać 10000000x wardów... Jak będziesz chciał zmienić item to zmienisz. Proste.

Opublikowano

Ja jak ide na topa to niezależnie od ap czy ad kupuje sobie latarnie. Darmowy ward + lifesteel.

Nie musze kupywać 10000000x wardów... Jak będziesz chciał zmienić item to zmienisz. Proste.

Czyli jak idziesz ap np vladem to też latarnie kupujesz?lol...

Opublikowano

Zawsze wole dorany, po co mi latarnia na np. rengara na soloq jak mam easy farme, a tego armora aż tak to też nie potrzebuje. Potem i tak się chain westa złoży, więc armor sam przyjdzie .

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...