Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut]zmiana Hasla Do Bazy Danych I Ftp

karacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zwiazku ze w poprzednim poradniku nie bylo do konca wyjasnione jak to zrobic postanowilem napisac nowy poradnik ktory mam nadzieje bedzie zrozumialy

A wiec tak sciagamy hxxp://winscp.net/eng/download.php - winscp (najlepszy program do polaczen ftp dla mnie :))

(zmiana hasla do ftp , zmieniajac haslo w Virtual PC zmieniamy haslo w FTP)

1.Wlaczamy Virtual PC Zalaczamy serwa logujemy sie ale bez komendy "./start"

2.Wpisujemy "sysinstall"

3.Wybieramy "configure"

4.Wybieramy "root password"

5.Wpisujemy swoje haslo

6.Ponownie wpisujemy nowe haslo

7.Cancel->cancel->exit installer->(wpisujemy komende "reboot")

8.Po zbootowaniu serwa odpalamy go i logujemy sie na root , haslo nie mcncc.com tylko juz twoje

9.Koniec

(zmiana hasla w navicat)

1.Wlaczamy navicat

2.Logujemy sie na serwer w navicat

3.wybieramy manage users

4. edytujemy kazdego uzytkownika na swoje haslo :) wszedzie to samo !!

(zmiana hasla do MYSQL)

1.Wlaczamy WINSCP i logujemy sie tak jak na obrazku (jezeli ktos ma serwer nie hamachi tylko na zewnetrznym lub wewnetrznym ip musi wpisac to ktore ma ;))

hxxp://img197.imageshack.us/img197/9858/tut1o.th.jpg

2.jestesmy w folderze na winscp gdzie sa pliki start stop dellog itp , wlaczamy ta strzaleczke na gorze ktora jest podpisana 2ma kropkami

3.idziemy do folderu usr potem folder rain

4.Wchodzimy w folder "db" i otwieramy conf.txt

SQL_ACCOUNT = "localhost account mt2 "tutaj twoje haslo bez spacji nie wolno robic w hasle spacji!!" 0"
SQL_PLAYER = "localhost player mt2 "tutaj twoje haslo bez spacji nie wolno robic w hasle spacji! 0"
SQL_COMMON = "localhost common mt2 "tutaj twoje haslo bez spacji nie wolno robic w hasle spacji! 0"
SQL_HOTBACKUP = "localhost hotbackup mt2 "tutaj twoje haslo bez spacji nie wolno robic w hasle spacji!" 0"

5.Gdy juz zapisalismy wychodzimy do folderu

usr/rain

6.Wchodzimy do folderu "auth"

7.otwieramy plik "CONFIG"

PLAYER_SQL: localhost mt2 "tutaj znowu twoje haslo bez spacji" account
LOG_SQL: localhost mt2 "tutaj znowu twoje haslo bez spacji" log
COMMON_SQL: localhost mt2 "tutaj znowu twoje haslo bez spacji" common

8.Zapisujemy i idziemy do folderu usr/rain/channel/first

otwieramy plik "CONFIG"

i edytujemy

PLAYER_SQL: localhost mt2 "tu znowu swoje haslo" player
COMMON_SQL: localhost mt2 "tu znowu swoje haslo" common
LOG_SQL: localhost mt2 "tu znowu swoje haslo" log

9. zapisujemey idziemy do usr/rain/channel i edytujemy po kolei wszystkie pliki config w folderach

game1_1

game1_2

game1_3

game2

game61

game99

i zapisujemy zmiany

RESETUJEMY SERWER i cieszymys ie ze zaden .....ta nam nie wejdzie i nie pomienia plikow,kont,haselnie wykradnie itp :)

PROSZE O PRZYPIECIE DO TUTKOW :)

Bywalec
Opublikowano

Wszystko good, ale co do zmiany hasła w MySQL, wyświetli błąd podczas łączenia sie z bazą (1045 - Access denied ...)

Dodaj to:

mysql -p -u root
W terminalu wpisujemy:

Enter password: <wpisujemy 123456 - tego nie będzie widać>
mysql> use mysql
Reading table information for completion of table and column names
You can turn off this feature to get a quicker startup with -A

Database changed
mysql> UPDATE user SET password=('nowe_haslo') WHERE name='root';

Mission possible...

Opublikowano

co do ortegi napisalemze byl juz taki poradnik ale nie zrozumialy musailem dochodzic kilka dni co i jak zrobic bo ty nie wyjasniles tego do konca...

a co do postu jescze wyzej napewno cos schrzaniles poniewaz ja zrobilem tak jak opisalem i mi dziala bez zadnych komendy :)

jezezli wyskoczyl ci taki blad to znaczy ze gdzies nie wpisales hasla w jakims CONFIGU

pzdr

Bywalec
Opublikowano

W tym kodzie nic nie schrzaniłem.

Ty podałeś sposób zmienienia hasła do łączenia się z bazą w plikach serwerowych a nie w samej bazie.

Baza dalej będzie traktowała roota, jak by miał hasło 123456, więc?

EDIT

Mój błąd - nie zauważyłem, że jest inny user(nie root, tylko mt2 i on nie ma hasła).

Pozdrawiam :)

Mission possible...

Opublikowano

Cóż jak się nie siedzi w mysql i unix/linux to ciężko tak przejść z windowsa i ciężko o tym pisać bo nie każdy wie intuicyjnie co zrobić.

newliaf.jpg

dmwz.jpg

Bywalec
Opublikowano

Tu się mylisz. Aktualnie nie piszę z Windowsa, ale z PC-BSD, komendy wszystkie działają... więc w czym problem?

W tym, że nie zauważyłem innego usera?

No cóż..

Pozdrawiam

Mission possible...

Opublikowano

prawda gdyby nie ortega to NIKT w polsce nie miałby tych plików bo to on 1 polroku temu podal link do mcncc.com skąd ktoś znalazł pliki i dał na mpc i przetłumaczył na pl -.-

zresztą mcncc.com tez mają pliki z tego forum

XXXXX.XXXXXXXX.XX/XXX

tam znajdują się pliki do all kompletnie wszystkich mmorpg ale jak jestescie takimi skurwysynami niedojebanymi to mozecie tylko pomarzyć o linku do tego forum pozatym jak tak nas nie lubicie to ja usuwam all moje poradniki -.- i ty Ortega tez tak zrob

Opublikowano
prawda gdyby nie ortega to NIKT w polsce nie miałby tych plików bo to on 1 polroku temu podal link do mcncc.com skąd ktoś znalazł pliki i dał na mpc i przetłumaczył na pl -.-

zresztą mcncc.com tez mają pliki z tego forum

XXXXX.XXXXXXXX.XX/XXX

tam znajdują się pliki do all kompletnie wszystkich mmorpg ale jak jestescie takimi skurwysynami niedojebanymi to mozecie tylko pomarzyć o linku do tego forum pozatym jak tak nas nie lubicie to ja usuwam all moje poradniki -.- i ty Ortega tez tak zrob

lols czy to znaczy ze nikt inny ma nie dawac poradnikow ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam problem!

Moglibyscie dac standardowe ustawienia haseł w navicat albo na nowo zuploadowac ten obrazek jak zalogowac sie do tego WINSCp bo nic nie widac :[

Opublikowano

Tak ale jak ustawiam all na 123456 to jak startuje serwa to nie laczy do mysql

Dajcie co mam wpisac t tym WINSCP albo wszystkie standardowe hasła w tej tabeli w navicat

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam, mam problem (zycie), zrobilem wszystko jak pisalo w ''W zwiazku ze w poprzednim poradniku nie bylo do konca wyjasnione jak to zrobic postanowilem napisac nowy poradnik ktory mam nadzieje bedzie zrozumialy

A wiec tak sciagamy hxxp://winscp.net/eng/download.php - winscp (najlepszy program do polaczen ftp dla mnie smile.gif)

(zmiana hasla do ftp , zmieniajac haslo w Virtual PC zmieniamy haslo w FTP)

1.Wlaczamy Virtual PC Zalaczamy serwa logujemy sie ale bez komendy "./start"

2.Wpisujemy "sysinstall"

3.Wybieramy "configure"

4.Wybieramy "root password"

5.Wpisujemy swoje haslo

6.Ponownie wpisujemy nowe haslo

7.Cancel->cancel->exit installer->(wpisujemy komende "reboot")

8.Po zbootowaniu serwa odpalamy go i logujemy sie na root , haslo nie mcncc.com tylko juz twoje

9.Koniec

(zmiana hasla w navicat)

1.Wlaczamy navicat

2.Logujemy sie na serwer w navicat

3.wybieramy manage users

4. edytujemy kazdego uzytkownika na swoje haslo smile.gif wszedzie to samo !!

'' i wyskakuje mi blad ''failed, retrying in 5 second'' wie ktos o co chodzi, chasla w bazie bsd i navicat sa takie same.

ss: bladlh.jpg

daje 5 jak zadziala, dobranoc ;p

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

prosze o zuploadowanie pliku CONFIG z katalogu /usr/rain/channel/game99/

//Edit

albo podajcie jego zawartość a w miejsce haseł ( nie musi być hasła :] )

Gość PanZagłady
Opublikowano

Hm no prosze jak ORTEGA i SAMI WIECIE KTO sie oburzaja wielce.... ja na epvp widzialem te pliki zuploadowane na MU i RAPIDZIE ;). Takze nie zgrywajcie obrazonych kozakow. ORTEGA linux , unix i konsola nie sa wcale trudne ;) trzeba tylko myslec . Jak ktos nie mysli to zostaje mu sam windows gdzie wystarczy klikac.

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...