Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Koligacja i 4 rdzenie

Niko Bellic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zastanawia mnie pewna sprawa.

Czy można przypisać sobie metka do pojedynczego rdzenia?

Sprawa wygląda tak, że posiadam procka 4-rdzeniowego.

Z tego co zauważyłem podczas gry, metek używa tylko tego pierwszego, pozostałe 3 są nieużywane przez grę. Biorąc pod uwagę sytuację np. DT, dało by się na stałe przypisać po np. 2-3 metki do rdzenia (tworząc 4 foldery z grą)? Np. stworzyć 4 foldery : Metin2 CPU1, Metin2 CPU2, Metin2 CPU3, Metin2 CPU4 i do każdego klienta gry przypisać inny rdzeń?

W ten sposób można by na np. 2 okna gry przeznaczyć cały rdzeń a nie upychać 8 metków na pierwszym rdzeniu. Próbowałem ustawić to w podstawowym Menedżerze zadań i w programie CPU-Control, ale nie dało się tego ustawić.

Proszę o rzetelne wypowiedzi.

Pozdro ;)

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zastanawia mnie pewna sprawa.

Czy można przypisać sobie metka do pojedynczego rdzenia?

Sprawa wygląda tak, że posiadam procka 4-rdzeniowego.

Z tego co zauważyłem podczas gry, metek używa tylko tego pierwszego, pozostałe 3 są nieużywane przez grę. Biorąc pod uwagę sytuację np. DT, dało by się na stałe przypisać po np. 2-3 metki do rdzenia (tworząc 4 foldery z grą)? Np. stworzyć 4 foldery : Metin2 CPU1, Metin2 CPU2, Metin2 CPU3, Metin2 CPU4 i do każdego klienta gry przypisać inny rdzeń?

W ten sposób można by na np. 2 okna gry przeznaczyć cały rdzeń a nie upychać 8 metków na pierwszym rdzeniu. Próbowałem ustawić to w podstawowym Menedżerze zadań i w programie CPU-Control, ale nie dało się tego ustawić.

Proszę o rzetelne wypowiedzi.

Pozdro ;)

Metin nie jest dość wymagajacą grą aby procesor działał na 4 rdzeniach, załóżmy ze metin zużywa 1,7 gz w stresie to procek nie bedzie brał energii z 4 rdzeni tylko z tego pierwszego załóżmy ze rdzeń ma 3ghz więc jak właczysz drugiego metka to juz bedzie 3,2ghz wiec uruchomi się drugi rdzeń itd, itd.

Nie można przypisać gry do 4 rdzeni, wogule tak sie nie da zrobic żeby te 4 rdzenie działały na jedną grę, jak właczysz metka i on zabiera te np. 2ghz w stresie a ty masz procka 4 rdzenie po 3ghz to mnetin bedzie koszystał z jednego rdzenia dopiero jak załaczysz drugiego metina to włączy sie drugi rdzeń bo pierwszy nie bedzie dawał rady i tak dalej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...