Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opcja "udostępnij przez sieć lokalną"

rychu53a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Przejdę do rzeczy. Co muszę zrobić by serwer- mapka działały u innych przez opcję "udostępnij przez sieć lokalną" ?

Nigdy nie robiłem takich rzeczy i jestem kompletnie zielony. Przykładowo kliknę tą opcje i wyskoczy IP i port np. 123.456.7.890:12345

To czy by ktoś mógł się połączyć wystarczy, że podam to IP i port czy wymagane jest robienie tego przez np. hamachi itp. ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie, gra przez sieć lokalną polega na grze dwóch użytkowników o tym samym IP - zjawisko najczęściej spotykane przy sieciach osiedlowych.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

To bardziej jest takie coś że masz 2 komputery podłączone pod jeden router lub kablem bezpośrednio są te 2 komputery podłączone. Na jednym udostępniasz, a na drugim go powinno wyszukać. Przetestował bym to, ale nie mam ani routera ani kabla :/

Opublikowano

Po prostu robisz jakąś mapkę dajesz ESC i masz tam opcję "udostępnij przez sieć lokalną" i jak masz np. IP takie samo jak twój kolega ze szkoły to możecie razem grać na czystym survivalu :)

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

Sieć lokalna jest stosowana np w szkołach. Występuje to wtedy gdy masz wiele komputerów podłączonych do siebie lub macie współdzielony internet,ip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...