Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nowy serwer Minecraft]Zbudujmy serwer o jakim marzy MPC.

luis_sqer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem gotowy na wasze propozycje co do nowego serwera Minecraft.

Kim jestem?

Nazywam się Luis Sqer z zawodu fryzjer. Od pierwszych wersji Minecrafta zacząłem się nim interesować a przede wszystkim możliwość tworzenia do tej gry serwera.

Po co ten temat?

Chcę się dowiedzieć jakie typy serwerów wam sie podobają i jakie wam przyniosą najwięcej zabawy i pozwolą wam spędzić miło czas przy klockach.

Co oferuje?

Nie chcę tworzyć serwera dla pieniędzy bo na ty mi nie zależy chcę po prostu pokazać co umiem i z wami się tym podzielić. Na dzień dzisiejszy mogę wam zapewnić serwer z 20 slotami na porządnym dedyku.

lin0018.gif

Tak więc słucham waszych propozycji. Kontakt GG: 960056

Rekrutacja na moderatorów przy starcie będzie zamknięta. Więc proszę się o to nie pytać.

Kiedy będzie gotowy serwer?

Wtedy kiedy razem ustalimy co to ma być za typ i z czym to się je.

Oczywiście udostępnię wam serwer kiedy ja będę pracował w tym czasie możecie podsunąć jakiś pomysł (Serwer testowy 5 slotów potem rozszerzenie do 20).

lin0018.gif

Czego aktualnie potrzebuje od was forumowiczów:

- Nazwy dla serwera

- Możecie pisać jakie pluginy waszym zdaniem są godnie uwagi

- Udzielania się w temacie

lin0018.gif

Wydarzenia:

06.10.2012 - Stworzenie tematu.

07.10.2012 - Ogłoszenie typu serwera: Creative + FB.

lin0018.gif

To co ustaliłem:

Serwer creative + free build. 2 mapy zwykła i płaska. Rozpoczyna się na zwykłej mapie bez creative tam możesz dostać działkę 20x20 i zarabia się tam pieniądze by kupić przepustkę do świata creative gdzie dostaje się działke [rozmiar jeszcze nie ustalony] gdzie gracze oceniają wasze budowle. Najlpeszę budowle wygrywają i tym gracze wygrywają pieniądze [wirtualne] gdze mogą wykorzystać na świecie FB. CDN.....

Temat będę aktualizował wraz z postępami które zostały wprowadzone.

Opublikowano

Creative FB, z działką 50x50+, dzięki temu ludzie mogliby się sprawdzić. ja osobiście lubie tak pobudować, ale tylko MP, by się tym chwalić ;0

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Tryb: Creative

Nazwa serwera: Creative Imagination (Na Polski: Kreatywna wyobraźnia)

Pluginów na Creative za bardzo nie znam więc nie wymienię :[

Działki koniecznie duże, zakaz robienia "cudów z dirta/cobbla samych" dozwolone płaskie pixelarty (na jednym serwerze widziałem zabronione :0) i ogólnie jakaś płaska mapa do tego żeby ludzie nawet bez działek mogli budować sobie na płaskiej mapie (oddzielnej, bo np. na spawn i działki jest razem mapa a na budowle "bezdomne" oddzielna mapa) do tego ładny system oceniania i było by zajebiście, zrobiłbym tak że np. jest się najpierw Robotnikiem następnie za ileś tam kasy (tej z gry!) wykupić np. Budowniczego następnie Architekta itp itd. Co o tym sądzisz?

Take it easy my friend

Opublikowano

Ja wolę serwer SkyBlock + SurvivalGames z nutką RPG

Nazwa to : MoonCraft

Pluginy to: SurvivalGames PL, mChatSuite, SimpleClans

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...