Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nostale] Rozdawanie pkt w sp

TheAlsenPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Atak/Obrona/Ele/PŻ PM

W ele bjcie przeciwko komu chcecie walczyć. Np. Ja mam crussa z 110pkt w ele i sinki lecą na strzała

^^

PvP

Warek

1/2/?/0

Blade

1/2/?/1

Berek

2/0/?/0

Gladiator

3/2/?/1

Ranger

3/0/?/0

Sinek

1/2/?/0

Destro

2/1/?/0

WK

1/2/?/1

Red

2/1/?/1

Holy

3/1/?/0

Blue

1/2/?/1

DG

2/2/?/0

Exp

Warek

3/0/?/0

Berek

(Pod szopy)

0/1/3/0

Ranger

1/1/?/1

Sinek

(Pod szopy)

0/2/2/0

Destro

0/2/?/1

WK

(Na shanner)

0/0/3/0

Red

2/1/?/0

Holy

(Na shanner)

0/1/2/0

Blue

1/2/?/1

DG

(Pod szopy)

0/1/2/0

LoD

Cruss

1/1/3/0

Warek

(Tank)

0/2/2/1

Sin

(Lur)

0/2/1/0

WK

1/0/3/0

Holy

0/1/2/1

Holy

(Lur)

0/3/2/1

To jest tylko taki wzór. Każdy go modyfikuje wg swojego uzniania. Jeżeli jakiegoś sp nie ma to albo zapomniałem albo nie wiem, więc śmiało pisać ^^

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Opublikowano

Możesz dodać wara pod tanka na LoD ale możliwe, że tylko ja tak myślę ^^

Ładnie opisane, przyda się tym, którzy ulepszają SP i nie wiedza jak rozdać pkt.

lajk.

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

Dodałem Gladiatora bo tylko nim grałem i wiem mniej więcej o co chodzi.

Dodałem kilka nowych sp pod LoD

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

Nie wiem czemu tam dodałem do pż/pm zamiast do ataku. Mała pomyłka ;p

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

No dlatego go tam nie ma....

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

Bo niektorych nie wiem do porządku... Więc, Jigoro oświeć mnie, jak już upominasz ;x

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

OK. Więc tak :

PVP

WAR - 10/full/1/full ( full w hp i defo )

Blade - full / 1-10 / 1 / Full ( full atak i hp, 1-10 w defo )

Berek - full / full / 1 / 1

Gladek - 10 / full / 1 / full

Reszte dodam w edit

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Uczeń
Opublikowano

Człowieku nie sądze bys znał się na sp tak bardzo by pisac poradnik.. Bynajmniej o SP łuka którym gram od długiego czasu

Atak/Obrona/Ele/PŻ PM

W ele bjcie przeciwko komu chcecie walczyć. Np. Ja mam crussa z 110pkt w ele i sinki lecą na strzała

^^

PvP

Ranger

3/0/?/0

Ranger wymiata w pvp i to co napisałeś jest owszem dobre ale łucznikowi trzeba troche wytrzymałości na KAŻDEJ sp. powinno być jeszcze 20-30 w HP

Sinek

1/2/?/0

kKolejna karta na pvp i cóż.... są 2 drogi jego rozwoju. tak jak napisałeś czyli pod atak i def ale jest jeszcze pod atak i hp. Ja preferuje tą drugą opcje, a dlaczego? ponieważ pkt dane w def zmniejszają obrażenia jakie ładujesz sobie z charge, co mi nie przypadło zbyt do gustu proponuje full atak/40/1/0 lub full atak/0/1/40-50

Destro

2/1/?/0

To sp nie ma tak wielu zwolenników jak inne, ma owszem swoje plusy ale także minusy. W pvp sprawdzi się taka sama opcja jak przy pve, ponieważ ludzie na glac rzadziej mają resy na ogień (a przynajmniej słabsze niż na pozostałe elementy) opcja w atak? czemu nie jest też dobra mimo że des ma przewagę elementu w skillach proponowałbym full atak/1/40-50/20 lub jeszcze 20-30/1/full ele/30

WK

1/2/?/1

I na końcu WK przez jednych wielbiony przez drugich nienawidzony. Pkt w def na tym SP? Po jaką cholere?! Destro na którym się daje w def jest juz o wiele lepszy. Ja uzywam WK z buidem full atak/0/40/20 i na glacy jest szczerze mówiąc taki sobie, choć jego największym plusem sa aoe które miażdża demony/anioły gdy stoją pod naszą cytadelą. build full w ele też sprawdza się na pvp choć osobiście nie testowałem takiego

Exp

Ranger

1/1/?/1

Ranger i Exp? Niee to nie wypali. Oczywiscie w początkowej fazie gry i tak nie mamy innego sp. Sam używałem go do expienia póki nie zdobyłem innych sp, ale lepiej od poczatku budować go pod pvp.

Sinek

(Pod szopy)

0/2/2/0

Nie jest zły taki sinek, choć ta sama uwaga co przy pvp, uważam że lepiej jest dać w HP niż def na tej SP proponuje 20/0/full ele/30

Destro

0/2/?/1

Destro w def na pve akurat się sprawdza ale bez mocnego ele dużo nie zdziała proponowałbym 20/20-30/full ele/20

WK

(Na shanner)

0/0/3/0

Jeśli tylko pod sharnner tonie mam nic do zarzucenia, lecz opłaca sie dać te 20 pkt w hp

LoD

Sin

(Lur)

0/2/1/0

Tu bez różnicy czy używamy sina pod pve czy pvp, ja używam sina pod pvp i jest ok. Osobiscie nie widze większego sensu robienia tej sp specjalnie pod lod (no chyba że ktoś sie bardzo nudzi)

WK

1/0/3/0

Tu może nam posłużyć także WK jakiego używamy do expa i jak zawsze na łuczniku 20 pkt w HP nie zaszkodzi

to są moje uwagi co do SP łuka

18706.png
  • 6 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam nikomu stosowac sie do tych bredni jakie kolega napisał w tym poradniku. Te buildy sa... do bani.

Jesli serio potrzebujecie pomocy w dobraniu buildu polecam odwiedzić oficjalne polskie forum Nostale a nie szukac w takich zmyslonych poradnikach pisanych przez osoby nie majace pojecia o grze.

Tyle ode mnie

Pozdrawiam

Opublikowano

Co jak co, ale red mag pod obrone i atak to przesada.. Moze dzialac na 40 lvl, ale nie na 70+. Po 1 , na 74 i 78 dostaje sie fajne zbroje.

ja bym ustalil taki build , ale nie moge, gdyż red jest w fazie expienia ;c . 20/0/reszta/15-20

Red nie wymaga zbytnio defa i hp, gdyz posiada swietnego buffa, ktory na wyzszym lvlu dziala wysmienicie. 15 , czy tam 20 % obrazen zostanie odebranych z many.W przeliczeniu : Mag ma 10 k hp , i 13 k many. otrzymujesz hita za 1000 , 200 wchodzi w mane, 800 w hp. w przeliczeniu na tysiące , nie raz broni dupge.

1385975953-U914647.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

OK. Więc tak :

PVP

WAR - 10/full/1/full ( full w hp i defo )

Blade - full / 1-10 / 1 / Full ( full atak i hp, 1-10 w defo )

Berek - full / full / 1 / 1

Gladek - 10 / full / 1 / full

Reszte dodam w edit

Gosciu rozjebales mnie z gladem... build do glada nie jest "10 w atak" bo glad glownie tak jak "sin" zyje o krytach...

pkt sie rozdaje tak :> 45/0/1/reszta

w PZ/PM reszta z powodu iz woj ma malo many i nie wyrabia bez potow... 1 ele dla bonusu i atak by mial jak bic.. ;/ ja pierdziele 10pkt w atak a reszta def takiej karcie to jest marnotractwo... sam gralem tą kartą jakis czas i jest to sprawdzony build.... :>>>

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...