Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mody na multi

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo osób w moich mi pisało wcześniej , że się da na bukkicie po przez modyfikowanie go (tak mi się wydaje oraz ze mozna tez na tekkicie . Ale nikt szczegółowo nie opisał mi jak to zrobic , a to wazne bo chce zalozyc takowy serwer. Jezeli ktos mi pomoze no to wynagrodzo go lajkami , albo dostepem na moj serwer

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Wgraj mody te co chcesz do minecraft.jar możesz stworzyć nawet klienta który automatycznie wgra go do minecraft innym graczą, bez instalacji u innych graczy się nie obejdzie :)

na tekkit wrzucasz pliki ModLoaderMP oraz swój mod, nie mod tylko dodawany do niego plik który dodaje go na multi- http://blueheam.fr/index.php?app=downloads&module=display&section=download&do=version_download&id=1

i jeszcze to http://www.mpcforum.pl/topic/405756-dl-mo-creatures-server-bukit-166-i-173/

przykładowo :)

Opublikowano

A gdybym serwer postawił na 15-30 modach , to by lagowało? Dodam , ze u mnie na singlu gdy gram na 26 modach mam tylko 20 fps

#edit Zrobilem taki testowy serwer na plikach serwerowych z modami na wersje 1.2.5 hamachi . Serwer działa , ale wywala mnie z takim komunikatem This server requires you to have minecraft forge installed . Pisze ze serwer wymaga zainstalowanego jakiegos minecraft forge o co chodzi

1361453243-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...