Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Profesja

AveTreasure

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem złączyć wszystko co wiem o profesji w jednego fajnego TuT'ka

Czym jest Profesja ?

Profesja (Job) jest to jak wskazuje angielska nazwa poziom zawodu , zdobywamy ją expiąc , lecz wbija się ją dużo wolniej niż poziom postaci . Jednakże jest ona bardzo ważna i potrzebna w NosTale .

Do czego jest nam potrzebna profesja ?

Profesja jest nam potrzebna w wielu sprawach związanych z NosTale .

Zacznijmy od poszukiwacza przygód, na poszukiwaczu profesja leci bardzo szybko , jest nam potrzebna między innnymi do zmiany klasy w wojownika , łucznika , maga gdy nabijemy maxymalną profesję dla poszukiwacza tj. 20 .

Dodatkowo na poszukiwaczu przygód na chyba co drugiej profesji dostajemy nowy skill

Teraz przejdźmy na dalszy poziom gry

Gdy zmienimy się w wojownika , łucznika, maga profesja jest jeszcze ważniejsza ! .

MIanowicie aby kupić skille u Calvina , potrzebujemy profesji , im wyższa tym lepsze skille kupimy i tym lepiej je ulepszymy oczywiście za złoto.

Później w dalszym etapie gry pojawiają się karty Sp

Każda karta sp wymaga innej profesji (np. 20,35,50,55 itp.)

Dalej gdy już mamy profesję postaci i założymy sp , na sp też jest profesja , nabijamy ją od 1 profesji do uwaga 99 !

Tu nie jest zbyt łatwo , im wyższa profa na sp tym bardziej je ulepszymy i za każdą profesję dostajemy punkty które rozdzielamy na atak , obronę itp. .

Najczęstsze błędy nowych graczy ?

Najczęstszym błędem popełnianym przez nowych graczy , jest nie wbijanie profesji na początku gry , niby nie trzeba tego robić, jednak wtedy w przyszłości będziecie mieli z profesją problemy i będziecie musieli dobijać ją np. na groszkach / LoD

.

Jak wbijać profesję?

Jest kilka sposobów a mianowicie :

• Bocenie

Cała sztuka bocenia polega na .. na boceniu :D
    Tworzymy nową postać , wbijamy jej 20 profesję i 15 lvl , zmieniamy się w maga/woja/łuka i za pomocą bota na kurczakach wbijamy najlepiej z 35 profesję ;) w moim przypadku trwało to tydzień

Jakiego bota używać ?
    Polecam http://www.mpcforum....ofe-by-skill97/
    .

• Groszki

tu nie ma nic trudnego , idziemy na groszki , stawiamy żółwia lub innego peta/partnera na środku strączków i bijemy strączki , męcząca metoda lecz skuteczna
    .

• LoD
    gdy mamy 55 poziom , rodzina może nas wziąść na LoD i tam expić :) Bardzo szybko leci w pt z sp światła .

• Misje

Teraz z misjami leci ładnie exp profesji , jednakże jeśli wbijecie 35 profesję botem , to z misjami do 55 poziomu postaci będziecie mieli 50 profesję :) , sprawdzone pod koniec wakacji przeze mnie.

Temat na bieżąco aktualizowany pozdrawiam

Proszę o podpięcie jeśli się podoba , przyda się nowym

d5effffd7ca89449.jpg
Opublikowano

Co chwil piszecie najmniej potrzebne tutoriale.

Wszystko da się znaleźć na boardzie.

Nie mam co oceniać, bo wszystko wiem, lecz za chęci lajk.

PS.Jeżeli piszecie tuty, żeby pisać podanie na kida to nie próbujcie na razie, bo sobie radzę. ;x

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

@up po 1 nie na kida bo trochę za krotko tu jestem.

Po 2 na boardzie nie ma nic o botach a zresztą sam to wszystko pisalem dla mpc

@DOWN to jest jedyny TuT o profesji na tym forum , to że ktoś dodał bota i napisał do czegosłuży bot nie znaczy że mój TuT nie jest przydatny.

d5effffd7ca89449.jpg
Opublikowano

Napisałeś to, co było już wspomniane w kilku tutach...Niezbyt oryginalnie, wiem, że sam zrobiłeś prace, ale ogarnięty użytkownik/gość wie to już z innych tematów...

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...