Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gitara

Pexiakk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnio mam zajawkę na gitarę elektryczną, mam zamiar coś kupić i się uczyć w jakiejś szkolę.

Pytania do was:

Jakie marki kupować, czy są jakieś lepsze czy jak?

To samo co wyżej tylko dot. pieca.

To tyle. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. ;)

1350673995-U699261.png

exmod

Opublikowano

Proszę :

CAREER - GITARA ELEKTRYCZNA TYPU TELECASTER

• Korpus: Olcha
  • Gryf: Klon
  • Podstrunnica: Klon
  • Kolor: Black
  • Menzura: 25,5''
  • Progi: 21
  • Przetworniki: 2 x Single
  • Hardware: Chromowany
  • Potencjometry: 1 x Volume, 1 x Tone
  • Przełącznik: 3-pozycyjny

Cena to Oko:600zł

Sam mam taką jestem zadowolony ;).

Opublikowano

Szczerze? Nie polecam kupować jakichś elektryków ćwiczebnych (No name)

Dlaczego ? ponieważ są chujowo wykonane, mi po miesiącu zjebały sie przestery (tak jakby efekty) i teraz jak przełączam to słychać tylko szum... więc gram na "normalnym" a nie na "pierdolnięciu"

Szybko sie rozstraja itp. Jak to sie śmieje po 3/4 latach gry na gitarze i przerzuceniu sie na Bass

"Nadaje sie tylko do rozjebania na scenie, ew. przyjebania technozjebowi"

jeśli już chcesz kupić elektryka to jeśli nówka to SAMĄ gitare za minimum te 500/600zł

@btw. 444 post <3

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

up@

Ja powiem szczerze tą gitarę co opisałem mam ale chce sprzedać i kupić sobie taką zwykłą nie elektryczną bo to i tak gówno mi daje a na zwykłej mogę wszędzie pograć :))

Opublikowano

no tak, tylko mi chodziło o takie typowo ćwiczebne dla osób które nie wiedzą czy sie im spodoba itp.

+/- 300pln ;D

a wiadomo że elektryk niejest do gry na ogniska xD

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

no tak, tylko mi chodziło o takie typowo ćwiczebne dla osób które nie wiedzą czy sie im spodoba itp.

+/- 300pln ;D

a wiadomo że elektryk niejest do gry na ogniska xD

Nie no stary co ty nie widziałem :D

Ale jak by nie patrzeć taka zwykła Gitara mhm... do 300zł kosztuje jak dobrze poszukasz.

Opublikowano

Na sam początek to nie elektryczna ale akustyczna :) . Jeżeli masz zamiar uczyć się na poważnie to po jakimś czasie jak wyćwiczysz sobie gre na akustycznej przeżuć się na elektryczną. Ja osobiście Polecam Squier Stratocaster albo Vintage VS6. Ćwicz aż nabierzesz takiej wprawy, że będziesz grał Na Fenderach Jaguarach albo Gibsonach. :P Co do piecyków to Marshall najlepsze. O piecyki pytaj sprzedawcę.

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

Opublikowano

@UP Marshall poniżej 100 i jak te wszystkie serie MG to gówna -.- Polecam coś ze starości ;d ,ew jakiś Fender starszy byle nie Frontmany ,Mustangi mają fajne brzmienie (II,III,IV) i możliwość dostosowywania brzmień przez PC ;)

Najlepiej opisz gatunek muzyki jaki chcesz grać ;)

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

@up

Głównie ciężkie rytmy, rock, metal itd. ;)

Dzięki Slaash i JaMajkaMan.

Ogółem proszę podawać odpowiednie marki lub aukcje na allegro. Co do waszych rad, na pewno sie zastosjuję.

TEMAT CAŁY CZAS W TOKU!

1350673995-U699261.png

exmod

Opublikowano

Rock,Metal:

ESP,LTD,Ibanez

A wzmacniacze:

Randall ,Fender ROC PRO 1000 (niby pod blues'a ale jak dobrze ukręcisz overdrive urywa jajca) ,Marshalle (nie wersje MG ,polecam Valvestate)

Podaj mi najlepiej kwotę jaką masz zamiar wydać na wzmacniaczi gitarę a ja doradzę :)

@Edit ,nie wyrabiam z nudów więc masz:

http://allegro.pl/ibanez-rg350-wh-i2696276229.html - Dobra od nakurwiania ,wpisz w YT Tomasz Madzia ,pooglądaj

http://allegro.pl/gitara-elektryczna-ibanez-grg010ltd-wh-sklep-i2675287292.html - Ogólnie pod metal i już nic więcej na niej nie zagrasz

http://allegro.pl/ibanez-rg-450-dx-i2706524053.html - Można powiedzieć że ogólna ;)

LTD To lekko wyższa półka jak i ESP ,możesz jeszcze poszukać Epiphone ,takich jak w mojej sygnaturce i posłuchać Guns N' Roses

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...