Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pozbycie się wągrów

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Mam tego tone na nosie. Szukam jakiś skutecznych sposobów. Wycisnąć się po prostu nie da. Nie ma chama nie da się. Lajki dam.

Opublikowano

Jak miałem to :

-Wyciskałem jak tylko się coś pojawiło (u mnie się dało)

- Przemywałem wodą utlenioną/spirytusem

- Maść cynkowa

- Detromecyna

Czasem jakieś tam toniki antybakteryjne lub maście

I buźka piękna ; 3

zakaz handlu

Opublikowano

Dobra, rada ode mnie.

Co ja zrobiłem ?

-U mnie było już za późno by je wygnieść bo miałem tak jak ty teraz. Nie patrzyłem na ból. Chciałem tylko się tego pozbyć i nic z tego.

Przeszło mi z czasem, ale nadal znajdą się jakieś małe pozostałości.

Jaki jest na to sposób ?

-Smaruj : Tonic+Płyn na pryszcze.

-Często myj całą twarz i dłonie.

-Regularność to podstawa.

Pytanie ode mnie.

-Masz pryszcze czy tylko wągry ?

Opublikowano

Tak na poważnie, idź do apteki kup "aknemycin", jest to środek na bazie alkoholu, wystarczy nim przecierać twarz co wieczór i działa idealnie :)

Jest bez recepty więc kupisz bez problemu :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ogólnie jedyny w klasie mam pryszcze (pierwsza gimbazjum) ale aktualnie priorytetem jest pozbycie się wągrów z nosa bo tak szczerze mam więcej czarnego niż ciała.

Opublikowano

lol

idz do dermatologa, nic nie placisz, a masz porade za darmo.

a tu na forum to raczek nie znajdziej tego o to lekarza.

Opublikowano

Jak w temacie. Mam tego tone na nosie. Szukam jakiś skutecznych sposobów. Wycisnąć się po prostu nie da. Nie ma chama nie da się. Lajki dam.

Ziomeczku ;) Nie masz się co stresować i wstydzić bo to naturalne jest i ludzkie. Sam mam na nosie (tylko na nosie :O) i poszedłem do kosmetyczki (ok, hejt mode on - chłopak u kosmetyczki) wyczyściła mi nos i na 2 miesiące miałem spokój. Regularne wizyty 10 zł i po problemie ;)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ja też posiadam troszkę na czole ale mi to nie przeszkadza i nawet tego nie tykam.

Jedyne co, to polecam przemywać często twarz.

skpUo.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o wągry, to jedną ze skutecznych metod jest

Parówka + wyciskanie płaskim o gładkiej krawędzi metalowym patyczkiem;

Parówka + peeling ( siostra mi kiedyś dała taki żel do peelingu z Avonu, działał bardzo dobrze, ale tak na najwieksze/średnie wągry)

Parówka to zagotowanie wrzątku i wlanie go do miski. Potem bierzesz ręcznik i owijasz dookoła, miski i głowy, aby para rozszerzyła ci pory oraz "zmiękczyła" wągry.

To powinno zmniejszyć ból przy wyciskaniu mniejszych wągrów.

Gdy pozostaną ci małe lub większe rany na twarzy, zastosuj antybiotyk - tribiotic.

Jeśli chcesz zdjęciu jak taki metalowy patyczek wygląda, napisz tutaj a dodam edit'a.

Pozdrawiam, Sniper ;)

Opublikowano

Ja ci polecam krem:clearskin włoski krem dostępny w każdym sklepie nigdy nie widziałem takie kremu, który tak dobrze działa. ;)

Opublikowano

Do dermatologa...

Do dermatologa na wągry? Nieźle, nieźle xD xD xD

Przecież to coś normalnego, a nie niezwykłego.. Starczą metody domowe które wyżej są wypisane.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

1.Każdy praktycznie miał albo będzie miał chyba że dba o twarz przemywa dokładnie

2.Najlepiej nie wyciskać tylko dokładnie przemywać twarz

3.Jeśli wysypuje cię coraz więcej to znak że możesz być na coś uczulony tak jak ja nie mogę pić coli bo mnie wysypuje

4.Są też różne maści na to tylko popytaj kogoś najlepiej siorkę bo ona ci na 100% doradzi jeśli masz siostre kobiety w takich sprawa się znają

5.Jeśli nadal ci nie przejdzie to idź z tym do lekarza kumpla to totalnie wysypało po czole nosie i wtedy szedł do lekarza

Z tym wyciskanie musisz uważać po rany zostają i to jeszcze bardziej brzydziej wygląda powinno ci przejść po jakimś czasie mnie wysypało pierwszy raz jaki miałem z 14-15 lat

634534203295449218.png
Opublikowano

Ja tam nie wyciskam bo i tak się nie da. Robiłem kiedyś parówkę i to też nic nie dało. A co do maści/kremów itd. do najszybciej w poniedziałek może zakupię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...