Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Generowanie mapy

_PsychoPl_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem... Próbuję wygenerować fajną mapę na serwer lecz... za każdym razem generuje się chu*owa, same bagna i biomy zimowe. Więc teraz pytanie do was... od czego zależy generowanie mapy i czy da się ustawić jakieś cechy charakterystyczne w generowanym świecie tzn. ustawić, że nie będzie bagien itp.

tCGj4L.png

Opublikowano

Generowanie mapy zależy od szczęścia , przypadku . TO jest generowane randomowo , no chyba że wpiszesz jakiegoś seeda . Jesli chcesz np. biom górzysty wielki na serwer to proponuje na single wygenerować świat , ale na wielkie biomy , a nie default . (spróbuj tak 10 razy aż znajdziesz biom górzysty czy taki który ci odpowiada np. pustynia . ) jeżeli wkońcu na trafisz na wymarzony ci biom wystarczy tylko sprawdzić na jakim seedzie się wygenerowało po przez edytuj świat i tam w tej linijce powinieneś mięc seeda , potem to kopiujesz i wklejasz do twoich plików serwera i masz . Nie wiem za bardzo czy o to ci chodzi , ale doceń moją pomoc :P

1361453243-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...