Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Low torrent downloading

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż używam BitLorda i nie wiedzieć czemu mam bardzo niski transfer (10-20kb/s). gdy ściągam normalnie transfer jest zadowalający (300-400kb/s). Czy ktoś wie co jest grane? Czy ktoś miał z tym problem i sobie poradził?

bez gif.

Opublikowano

Po pierwsze masz jakiegoś strasznie gównianego programosa (nigdy o nim nie słyszałem)

Torrenty ściąga się przez µTorrent lub Azureusa

Następnie musisz mieć odblokowany (czesto nie sa zablokowane) port z programem w firewallu

Gdy juz to zrobisz/lub dziala bez tego musisz miec poprawna konfiguracje programu dla twojego lacza (bedzie ona potrzebna zaby uzykac transfer podobny lub taki sam do twojego łącza) wiec radze poszukac tutaj : http://forum.torrenty.org/viewforum.php?f=...2852abdb87a59d7

PS

Polecam tylko µTorrent !

Opublikowano

Do tego co kolega wyżej napisał dodam, że ważne (jeśli nie najważniejsze) jest to, skąd ściągasz.

Mi np. z torrenty.org ściągało pliki z transferem około 50 kb/s

Teraz szukam torrentów z jak największym seedem na mininovie (wyszukiwarka) i ciągnie max łącza ;)

aaa

Opublikowano

Więc ja używam BitTorent ;p the best i mam transfer powyżej 150.... ale fakt szybkość jest uzależniona od seedów (udostępniających) i od tego czy nie masz portów poblokowanych... no i w skrajnym wypadku czy seedowie* nie dadzą ci bana na IP (jest taka skrajna możliwość)

*nie wiem jak odmienia się te słowo..;p

EXPmIpC.gif

Opublikowano

o lol.

po 1.

Bitlord jest spoko, tak samo jak uTorrent

po 2.

Z tego co piszecie to wynika ze torrent to jest np rapidshare. NIE to jest program P2P (peer to peer), im wiecej osob udostepnia taki plik tym masz wiekszy transfer, im wysyłasz więcej tym jesteś wyzej w kolejce do pliku wiec masz tez wiekszy transfer. Te 2 rzeczy wlasnie sa najwazniejsze przy sciaganiu z torrentu, ile osob go ma i z jaka predkoscia wysylasz.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

thx. zawsze miałem max prędkość wysyłania jakieś 10kb/s i mi muliło (myślałem, że jak wysyłam to mniej pobieram). Teraz gdy dałem więcej mój transfer jest większy (20-30kb/s). Tak czy siak, dzięki.

bez gif.

Opublikowano

Jóź któryś dzień mi sie ściąga bardzo słabym transferem . Wszystko mam na pewno dobrze skonfigurowane , i w torentach jest dużo seedów i peerów . Ściągnąłem nawet nowego uTorenta . Wie ktoś co może być tego przyczyna ?

BEZ BOTA TO NIE ROBOTA