Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kamerka internetowa - przeróbka na szpiegowską?

Loczuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Od razu mowie, że w tym jestem kompletnie zielony. Mam do Was pytanie, mianowicie, czy da się zrobić z takiej najtańszej, zwykłej kamerki internetowej, zrobić kamerę szpiegowską, czyli taką, aby była jak najmniejsza, obojętnie, czy przewodowa, czy nie, ważne, aby można było nagrywać filmy. Chodzi tutaj o kilku minutowe scenki.

Jak już mowilem, jestem w tym zielony, i dlatego proszę Was o pomoc. Czy jest coś takiego możliwe? Jak coś takiego wykonać? Co będzie potrzebne?

Prosiłbym Was, o jak najbardziej szczegółową instrukcję, krok po kroczku, co i jak.

Nie chciałbym odpowiedzi typu: "A po co ci to?!" , albo: "Jeżeli jestes w tym kompletnie zielony, to na ch*j sie interesujesz takimi rzeczami" itp, itd....

Podsumowywując:

Muszę zrobić jak najprostrzą, kamerkę, o jak najmniejszych wymiarach, obojętnie czy przewodowa czy nie, aby można ją było schować np. do rękawa, i bardzo ważne jest to, aby była możliwość nagrywania z niej filmików!

--

Pozdrawiam, Loczuch.

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Nie, siostry nie mam ;D Potrzebne jest mi to, do innych potrzeb :D Jezeli umiesz cos takiego zrobic, to wytlumacz, a jestem pewien, ze ogarne :)

Opublikowano

@up

dzięki za info, lecz potrzebuje to do szkoły :P Czyli aby cały sprzet zmiescil sie w plecaku, a kamerka do rekawa koszuli - mam mundurki xD. A dokladniej to potrzebuje to na lekcje :P

Opublikowano

@up

Wiem, myslalem nad tym, aby telefon do koszuli, lecz troche to za duzo roboty, bo, telefon moze wypasc itp.

Opublikowano

a kamera to co , gdzie ją podłączysz, na co nagrasz, czym ja zasilisz jak uruchomisz ?

plecak z laptopem i otworzysz go by włączyć nagrywanie, ponagrywasz kilkanaście minut i padnie , a kable gdzie , przeciągniesz zasilanie kamery przez rekaw ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak, zasilanie, wszystko pojdzie przez rekaw. Nie da sie zastąpić laptopa kamera? Nie, no proszę Cię, widze, ze jestes jednym z najbardziej ogarniętych w tym temacie. Nie masz zadnej alternatywy, bądź rozwiazania na moj problem? Oczywiscie, nie licząć telefonu.

Opublikowano

@up

Widzialem to , no i coś tego typu stworzyc, jest wielkim problemem? Oczywiscie, bez mikforonu! Nie zamierzam kupowac gotowca :)

Opublikowano

@up

Widzialem to , no i coś tego typu stworzyc, jest wielkim problemem? Oczywiscie, bez mikforonu! Nie zamierzam kupowac gotowca :)

Tak jest zrobie takiego czegoś wielkim problemem.

Drożej cie wyjdzie budowa takiego czegoś

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

no to co ze zna , a reszta. kto to wszystko polutuje i złoży ?

kamerka nie problem , normalna ma rozmiar ok 5 na 5mm ok 2-4 mm grubości

4 kable ( usb )w jednej żyłce ok 1-2 mm grubości ok 2 m starczy

tablet czy telefon w kieszeni i można nagrywać przez usb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up

Lutowac potrafie, i wszystko, elektronike powinienem ogarnac :) Ostatnio zaprogramowalem zdalnie sterowany samochod :) To jak? Masz jakiś pomysl? O kable się nie martw, i o kamerke tez, może być byle jakich rozmiarów :)

Opublikowano

mozesz sobie wsadzic w dupe normalna kamerke i zrobic dziure w spodniach gaciach - jak dla mnie najlepszy sposob :)

zakaz handlu

Opublikowano

Jest XXIw... teraz wszystko masz dostarczane pod nos... nie opłaca się robić czegoś takiego ze względu na to, że taniej by Ci wyszło zakupienie jakiejś szpiegowskiej kamerki +

Bez babrania się.... Za 30zł dostaniesz już brelok/zapalniczke/długopis czy co tam chcesz z kamerą... A jeżeli taki z Ciebie majsterkowicz to po cholerę pytasz się innych jak to zrobić...

Twierdzisz, że poradzisz sobie z wykonaniem ale nie wiesz za co się zabrać...- Aha....

http://allegro.pl/kamera-szpiegowska-mini-brelok-na-karty-micro-sd-i2640775809.html

lkuwraawa\\\\\\\\

Opublikowano

@up 1,2

mowilem, nie chce kupowac gotowca :)

@Piotrek54PL

Dzięki za info :) Faktycznie, banalne okazalo sie rozwiazanie, lecz troche "boje sie" atmegi, ale to dlatego, ze nigdy nie mialem z tym doczynienia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...