askolek Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Trochę to śmiechowy problem . Niewiem czy ktoś pamięta mój problem z przegrzewaniem się lapka i duże służycie CPU. Problem został zażegnany, ale pojawił się problem z wersią wot-a (8.0) i mi się cieło kiedy ktoś strzelał. No i co to ma spółnego? Ano pomyślałem, że by się przydałby mały formacik kompa (zresztą i tak planowałem coroczny formacik :P). No to zrobiłem formata, zainstalowałem sterowniki i co? Noi mam problem z Directem. Zainstalowałem go, mam go włączonego, ale nichuja Error brzmi "Application has failed to start because DirectC hardware acceleration is not available or is turned off". Przeszukałem wszystkie problemy z tym, ale albo tematy były nierozwizane, albo ktoś jebnął odpowiedź na odczepnego, żeby wleść w "uruchom" >> "dxdiag" >> "Monitor"... i na tym koniec. Moja karta graficzna to Nvidia Ge-force. Mój system jest 32 bitowy (planuje się przerzucić na 64x, ale mam problem ze znalezieniem sterownika do karty graficznej , więc zostałem przy 32-bitowej :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oban19 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Zły dział |ExModerator World of Tanks| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 co za problem ściągnąć sterowniki, do każdej karty graficznej sa aktualnie sterowniki zwłaszcza dla GF pod każdy system x64 MS jak widać nawet nie zainstalowałeś właściwie sterowników do grafiki albo brak ci sterowników magistrali AGP lbu płyty głównej If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askolek Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 co za problem ściągnąć sterowniki, do każdej karty graficznej sa aktualnie sterowniki zwłaszcza dla GF pod każdy system x64 MS jak widać nawet nie zainstalowałeś właściwie sterowników do grafiki albo brak ci sterowników magistrali AGP lbu płyty głównej A co ja napisałem w pierwszym poście? Ano to: zainstalowałem sterowniki Dodatkowo ci poewiem, że znalezienie działajacego sterownika GF pod x64 to olbrzymi problem. Albo nie ma, albo jest pod 32bit., albo nie działa, albo jest pod inny model karty graficznej i skończyło się na tym, że jednak przeniosłem się na 32 bit (po formacie zainstalowałem system x64, ale zrobiłem reinstal windowsa na 32x). Zły dzia odpowieź nie na temat To już drugi temat dotyczący WoT, ale i tak jakoś coś, a może tak jest coś źle i temat przeniesiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 nie zainstalowałeś bo nie działa sprzętowa obsługa tylko softwarowa czyli czegoś brak , czego to ci napisałem sterowników do AGP albo płyty głównej, albo czegoś innego zresztą nic nie napisałeś wcale co masz ( system , sprzęt ) to można sę tylko domyśleć a nie stwierdzić co jest źle If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askolek Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Jeśli twierdzisz, że ci pomogą te informacje, to nie widzę problemu, aby ci je udostępnić windows 7 profesional 32 bity 4GB ramu karta graficzna NVIDIA GeForce 310M -Model strownika: WDDM 1.1 procesor intel core i3 M330 2.13 GHz @edit Patrze się na te "dxdiag" i chyba wiem w czym problem. otóż tam gdzie pisze "przyspieszenie direct3D" jest "Wyłączone" <_< , a ja głupi kilka razy na to patrzałem i za każdym razem przeczytałem to jako "Włączone", bo nie zauważyłem "y" . Problem jest taki, że internet robi zemnie zawsze jaja i póki czegoś nie potrzebuje to tego jest od zajebania (pamiętam nawet jak kiedyś wyświetlały mi się strony z directem 3d), a jak już coś potrzebuje to nichuja tego nie ma. Tak jest od zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 nie wiem w czym ty widzisz problem , wszystko jest kompatybilne w 100% z windows 7 i z x32 i z x64 , praktycznie nie powinno się instalować sterowników bo windows ściąga sam , a nawet jeśli masz je na stronie producenta LAPTOPA , jesli nie to na stronie nvidi powinno je wykryć jeśli nadal problem z grafiką to pozostaje opcja uwalonego chipsetu grafiki If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askolek Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 jesli nie to na stronie nvidi powinno je wykryć Właśnie wiem i skorzystałem z tej opcji, zwłaszcza, że karta graficzna którą miałem była z 2010 roku oO jeśli nadal problem z grafiką to pozostaje opcja uwalonego chipsetu grafiki Co masz na myśli używając słowa "uwalony"? Ma ktoś może linka do Direct3D? Bo nigdzie nie mogę znaleść tego, a napis "wyłączony" irytuje mnie i przypomina o mojej klęsce <_< Tak swoją drogą, robem, jak długo interesujesz się informatyką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 wyłączony znaczy nie działający, w systemie jest ale karta nie obsługuje go , pewnie jak otwierasz okienka explorera, przeglądarki czy programów trochę muli i przycina przy przewijaniu stron zainstaluj XP i sprawdź jak działa , w ostateczności ściąg UBUNTU http://ubuntu.pl/pobierz.php najlepiej 10.04 LTS , wypal plytke , odpal system z CD uwalony to w sumie dobry tylko coś w nim jest uszkodzone ze nie działa jak należy , zimny lut itp Tak swoją drogą, robem, jak długo interesujesz się informatyką? ponad 20 lat od czasu kiedy nowy najszybszy komputer 486, z procesorem 80MHz i 16Mb RAM kosztował prawie tyle co nowy samochód a przebojem były gry Doom, Duke Nukem 3D i Warcraft If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askolek Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 wow, sporo w branży siedzisz Na xp w życiu nie przejde, a tymbardziej na ubuntu wyłączony znaczy nie działający, w systemie jest ale karta nie obsługuje go , pewnie jak otwierasz okienka explorera, przeglądarki czy programów trochę muli i przycina przy przewijaniu stron W ogóle nic mi się nie tnie przy przeglądaniu stron Wcześniej miałem ten sam system co teraz, te same sterowniki i dlatego się zastanawiam dlaczego wcześniej działało, a teraz nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askolek Opublikowano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Wydaje się, że problem zarzegnałem. Po którymś tam reinstalacji windowsa nie wyświetla mi się ten błąd, ale został drugi problem. WoT nie chce się uruchomić (sam się wyłącza). Ale myślę, że reinstal gry pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.