Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja do 4.0 SONY ERICSSON LIVE

Mattyx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Chciałbym się Was zapytać czy opłaca się aktualizować system w se live na system android 4.0? Mam teraz 2.3 i wszystko działa dobrze, ale chciałbym mieć nowszą wersję systemu. Ale nie wiem co z tymi podobno źle działającymi diodami powiadomień i np. z ścinającym się nagrywaniem w HD na stabilizacji. Czy wogóle to prawda, że te rzeczy źle działają i czy lepiej aktualizować system. Zawsze można zrobić downgrade, ale nie mam ochoty na grzebanie się z tym. Tak więc opłaca się instalować 4.0?

Opublikowano

jak nie masz ochoty to nie rób

co do błędów to u jednych sa u innych nie ma wcale a u jeszcze innych masz jeszcze inne błędy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Więc tak ;D

Opłaca się wgrać rooma 4.0.4 na xperie Live gdyż przyspiesza telefon...

Nie opłaca się aktualizować na Live z Orange ;/

Reszta niema błędów...

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

nie opłaca spowalnia telefon

Orange nie ma aktualizacji wiec nie pisz bzdur, bo nie ważne gdzie się ma telefon wszędzie było by dokładnie to samo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Uczeń
Opublikowano

Nowsze nie zawsze oznacza lepsze. Tak jest np. z windowsem. Na starszych maszynach XP radzi sobie znacznie lepiej. LVV starą maszyną nie jest, ale po co ?? Sam używam 2.3 i jestem zadowolony.

Opublikowano

Weźmy jednak pod uwagę, że Android to nie Windows :)

Wersja 4.1 została wyposażona w tzw. Project Butter, który pozwala na jednoczesną pracę CPU i GPU - to daje o wiele szybszy telefon nawet na słabych modelach. Na ICS jest jakby pre-alpha tej funkcji, ponieważ też widać wyraźne, dużo płynniejsze działanie nawet custom ROMów na wersji 4.0 w porówaniu z GIngerem.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Może ja też wyrażę swoją opinię ;)

Powiem tak ; jeśli lubisz duużo grać na telefonie - to nie zmieniaj

lecz jeśli używasz go czasami do grania, lub do innych pilniejszych spraw - to zmień

Mi osobiście (bo mam wt19i) aktualizacja przyśpieszyła pracę telefonu, lecz nie wszystkie gry działały - nie które nie działały, inne się zacinały

Uczeń
Opublikowano

lol, to nie xp radzi sobie lepiej tylko "maszyna" -.-

Się czepiasz szczegółów, radzi sobie lepiej i maszyna i system.

A co projektu Butter LWW nie ma aż tak dobrego GPU żeby robiło to jakąś większą różnicę.

Opublikowano

Orginalnego 4.0.4 .587 nie oplaca sie wrzucac, nie jest zoptymalizowany. Zostan przy 2.3.4 .62 albo wgraj sobie jakiegos customa, wtedy talafon bedzie chodzil zdecdowanie lepiej.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Wgrałem sobie androida 4.0.. Mam go już od 3 października i nie narzekam.. Wszystkie gry, których używałem działają, telefon szybciej działa, więcej miejsca na pamięci telefonu.. Ogólnie nie wiem na co mam narzekac :P

Opublikowano

Hmm ja nwm co wy gadacie ja bralem telefon z playa na abonamet z pol roku remu (Se LWW oczywiście) i wchodze w :

1. ustawienia

2. informacje o telefonie

3. klikam aktualizacja oprogramow.

4. pisze ze "Maz najnowsze oprogramowanie i apikacje firmy Sony Ericsson. Nie musisz niczego aktualizować

Please help me bo chce mieć tego 4.0 bo nie wiem komu wierzyc ten pisze ze jak lubi sie grac to nie a ja kocham grac i sluchac muzy help

Opublikowano

Hmm ja nwm co wy gadacie ja bralem telefon z playa na abonamet z pol roku remu (Se LWW oczywiście) i wchodze w :

1. ustawienia

2. informacje o telefonie

3. klikam aktualizacja oprogramow.

4. pisze ze "Maz najnowsze oprogramowanie i apikacje firmy Sony Ericsson. Nie musisz niczego aktualizować

Please help me bo chce mieć tego 4.0 bo nie wiem komu wierzyc ten pisze ze jak lubi sie grac to nie a ja kocham grac i sluchac muzy help

Podłącz fona pod kompa... Sony PC companion i pobierz aktualizajce :D

CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

I działa??

Btw thx za lajka ;D

CPU: 

Opublikowano

@up tak

i co do tych hejtow polowa tych co pisza o bledach nie maja tego telefonu po 2 chyba by nie dali aktualizacji jak by mialo dzialac gorzej po 3 ja zaktualizowalem i wszystko wedlug mnie wyglada lepiej i dziala lepiej teraz mowicie co nie dziala na tym 4.0 i jakie sa bledy a na 2.3 bylo lepiej tam nie bylo bledow ???

Opublikowano

:) Tak więc na serio nie wiem kto takie bzdury gada... gry u mnie działają tak jak działały, telefon nawet szybciej działa więc jest OK :D

Ja aktualizowałem telefon z myślą... Zaktualizujemy, jak mi nie przypasuje to zrobimy downgrade (Czy jak to się pisze) :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...