Mattyx Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Cześć! Chciałbym się Was zapytać czy opłaca się aktualizować system w se live na system android 4.0? Mam teraz 2.3 i wszystko działa dobrze, ale chciałbym mieć nowszą wersję systemu. Ale nie wiem co z tymi podobno źle działającymi diodami powiadomień i np. z ścinającym się nagrywaniem w HD na stabilizacji. Czy wogóle to prawda, że te rzeczy źle działają i czy lepiej aktualizować system. Zawsze można zrobić downgrade, ale nie mam ochoty na grzebanie się z tym. Tak więc opłaca się instalować 4.0? Odnośnik do komentarza
RobeM Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 jak nie masz ochoty to nie rób co do błędów to u jednych sa u innych nie ma wcale a u jeszcze innych masz jeszcze inne błędy If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza
Lunner Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Nie rób aktualizacji, ICS to przynajmniej moim zdaniem niewypał na Xperiach. Odnośnik do komentarza
ex0n Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Więc tak ;D Opłaca się wgrać rooma 4.0.4 na xperie Live gdyż przyspiesza telefon... Nie opłaca się aktualizować na Live z Orange ;/ Reszta niema błędów... Odnośnik do komentarza
Podniecony Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 zaaktualizuj, stabilniejsza wersja Odnośnik do komentarza
RobeM Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 nie opłaca spowalnia telefon Orange nie ma aktualizacji wiec nie pisz bzdur, bo nie ważne gdzie się ma telefon wszędzie było by dokładnie to samo If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza
Podniecony Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Fakt spowalnia telefon jeśli cała pamięć telefonu jest zapełniona, a karta pamięci to 2GB i wolny jest tylko 1MB, no chyba że mniej... Odnośnik do komentarza
D_K Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Nowsze nie zawsze oznacza lepsze. Tak jest np. z windowsem. Na starszych maszynach XP radzi sobie znacznie lepiej. LVV starą maszyną nie jest, ale po co ?? Sam używam 2.3 i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza
Thunder Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Na starszych maszynach XP radzi sobie znacznie lepiej lol, to nie xp radzi sobie lepiej tylko "maszyna" @top tak Odnośnik do komentarza
Fredi11 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Weźmy jednak pod uwagę, że Android to nie Windows Wersja 4.1 została wyposażona w tzw. Project Butter, który pozwala na jednoczesną pracę CPU i GPU - to daje o wiele szybszy telefon nawet na słabych modelach. Na ICS jest jakby pre-alpha tej funkcji, ponieważ też widać wyraźne, dużo płynniejsze działanie nawet custom ROMów na wersji 4.0 w porówaniu z GIngerem. FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty Odnośnik do komentarza
Unlike Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Może ja też wyrażę swoją opinię Powiem tak ; jeśli lubisz duużo grać na telefonie - to nie zmieniaj lecz jeśli używasz go czasami do grania, lub do innych pilniejszych spraw - to zmień Mi osobiście (bo mam wt19i) aktualizacja przyśpieszyła pracę telefonu, lecz nie wszystkie gry działały - nie które nie działały, inne się zacinały Odnośnik do komentarza
Podniecony Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Skoro na 2.3 się nie zacinały, to na 4.0 nie mają prawa się zacinać... Odnośnik do komentarza
D_K Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 lol, to nie xp radzi sobie lepiej tylko "maszyna" Się czepiasz szczegółów, radzi sobie lepiej i maszyna i system. A co projektu Butter LWW nie ma aż tak dobrego GPU żeby robiło to jakąś większą różnicę. Odnośnik do komentarza
Podniecony Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Po aktualizacji system jest stabilniejszy i szybszy. Przynajmniej w przypadku mojego brata tak było... Odnośnik do komentarza
groky02 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Orginalnego 4.0.4 .587 nie oplaca sie wrzucac, nie jest zoptymalizowany. Zostan przy 2.3.4 .62 albo wgraj sobie jakiegos customa, wtedy talafon bedzie chodzil zdecdowanie lepiej. Unbanned :] Wszelkie pytania/wiadomości kierować na Misiekantos253 Odnośnik do komentarza
Mattyx Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Wgrałem sobie androida 4.0.. Mam go już od 3 października i nie narzekam.. Wszystkie gry, których używałem działają, telefon szybciej działa, więcej miejsca na pamięci telefonu.. Ogólnie nie wiem na co mam narzekac :P Odnośnik do komentarza
Podniecony Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 A nie mówiłem? ; ) Odnośnik do komentarza
alvin11pl Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Hmm ja nwm co wy gadacie ja bralem telefon z playa na abonamet z pol roku remu (Se LWW oczywiście) i wchodze w : 1. ustawienia 2. informacje o telefonie 3. klikam aktualizacja oprogramow. 4. pisze ze "Maz najnowsze oprogramowanie i apikacje firmy Sony Ericsson. Nie musisz niczego aktualizować Please help me bo chce mieć tego 4.0 bo nie wiem komu wierzyc ten pisze ze jak lubi sie grac to nie a ja kocham grac i sluchac muzy help Odnośnik do komentarza
groky02 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 No to sflashuj flashtoolem. Unbanned :] Wszelkie pytania/wiadomości kierować na Misiekantos253 Odnośnik do komentarza
ex0n Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Hmm ja nwm co wy gadacie ja bralem telefon z playa na abonamet z pol roku remu (Se LWW oczywiście) i wchodze w : 1. ustawienia 2. informacje o telefonie 3. klikam aktualizacja oprogramow. 4. pisze ze "Maz najnowsze oprogramowanie i apikacje firmy Sony Ericsson. Nie musisz niczego aktualizować Please help me bo chce mieć tego 4.0 bo nie wiem komu wierzyc ten pisze ze jak lubi sie grac to nie a ja kocham grac i sluchac muzy help Podłącz fona pod kompa... Sony PC companion i pobierz aktualizajce Odnośnik do komentarza
alvin11pl Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 @up thx Odnośnik do komentarza
ex0n Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 I działa?? Btw thx za lajka ;D Odnośnik do komentarza
alvin11pl Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 @up tak i co do tych hejtow polowa tych co pisza o bledach nie maja tego telefonu po 2 chyba by nie dali aktualizacji jak by mialo dzialac gorzej po 3 ja zaktualizowalem i wszystko wedlug mnie wyglada lepiej i dziala lepiej teraz mowicie co nie dziala na tym 4.0 i jakie sa bledy a na 2.3 bylo lepiej tam nie bylo bledow ??? Odnośnik do komentarza
Mattyx Opublikowano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Tak więc na serio nie wiem kto takie bzdury gada... gry u mnie działają tak jak działały, telefon nawet szybciej działa więc jest OK Ja aktualizowałem telefon z myślą... Zaktualizujemy, jak mi nie przypasuje to zrobimy downgrade (Czy jak to się pisze) :P Odnośnik do komentarza
Podniecony Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 U niektórych występują problemy, np. telefon się restartuje (samoczynnie). ;p Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.