Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podjęcie nowego serva ;D

shadowarrior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ;]

Mam do was taka proźbę , chcialem zapytać pare rzeczy .

Zaczełem grę na syrku i gram wpk`a .

1. na którym lv robić stopy , i dropić itp .

2. jak dorobic sie na start ?

3 . na którym robić boja ?

4. jakim bulidem iść ?

Opublikowano

O jestem pierwszy :D ( jak zawsze )

1. To zależy : Stopy - jak dla mnie bez sensu ale to moja prywatna wypowiedz Drop - zależy czy grasz nim normalnie czy robisz postać pod dropka ale jak pod dropa to od 10 lv na dzikie psy + podwojony drop i ogień.

2. Zrób sobie dropka woja mental 10 lv eq + 6 miecz +7/9 i jak UP podwójny drop i ogień :D

3 Konia zrób sobie na 25lv i kupuj sobie medale żebyś co dziennie podnosił lv konia.

4. Miłej lektury :D (

PS.Tekst skopiowany ze strony, właściciel wyraził zgodę

Umiejętności

Czarowane Ostrze ? Najlepszy skill wp. Dzięki niemu dużo mocniej bijemy z broni białej oraz podnosi nam dmg z innych czarów. Niestety zabiera odpowiednią ilość many na sekundę co na mniejszych lvl jest denerwujące.

b2c2d1abf3536eeam.jpg

Smoczy Wir ? Bardzo dobry skill ofensywny. Atakuje on mooby w promieniu 360 stopni zadając całkiem niezły dmg.

aef1387ea17c6f2em.jpg

Uderzenie Palcem ? Skill podobny do smoczego wiru , mocniejszy jednak atakuje w promieniu około 180 stopni oraz szybciej się ładuję

1f208c37de1bbc4dm.jpg

Czarowana Zbroja- Coś jak silne ciało u mentala jednak słabsze ale i tak daje sporo defa na G 98 przy full int. Jej jedyną wadą jest że krócej trwa niż się ładuję

0b2b8a0ac0d528fem.jpg

Rozproszenie ? Bardzo dobry i zarazem jedyny tak naprawdę skill wp do pvp. Atakuję on w 1 cel ( chyba że są blisko siebie) i przy okazji ma jakis % szans na rozproszenie skill wspomagających typu Aura i Silne u wojownika.

aa32d90427ae37f6m.jpg

Strach

Ciekawy skill jednak zbugowany na Metin2.pl Zmniejsza on obrażenie które zadają nam potwory oraz gdy mooby mają mniejsze lub równy lvl naszemu nie atakują nas

SS dodam później

Którym bulidem iść ??

Według mnie istnieją tylko 4 dobre bulid dla sury wp

1. Ostrze-zbroja-strach-wir (bulid typowo na konia)

2. Ostrze-wir-palec-zbroja (bulid bardziej do expa z buta)

3. Ostrze-zbroja-wir-strach/rozproszenie-palec ( bulid universalny)

4. Ostrze-rozproszenie-palec (bulid do pvp. Może nie będziemy wymiatać ale też nie będziemy słabi)

Broń, Zbroja, Konik itp.

Jeżeli chodzi o broń to ja osobiście polecam Fms najlepiej z jak największym + i średnimi powyżej 15% a UM bez minusów.

Jak jest to fms do expa to najlepiej wrzucić kd powtórki 3/4 i kd potwora lub śmierci ?

Gdy broń pod pvp to oczywiście z kd na daną klasę. Np. wojownika i szamana ?

Zbroje tarcze i hełm podobnie jak największy + i jakieś bony. Jeśli chodzi o zbroje do najlepiej zrobić Nieszczęsną + 7/8 i zmienić potem na Ying-Yanga +7.

Koń bojowy-Konia Bojowego potem Militarnego opłaca się robić nawet bardzo szczególnie gdy mamy bulid pod konia.

Dzięki koniowi mamy dużo lepsze możliwości obronne jaki i do ataku.

Exp ,co ,i jak

Przedstawie wam krótką notke gdzie expić

Oczywiście możecie iść wczesnij expic na lepsze potwory np w V2 można juz od 55 lvl próbować ale loot sie zaczyna dopiero od 60 26.gif

1-10 Zwierzęta w m1

10-18 Zaprzysiężone

18-32 Dzikusy w m2

32-40 Pustynia , orki , ezoty

40-50 Bo do 45-46 w pt potem probować solo

50-53 Bo cały splot i ezoty pod świątynią

53-60 v1 szpony

60-78 v2 na początku pająki potem skorpiony a na końcu szpony

78-xxx Czerwony Las

Wypad Do Kowala w DT

Surą Wp da się spokojnie dojść solo do kowala w DT ale potrzeba odpowiedniego lvl , skill itp.

Lvl - Tu przydał by się 70 + ( można probować na 67 nawet ale będzie ciężko , rekord chyba 66 lvl)

ABS - Mim 80% na Nieumarłe i z 30-40% na strzały

Skille - Czarowane M8/9 G+ Zbroja obowiązkowo na G I Strach też Wir M7/8/9 G+

Obrona - Ja osobiście doszedłem mając 740 defa ( tylko na 5 piętrze problemy)

Opublikowano

1. Na 35- robisz bojowca i kupujesz eq zbroja 34 FMS i takie tam i wbijasz oczywiście codziennie czarowane (ewentualnie też zbrojke lub strach jeśli nie wbijałeś innych skilli) no i na 45 gdzie powinieneś mieć już ostrze G, a jak nie to robisz ostrze i zbrojke G. I metiny na pustyni stoją przed Tobą otworem i zapraszają.

2. Najlepiej zrób sobie woja i eq na niego. 8-11 albo w m3 albo na metkach bitwy.

3 . 35

4. 2 int 1 wit, gdy wymaxujesz int to 2 wit 1 siła. Ja bym szedł ostrze, zbrojka/strach, strach/zbrojka, wir. Ewentualnie możesz zamienić wir z 3cim skillem.

@PS no i postój robisz za każdym razem gdy brakuje Ci jakiegoś itemu i musisz na niego dozbierać.

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...