Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co kupić na start.

eM_tRaViS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy moglibyście mi doradzić co kupić na start. Konkretnie jakie biało, (prosiłbym o linki allegro) do zwiększenia masy na początek. Dodam że zamierzam dopiero zacząć i jeśli ktoś by mi porcje rozpisał byłbym wdzięczny[ Like x5 ]. Jeśli chcecie jakieś dodatkowe informacje to dopiszę.

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Co dokładnie zamierzasz zacząć? Bo nie napisałeś o co chodzi.. ;/

Aham, to ja tam się zbytnio nie znam. Ale na forum było multum takich tematów już :) Poszukaj. ;p

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Chodzi mi o zwiększenie masy żeby wyrobić mięśnie czy coś ;)

Na początek może zwykła dieta? Gdy już będziesz spokojnie wykonywał zalecane ćwiczenia to możesz cisnąć białko i odżywki... ;)

Opublikowano

Najpierw to ty normalnie ćwicz, ewentualnie dietę wysokobiałkową stosuj, a dopiero potem zasywiaj się koksem.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

a pozniej zostaje ci zycie " sezonowca" tzn ze nie bedziesz cwiczyl miesiac to bedziesz dętka... nie bierz tego gowno

niszczy i wątrobe i psychike. polecam ci jesc bardzo duzo mięsa mniej tluszczy, mleko nabialy jajka. fakt zeby wyrobic dzienna norme trzeba bardzo duzo zjesc ale bialko jest bardzo drogie i lipne. po za tym robiac dobrze cwiczenia i nadrabiajac apotrzebwanie bialka spokojnie wyrobisz norme. i jest jedna roznica.

wyrobisz cialo w kilka miesiecy z bardzo duza kasa i chemia

wyrobisz cialo w kilka lat < bardzo zalecane> dobra dieta i dobrymi treningami. nie idz w to gowno bo to bardzo drogie i nie zbyt dobre

Opublikowano

Tylko mam pytanie nawet jeśli jestem chudy, zacznę teraz ćwiczyć, jeść więcej białka dziennie to czy masa będzie zwiększać proporcjonalnie do masy mięśni?

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Nie zaczynaj nagle! Musisz stopniowo więcej jeść (ale zdrowo) więcej ćwiczyć. Np. bieganie - 1 dzień 1km, 2 dzień 1,5km, 3 dzień 2km, 4 dzień 2km, 5 dzień 2km, 6 dzień 2,5km itd. Nie polecam Ci tych 'dopalaczy' bo szkoda zdrowia.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

naprawde nie docenialem dobrze wykonanego treningu a daje on efekty;] stopniowo musisz jesc choc czasem chcial nie bedziesz to musisz bo ciezko wyrobic zwyklym jedzeniem 100% zapotrzebowania bialka kas ma racje ale mozesz rowniez zrobic tak z ciezarem. na poczatku z miesiac z nowym planem treningowym jeden ciezar np 4 serie po 8 powtorzen, i co miesiac dodawaj po np 2 kilo. uwierz mi ze odczujesz i to bardzo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...