Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Pomoc w zrozumieniu gry newbe

PlayerTheBest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowilem pograć w LC na serwerze "Ibres"Naczytalem sie róznych poradników na temat zdobywania PU itp ale wiele mi nie pomogly.Wiem tylko tyle że trzeba miec blok expa 50% i tak juz go mam Wiec postanowilem napisac ten temat a oto lista moich pytan:

1:Mam blok 50% exp gdzie mam farmic gram rycerzem(jakie moby)?Przedzial jakis lv-owy

2:Co mam robic z PU,Wykorzystac je teraz czy dopiero kiedys tam

3:Co mam zbierac a czego nie zbierac

4:Jakie itemy kupic? Do 25 lv

5:Gdzie zalatwic zwierzaka

6:Co sprzedawac i czego nie sprzedawac

7:Za najlepsze odpowiedzi nagradzam 5x like i 5 w profilu.Thx z góry

Opublikowano

Witam postanowilem pograć w LC na serwerze "Ibres"Naczytalem sie róznych poradników na temat zdobywania PU itp ale wiele mi nie pomogly.Wiem tylko tyle że trzeba miec blok expa 50% i tak juz go mam Wiec postanowilem napisac ten temat a oto lista moich pytan:

1:Mam blok 50% exp gdzie mam farmic gram rycerzem(jakie moby)?Przedzial jakis lv-owy

2:Co mam robic z PU,Wykorzystac je teraz czy dopiero kiedys tam

3:Co mam zbierac a czego nie zbierac

4:Jakie itemy kupic? Do 25 lv

5:Gdzie zalatwic zwierzaka

6:Co sprzedawac i czego nie sprzedawac

7:Za najlepsze odpowiedzi nagradzam 5x like i 5 w profilu.Thx z góry

1. Rozumiem, że grasz na LC PL? To w takim razie musisz po prostu bić na białych dla siebie potworach (max. 2 lvle poniżej i max 2 powyżej Twojego poziomu to mobki dla Ciebie białe). Musisz na nich bić żeby uzbierać to paskudne PU, bo bez tego ani rusz dalej...

2. Więc tak - wykupujesz WSZYSTKIE skille PASYWNE oraz te aktywne, które są Ci naprawdę potrzebne. Po 31 poziomie polecam wetpaint i przeanalizowanie, które skille pasywne ile, co, czego dają, bo czasami drogie w PU skille dają nam 50 many więcej, a tym samym ich wykupywanie mija się z celem. Tak samo z aktywnymi. Nie każdy skill jest konieczny. Po wykupieniu wszystkich skilli zaczynasz je magazynować i jak odblokują Ci się kolejne skille/poziomy skilli wykupujesz.

3. Kamienie niebiańskie obowiązkowo. Poza tym możesz pozbierać gold (niby mało, ale na początku każdy grosz się liczy). Poza tym zbieraj mapy, znajduj skrzynki i je sprzedawaj (słyszałam, że niezły biznes skrzynkowy na PL-u się kręci). Oprócz tego można ewentualnie jakieś zbroje/bronie z mobków i sprzedawać je u NPC.

4. Oczywiście set (u handlarza zbroją). Event +15 dostaniesz po wbiciu 20 lvl'a (musisz przed 10 poziomem wybrać mistrza). No i to tyle jeżeli chodzi o rzeczy do 25 lvla.

5. Musisz wydropić fletnię pana albo smocze jajo (opcjonalnie kupić) - idziesz z nim do Lorein w Juno a później do archeologa Jajana w Dratan. Ewentualnie możesz kupić zwierzaka walczącego z IS-u, ale na początek nie polecam, bo to drogie w utrzymaniu.

6. No kamienie niebiańskie i drewniane skrzynki. To najlepszy zarobek na początku. A sam nic nie będziesz jeszcze ulepszał, bo nie masz co i po co.

Jakbyś coś jeszcze potrzebował to wal. ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...