Skocz do zawartości

[Problem]Samsung Galaxy Gio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo spory problem. Otoz chcialem zaakutalizowac moj telefon do wersji androida 4.0.4 za pomoca programu CyanogenMod 9.1 (based on Android 4.0.4) ze strony (maclaw.pl) robilem tak ja w filmiku i nagle moj smartfon sie zrestowal i wylaczyl. Wlaczam telefon wlacza sie ikona samsunga nastepnie Samsung galaxy gio (model telefonu) [5660] i tyle nie chce sie dalej wlaczyc. Bardzo prosilbym o pomoc nie chcial bym kupywac nowego telefonu. Prosze o pomoc. Dzieki

Jesli mozesz wejsc w Recovery, zrob Wipe data/system/dalvik (ewentualnie Battery stats) i sprobuj zainstalowac CM od nowa.

jesli nie mozesz wejsc w recovery sprobuj sflashowac Odinem poprzez Download Mode

Co potrzebujesz do Flashowania odinem:

Odin Multi Downloader v4.42: http://www.mediafire...9eman2u9iix1cox

ROM z Samfirmware.com: www.samfirmware.com rejestrujesz sie, logujesz, Klikasz na Firmware and Files i wybierasz:

Type: Smartphone OS: Android Model: GT-S5660 - Galaxy Gio Country: Poland - XEO

(Nie zapomnij wypakowac ROM'a na pulpit, bo jak sflashujesz plik zip, to telefon pojdzie sie, za przeproszeniem, Pierdolic.

Wchodzisz w Download Mode (Vol Dn+Home+Power) pojawi sie okienko z potwierdzeniem ze chcesz zainstalowac wlasne binarki, wciskasz Vol Up zeby potwierdzic.

Jestes W Download mode.

teraz podlacz telefon pod kompa

Otworz Odin_multi_downloader_v4.42.exe

w Polu Option zaznacz One Package, reszty nie ruszaj

w Polu Select ops wybierasz Plik .ops ktory dostales z odinem, w tym wypadku nazywa sie on GIO_v1.0.ops

teraz w Polu "Select Integrate Package - Check One Package Option" Wybierasz ROM ktory Sciagneles (i wypakowales na pulpit) z samfirmware.com.

teraz klikasz na Start i czekasz okolo 3 minuty az sie sflashuje.

jakbyscie sie pytali "Chyba kazdy wie ze zawsze trzeba plik .zip rozpakowac zeby dostac sie do rom'a" oj niestety na xda-devs bylo wystarczajaco ludzi ktorzy flashowali .zip zamiast .md5 i tak wlasnie dostali Hard Bricka i nie wiedzieli jak naprawic...

sam nie mam galaxy gio ale pamietam jak kumpel zbrickowal sobie poprzez instalowanie CM 7.2 i jemu naprawialem, ta metoda zadzialala.

Mam nadzieje ze pomoglem, i pierdole to czy mi sie dostanie za brak skanu i za zewnetrzne linki, probuje tylko pomoc , a jak sie nie podoba to niestety, macie problem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Problem]Samsung Galaxy Gio   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...