blackuGT Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Witam, mam ogromne lagi, ścinki ale "jakoś" grać się da. Gram na najniższej grafice, a oto co posiadam : 16gb ram (goodram) Procek AMD phenom II x4 955 black edition Karta grafiki zootac gt 550 (1gb) (ddr3) TO raczej jedne z ważniejszych części, poza tym mój kolega ma 2x słabszy komp ode mnie i BF3 chodzi mu na luziku przy ULTRA! Rozdzielczość maksymalna jaką się da ustawić ponieważ mam w takiej rozdzielczości monitor (1920x1080) Pozdrawiam i proszę o pomoc jak mam te lagi zmniejszyć. Odnośnik do komentarza
Gość Zacieszynka Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Podaj temperatury też może i resztę specyfikacji np. zasilacz. Odnośnik do komentarza
blackuGT Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Temp : Procek max 52*C (37-40 w spoczynku) niska temp przez dwa bycze wiatraki na radiatorze Karta grafiki 60-65*C (mała karta, małe chłodzenie) Ram nie powiem, w HWMonitorze nie ma nic na temat pomiaru temp ramu Inne podzespoły : MODECOM FEEL I - 350 W Płyta główna Gigabyte GA-MA770T-UD3 System operacyjny : Windows 7 home edition (64bit) Odnośnik do komentarza
Czaka. Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Napraw grę za pomocą Origin i wyłącz zbędne programy podczas grania. Odnośnik do komentarza
blackuGT Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Po naprawie nie znaleziono uszkodzonych plików, a co do zbędnych programów nie miałem nic włączonego i lagi nie znikły Co jest grane ?! Odnośnik do komentarza
K0SIMAZAKI Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Zaktualizuj sterowniki do grafiki. Jeśli to nie pomoże to winą może być zbyt słaby zasilacz. Odnośnik do komentarza
blackuGT Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Sterowniki były aktualne no cóż co do zasilacza mogę się zgodzić bo wszystko nowe prócz zasilaczka.... Dzięki wszystkim Odnośnik do komentarza
xamizo Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 http://www.mpcforum.pl/topic/724207-tut-lagi/ http://www.mpcforum.pl/topic/606005-tut-wiecej-fpskomendy/ http://www.mpcforum.pl/topic/409743-tut-masz-lagi-w-bf-przyspiesz-komputer/ Odnośnik do komentarza
Gość Zacieszynka Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Za słaby zasilacz. Musisz do wymienić przynajmniej na 500W. Przy 350W moja karta nawet nie chce się podkręcić. A i podkręć wiatraki od procka i grafy. Jak już wymienisz to graj na High od 30 o 60 fps Odnośnik do komentarza
Flap Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Karta grafiki zootac gt 550 (1gb) (ddr3) W tym problem karta DDR3 Odnośnik do komentarza
tubady123 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 @up no i co? Poza tym musi mieć GDDR5 bo nie ma modelu ze starszą pamięcią. Tubady aka Chopey ❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰ Nie cheatuję. Odnośnik do komentarza
Keniger Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 A może problem leży w dysku i płycie głownej ? Jak masz chujowy Chipset i Dysk sprzed 100 lat to się nie dziw + ALLAH AKBAR Ten zasilacz to tykająca bobma w kazdej chwili moze eksplodowac wiec... Odnośnik do komentarza
Flap Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 @up no i co? Poza tym musi mieć GDDR5 bo nie ma modelu ze starszą pamięcią. Tak czy siak gt550 to szajs ale na medium powinno mu chodzić w full HD nie możliwe jest że jego kolega ma słabszy sprzęt i chodzi mu na Ultra w full HD pewnie coś się mu pomyliło i ma o wiele lepszy BTW Ten "potwór" zapewne jest z allegro czyli najgorsze gówno jakie mogłeś wybrać Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.