Risen. Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Witam, Posiadam 40 slotowy serwer na VPS. No i mam problem... Wczoraj wszystko ładnie śmigało a dzisiaj wchodzę na GG i gracz mi pisze, że serwer nie działa. Wchodzę do konsoli a tutaj takie coś : Nie da się nic zrobić. Nawet zastopować serwer komenda stop. Co mam zrobić? Proszę o pomoc! Nikt nie pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikers Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Też miałem taki problem Przeciążony był serwer przez mape. Zmeiniłem mape na inna i wszystko działało. Jeszcze spróbój właczyć chunkstera.[czy jakos tak] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risen. Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 @UP Hmm... o co chodzi z tym chunksterem? A mapy nie mogę zmienić! Kopię mam sprzed 2 dni a nowej mapy dać nie mogę, bo gracze się wkurzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikers Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Może mapa zepsuta. Spróbuj ją własnie "przeskanować" chunksterem może właśnie z mapa są problemy. Ale najpierw spróbuj włozyć na chwile inna mapę i sprawdzić czy serwer będzie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risen. Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Hmm... a co zrobić z tym chunkster? Wgrać go gdzieś czy co? Jak tego używać? A jak wgrać inną mapę jak nawet serwera nie mogę zrestartować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikers Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Chunkster: masz tu poradnik [Zagraniczny ale jest] A z tym restartem to nie pomyślałem. Ja miałem problem na Hostingu więc tylko wcisnąłem off i można było naprawiać a z VPS to nie miałem nigdy doczynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CreabSOFT Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Tutaj pozostaje jedynie zabicie procesu serwera, musisz wejść w "htop" (instalacja apt-get install htop) Następnie zapamiętać PID któregoś z procesów serwera (będziesz miał ich bardzo dużo) Wpisać w konsoli kill -9 PID Ewentualnie dużo szybsza metoda, komenda: killall -9 java Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.