Rzeżuszek Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 To zaczynamy! A tak na serio nie wiem czemu przy zakupie komputera ( 1 marzec tego roku ) miałem po 600fps'ów a teraz mam po niecałe 200, czasami potrafi spaść nawet do 50fps'ów :C Komputer przeczyszczałem od wewnątrz ( sprężonym powietrzem ) i tak dalej nic nie dało fps'ów, co najwyżej temperatura komputera jest troszeczkę niższa. Moje sprzęciwo : CPU : Intel Core i5-2500 3,3Ghz @2,6Ghz GPU : MSI GeForce GTX 560 1GB GDDR5 MoBo : Gigabyte Z68AP-D3 Ram : 2x4GB GoodRam DDR3 Zasilacz Chieftec CTG-600-80p ( 600w ) Plox pomóżcie bo czasami mc łapie totalną stop klatkę i muszę relogać minecraft'a co już mnie irytuję :c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewkaPL Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Od 30fps masz płynną grę. Ale spróbuj przypisać ram do minecrafta,java reinstal/update. Program gboost oraz spróbuj defragmętacji minecrafta programem gamebooster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlo_js Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Wynika to ze zmian w silniku Minecraft, Prawdopodobnie nic nie poradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SynekMTG Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Ściągnij optifine, Gboosta, przeczyść komputer CCleanerem, zaktualizuj jave i przydziel więcej ram do minecraft'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legolas997 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Zainstaluj Optifine, przeczyść CCleanerem, albo zrób formata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunner Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Na tym sprzęcie dalej powinno ładnie chodzić. Zainstaluj sobie na szybko jakąś dystrybucję Linuxa i porównaj efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domi5564 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Jeśli chcesz mieć więcej FPS'ów to zainstaluj sobie modyfikację Optifine ( optymalizuje ona grę ) a następnie pozmieniaj ustawienia w video Setings , nie pamiętam dokładnie każdego ustawienia , więc jeśli coś napisz mi na gg lub PW , a chętnie pomogę . GG - 44731333 . Zawsze doda ci to kilka do kilkudziesiąt FPS'ów , ( mi dodało to dokładnie 24 Fps'y , więc itak dobrze ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniuh Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Im więcej update'ów z nowościami tym mniej fpsów. Nic nie zdziałasz, optifine może Ci doda z 15-20 fps LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsakui Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 http://www.mpcforum.pl/topic/731960-tut10-sposobow-jak-zmniejszyc-lagi/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risen. Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Przeczyść komputer CCLeaner, Odkurzaczem, wywal zbędne gówna z systemu. Przeskanuj kompa AntiVirus, aktualizacja Javy. Podaj też temperatury procesora w czasie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeżuszek Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Przeczyść komputer CCLeaner, Odkurzaczem, wywal zbędne gówna z systemu. Przeskanuj kompa AntiVirus, aktualizacja Javy. Podaj też temperatury procesora w czasie gry. I może właśnie w tym jest problem, bo nie ważne w co gram ( mc, bf3 ) zawsze mój procek ma po 75stopni a karta 80stopni, może to w tym problem? A co do javy, najnowsza, ccleaner skanuje mi komputer przy każdym włączeniu go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDadosz Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Ale ci się komputer grzeje. Masz boxowe chłodzenie? (podstawowe), bo na to wygląda. Jak masz pieniądze to zmień ten radiator na Macho rev. 2 albo coś innego polecanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
needyourplay Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Skoro kupiłeś komputer w marcu to nic dziwnego, że ci FPS spada!! Przecież co miesiąc na komputerze jest więcej programów, które obciążają komputer i zmniejszają FPS. Radzę ci sprawdzić jakie programy są uruchamiane razem z systemem i usunąć niepotrzebne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeżuszek Opublikowano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Ale ci się komputer grzeje. Masz boxowe chłodzenie? (podstawowe), bo na to wygląda. Jak masz pieniądze to zmień ten radiator na Macho rev. 2 albo coś innego polecanego. Tak, mam box'owe chłodzenie ( Chyba raczej ) a na razie kasy nie mam na chłodzenie. A i jeszcze takie pytanko, czy to Macho rev. 2 bym zmieścił na mojego intela i5 bo z czego widziałem chyba nie jest kompatybilny z moim prockiem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDadosz Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Tak, mam box'owe chłodzenie ( Chyba raczej ) a na razie kasy nie mam na chłodzenie. A i jeszcze takie pytanko, czy to Macho rev. 2 bym zmieścił na mojego intela i5 bo z czego widziałem chyba nie jest kompatybilny z moim prockiem ;/ http://www.patmedia.pl/sklep/catalog/thermalright-hr-02-macho-rev-2-p-1201.html - twój i5-2500 ma socket 1155, jedyne przez co może nie pasować to obudowa, może być za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasteczkoMen Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Tu nie chodzi o przydzielanie ramu, wystarczyło by wymienić pastę i wyczyścić kompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKrzysiek Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Jaki jest sens kupowania Macho na procesor, który nie jest z seri K? SilentiumPC Fera PRO/Fortis spokojnie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.