Skocz do zawartości

Malutkie pytanko do znawców

Rzeżuszek

Rekomendowane odpowiedzi

To zaczynamy! :D A tak na serio nie wiem czemu przy zakupie komputera ( 1 marzec tego roku ) miałem po 600fps'ów a teraz mam po niecałe 200, czasami potrafi spaść nawet do 50fps'ów :C Komputer przeczyszczałem od wewnątrz ( sprężonym powietrzem ) i tak dalej nic nie dało fps'ów, co najwyżej temperatura komputera jest troszeczkę niższa.

Moje sprzęciwo :

CPU : Intel Core i5-2500 3,3Ghz @2,6Ghz

GPU : MSI GeForce GTX 560 1GB GDDR5

MoBo : Gigabyte Z68AP-D3

Ram : 2x4GB GoodRam DDR3

Zasilacz Chieftec CTG-600-80p ( 600w )

Plox pomóżcie bo czasami mc łapie totalną stop klatkę i muszę relogać minecraft'a co już mnie irytuję :c

Jeśli chcesz mieć więcej FPS'ów to zainstaluj sobie modyfikację Optifine ( optymalizuje ona grę ) a następnie pozmieniaj ustawienia w video Setings , nie pamiętam dokładnie każdego ustawienia , więc jeśli coś napisz mi na gg lub PW , a chętnie pomogę . GG - 44731333 . Zawsze doda ci to kilka do kilkudziesiąt FPS'ów , ( mi dodało to dokładnie 24 Fps'y , więc itak dobrze ) .

WQyaZF.png

Przeczyść komputer CCLeaner, Odkurzaczem, wywal zbędne gówna z systemu.

Przeskanuj kompa AntiVirus, aktualizacja Javy.

Podaj też temperatury procesora w czasie gry. ;)

I może właśnie w tym jest problem, bo nie ważne w co gram ( mc, bf3 ) zawsze mój procek ma po 75stopni a karta 80stopni, może to w tym problem? A co do javy, najnowsza, ccleaner skanuje mi komputer przy każdym włączeniu go.

• 3 tygodnie później...

Ale ci się komputer grzeje. Masz boxowe chłodzenie? (podstawowe), bo na to wygląda. Jak masz pieniądze to zmień ten radiator na Macho rev. 2 albo coś innego polecanego.

Tak, mam box'owe chłodzenie ( Chyba raczej ) a na razie kasy nie mam na chłodzenie. A i jeszcze takie pytanko, czy to Macho rev. 2 bym zmieścił na mojego intela i5 bo z czego widziałem chyba nie jest kompatybilny z moim prockiem ;/

Tak, mam box'owe chłodzenie ( Chyba raczej ) a na razie kasy nie mam na chłodzenie. A i jeszcze takie pytanko, czy to Macho rev. 2 bym zmieścił na mojego intela i5 bo z czego widziałem chyba nie jest kompatybilny z moim prockiem ;/

http://www.patmedia.pl/sklep/catalog/thermalright-hr-02-macho-rev-2-p-1201.html - twój i5-2500 ma socket 1155, jedyne przez co może nie pasować to obudowa, może być za mała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Malutkie pytanko do znawców   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...