Skocz do zawartości

Zepsuty komputer, czy idzie naprawić

LubieZielone

Rekomendowane odpowiedzi

siemanko nie bd sie rozpisywal ale powiem jak sie zaczeło ;p

zainstalowałem nowe sterowniki do płyty gównej i po czym komputer sie zresetował

i problem w tym że komputer sie wgl nie włącza jedynie jak przycisne przycisk do włączenia do działa wiatrak nic sie nie ładuje nawet bios

niem atego pyknięcia na początku.(wyczytałem ze to bios) więc nie wiem co mogło pójść nie tak sprawdziłem dobrze jakie sterowniki mam pobrać

pobrałem zainstlowałem i taksie dzieje

Co próbowałem zrobić

wyciągałem bateryjke w komputerze na pare minut i reset

wyciągałem karte graficzną na pare minut

wyczyściłem z kurzu oczywiście ;P

i nic niepomogło :/ nie wiem czy płyta główna poszła czy zasilacz

^_^

co robić?!?!?! :D

czytać nie potrafisz ?

wciśnij DELETE i dopiero uruchom kompa ( POWER ) , chyba logiczne że go włączyć

jeśli działa na większości płyt uruchamia sie bios z opcjami domyślnymi dla płyty głównej ( clear cmos na miękko ) jeśli nie poszukaj w dokumentacji swojej płyty jak to zrobić albo zresetuj bios zworka jak ci napisałem . jeśli się nie uruchomi coś masz zrypane czyli czytaj pierwsze co napisałem

wyciągając bateryjkę wielkie g... możesz zrobić bo EEPROM biosu potrafi trzymać ustawienia do kilku godzin czasem dni bez zasilania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

up tak dalej nic nie działa, probowałem zresetować biosa tam trzeba jakić zworek znaleść ale mój to nie wiem gdzie tojest szukałem pół godz :D płyta Msi ms- 7366 ktoś zrobił by na ss pokazał gdzie to jest ;p? w google szukałem ale niema :/ ta niemiecka płyta dziwna..

znalazłem zresetowałem bios.. jednak nic nie działa jak napoczątku więc zasilacz pewnie do wymiany..;/ można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum Zepsuty komputer, czy idzie naprawić   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...