LubieZielone Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 siemanko nie bd sie rozpisywal ale powiem jak sie zaczeło ;p zainstalowałem nowe sterowniki do płyty gównej i po czym komputer sie zresetował i problem w tym że komputer sie wgl nie włącza jedynie jak przycisne przycisk do włączenia do działa wiatrak nic sie nie ładuje nawet bios niem atego pyknięcia na początku.(wyczytałem ze to bios) więc nie wiem co mogło pójść nie tak sprawdziłem dobrze jakie sterowniki mam pobrać pobrałem zainstlowałem i taksie dzieje Co próbowałem zrobić wyciągałem bateryjke w komputerze na pare minut i reset wyciągałem karte graficzną na pare minut wyczyściłem z kurzu oczywiście ;P i nic niepomogło :/ nie wiem czy płyta główna poszła czy zasilacz ^_^ co robić?!?!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PingwineQ Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Masz taki przycisk na płycie głównej jak reset albo cokolwiek? Jeśli nie padł bios i trzeba od nowa go zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 znajdź uszkodzoną część i ją wymień wciśnij DELETE i dopiero uruchom kompa albo zresetuj bios zworką na płycie If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LubieZielone Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 znajdź uszkodzoną część i ją wymień wciśnij DELETE i dopiero uruchom kompa albo zresetuj bios zworką na płycie hmm alekiedy mam wcisnąć ten restart? komp ma być wyłączony czy włączony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 czytać nie potrafisz ? wciśnij DELETE i dopiero uruchom kompa ( POWER ) , chyba logiczne że go włączyć jeśli działa na większości płyt uruchamia sie bios z opcjami domyślnymi dla płyty głównej ( clear cmos na miękko ) jeśli nie poszukaj w dokumentacji swojej płyty jak to zrobić albo zresetuj bios zworka jak ci napisałem . jeśli się nie uruchomi coś masz zrypane czyli czytaj pierwsze co napisałem wyciągając bateryjkę wielkie g... możesz zrobić bo EEPROM biosu potrafi trzymać ustawienia do kilku godzin czasem dni bez zasilania If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LubieZielone Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 up tak dalej nic nie działa, probowałem zresetować biosa tam trzeba jakić zworek znaleść ale mój to nie wiem gdzie tojest szukałem pół godz płyta Msi ms- 7366 ktoś zrobił by na ss pokazał gdzie to jest ;p? w google szukałem ale niema :/ ta niemiecka płyta dziwna.. znalazłem zresetowałem bios.. jednak nic nie działa jak napoczątku więc zasilacz pewnie do wymiany..;/ można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.