TimA Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Który z tych botów jest lepszy waszym zdaniem ?? Zastanawiałem sie nad kupnem PBDO bo jest bardziej rozbudowany (chyba...? na podstawie screenów i plus minus poradników oceniałem) ale po chwili zastanowiłem się czy jest sens. Wrota i tak sam bym robił więc Kbot no GG by pasował a jest sporo tańszy. Jakie największe różnice w użytkowaniu widzicie ? PBDO bot widziałem chwali się możliwością zbierania palladium podczas gdy na Kbocie raczej cisza w tym temacie (tak na 1 rzut oka, może coś przeoczyłem). Jakie są możliwości konfiguracji obu botów ? Nie wiem czy ktoś z was bocił kiedyś w Tibie, ja ten etap przechodziłem od tibii auto przez NG po blackD i Neobota gdzie w 2 ostatnich możliwości programowania były ogromne a Neobot już wszechstronny. Do czego można porównać. Chodzi mi o ustawienia np. taki łańcuch Atakują - unikaj, biją - EMP - kamuflaż z umiejętności malucha - leć na drugą mapę. Czy inne opcje. Nie znam póki co możliwości i ciężko mi powidzieć czego by można wymagać :P Odnośnik do komentarza
Coming Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Pbdobot choćby ze względu swojego autorstwa i szybkości aktualizacji względem kbota. Takie funkcja jak EMP, stabilna podczas ucieczki są możliwe do ustawienia w pbdo. Umiejętności statków też są, nie wiem czy akurat w spearheadzie, ale do aegisa można spokojnie ustawić. by @Miyoshi Odnośnik do komentarza
TimA Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 a jak te umki tam wsadzic ? bo nie znalazłem :/ a Kbot daje radeże tak ujme ? czyjest sens wydawac pieniadze na amtego PbDo bota czy styknie zwykły Kbot jeśli chodzi o farming uri i pall? czy np. trzeba sie uzerac z piratami bo bot chce 2 rzeczy na raz robic? rozkminiaja boty drona handlowego ? albo np. jakie wady w 1 i 2 sa ? ciezka konfiguracja aby dzialalo zadowalajaco ? Odnośnik do komentarza
ReDDioS Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 PBDO najlepszy zakaz handlu Odnośnik do komentarza
TimA Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 PBDO najlepszy rozwiń swą myśl Odnośnik do komentarza
kamieniarz Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Obecnie wykonuję testy wszystkich botów, które są dostępne na rynku i pod względem zbierania PBDO-Bot sprawuje się najlepiej. Jednak pod względem wrót zrobię testy dopiero za jakiś miesiąc, zobaczymy jak to wyjdzie Odnośnik do komentarza
TimA Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 patrzylem na komendy jest tego cala masa klopot z tym ze nie znalazlem poradnika z wytlumaczeniem jak ich uzywac a creatory sa dosc ubogie ? macie jakis spis ? albo wrzucilby ktos sporego taska w txt z opisem obok co znacza funkcje procz tych podstawowych ? mialbym sie na czym wzorowac Odnośnik do komentarza
beblok Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Wszystko zależy od tego do czego jest bot potrzebny no i kwestia finansowa. Jeśli masz zamiar wrota robić sam to KBOT wystarczy. Jak ja bym miał kupować, kupiłbym KBOT-a i KOS-a. KOS zdecydowanie ułatwi Ci robienie wrót,do tego ssie pałę(zbiera palladium) i ma mieszarkę.Aktualizacje też już są szybkie. Wybór należy do Ciebie. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Bierz pbdo, chodźby ze wzgledu na szybsze aktualizacje. C# ogarniesz lekko i praktycznie nie ograniczone mozliwosci masz. @down Może coś się poprawiło, ale z reguły było tak, że kbot to od soboty do wtorku, a pbdo od środy do wtorku ( Zakładając, że we wtorek jest update DO ). Odnośnik do komentarza
beblok Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 @UP Ostatnio KBOT był szybciej zaktualizowany niż PBDO,zobaczymy jak będzie w najbliższej przyszłości. Odnośnik do komentarza
TrudneSprawyxD Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Bierz pbdo, chodźby ze wzgledu na szybsze aktualizacje. C# ogarniesz lekko i praktycznie nie ograniczone mozliwosci masz. Dokładnie masz racje Odnośnik do komentarza
kamieniarz Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Jednak patrząc na mój test prędkość aktualizacji nie ma znaczenia bo pbdo-bot szybko nadrabia swoją 'nieobecność' Odnośnik do komentarza
TimA Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 wytłumaczy mi ktoś jakby to ująć.... przekrój tasku ? w jakiej kolejności muszą być wsadzone dane poszczególnych wymagań ? najlepiej na przykładzie proszę Odnośnik do komentarza
TimA Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 @up + jeszcze pytanie jak mam drona handlowego to będzie go używał czy będzie dygał na baze ? Odnośnik do komentarza
Gość Pan Szymek Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 wytłumaczy mi ktoś jakby to ująć.... przekrój tasku ? w jakiej kolejności muszą być wsadzone dane poszczególnych wymagań ? najlepiej na przykładzie proszę Tak jakbyś pisał aplikację w C#. Odnośnik do komentarza
TimA Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Tak jakbyś pisał aplikację w C#. do tej pory jedynie C++ używałem i mimo ogólnego opanowania podstaw tamtego języka tych schematów tu używanych nie łapię nie są mi bliskie ani z niczym nie kojarzą i nie jest za łatwo. Próbowałem analizować taski gotowe ale nie rozumiejąc znaczenia operacji i efektów gubie się w tym :/ Odnośnik do komentarza
TimA Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 co zrobić jeśli nie chcę żeby bot robił orbitki ?? np. mam aegisa romb i mi to lata niech stoi albo chociaż nie orbituje tak fest że piekne kółeczka są na apie Odnośnik do komentarza
czesiozpoczty Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 PBDO działa losowo - jak człowiek Czasem kręci a czasem "ciąga" po mapie. Pozdrawiam, Katarzyna Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.