Skocz do zawartości

[Pytanie] PBDO-bot / Kbot

TimA

Rekomendowane odpowiedzi

Który z tych botów jest lepszy waszym zdaniem ?? Zastanawiałem sie nad kupnem PBDO bo jest bardziej rozbudowany (chyba...? na podstawie screenów i plus minus poradników oceniałem) ale po chwili zastanowiłem się czy jest sens. Wrota i tak sam bym robił więc Kbot no GG by pasował a jest sporo tańszy. Jakie największe różnice w użytkowaniu widzicie ? PBDO bot widziałem chwali się możliwością zbierania palladium podczas gdy na Kbocie raczej cisza w tym temacie (tak na 1 rzut oka, może coś przeoczyłem). Jakie są możliwości konfiguracji obu botów ? Nie wiem czy ktoś z was bocił kiedyś w Tibie, ja ten etap przechodziłem od tibii auto przez NG po blackD i Neobota gdzie w 2 ostatnich możliwości programowania były ogromne a Neobot już wszechstronny. Do czego można porównać. Chodzi mi o ustawienia np. taki łańcuch Atakują - unikaj, biją - EMP - kamuflaż z umiejętności malucha - leć na drugą mapę. Czy inne opcje. Nie znam póki co możliwości i ciężko mi powidzieć czego by można wymagać :P

1362495952.png

a jak te umki tam wsadzic ? bo nie znalazłem :/ a Kbot daje radeże tak ujme ? czyjest sens wydawac pieniadze na amtego PbDo bota czy styknie zwykły Kbot jeśli chodzi o farming uri i pall? czy np. trzeba sie uzerac z piratami bo bot chce 2 rzeczy na raz robic? rozkminiaja boty drona handlowego ? albo np. jakie wady w 1 i 2 sa ? ciezka konfiguracja aby dzialalo zadowalajaco ?

1362495952.png

patrzylem na komendy jest tego cala masa klopot z tym ze nie znalazlem poradnika z wytlumaczeniem jak ich uzywac a creatory sa dosc ubogie ? macie jakis spis ? albo wrzucilby ktos sporego taska w txt z opisem obok co znacza funkcje procz tych podstawowych ? mialbym sie na czym wzorowac

1362495952.png

Wszystko zależy od tego do czego jest bot potrzebny no i kwestia finansowa. Jeśli masz zamiar wrota robić sam to KBOT wystarczy. Jak ja bym miał kupować, kupiłbym KBOT-a i KOS-a. KOS zdecydowanie ułatwi Ci robienie wrót,do tego ssie pałę(zbiera palladium) i ma mieszarkę.Aktualizacje też już są szybkie. Wybór należy do Ciebie.

bugpointblack.png

Bierz pbdo, chodźby ze wzgledu na szybsze aktualizacje. C# ogarniesz lekko i praktycznie nie ograniczone mozliwosci masz.

@down

Może coś się poprawiło, ale z reguły było tak, że kbot to od soboty do wtorku, a pbdo od środy do wtorku :) ( Zakładając, że we wtorek jest update DO ).

Tak jakbyś pisał aplikację w C#.

do tej pory jedynie C++ używałem i mimo ogólnego opanowania podstaw tamtego języka tych schematów tu używanych nie łapię nie są mi bliskie ani z niczym nie kojarzą i nie jest za łatwo. Próbowałem analizować taski gotowe ale nie rozumiejąc znaczenia operacji i efektów gubie się w tym :/

1362495952.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] PBDO   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...