Skocz do zawartości

Obrona

MrSigan

Rekomendowane odpowiedzi

a jak sądzicie warto jeszcze wkurzać rywale podczas bijatyki zeby stracił kontrole ? wtedy straci kontrole nad tym co robi i jakie ciosy beda nie celne prawda?

Nie będą celne ale będzie ich 10x więcej i 10x silniejsze. Wszelkie bijatyki powinno się załatwiać jak najszybciej żeby jak najmniej ucierpieć.

Wyjeb gościowi z całej siły w nos, gdy go troszkę zemdli to go kończysz i tyle. Jak jesteś słabszy to bierz co masz pod ręką np. krzesło, kubek, czy nawet długopis.

To nie jest gala bosku i tu nie chodzi o styl tylko wygraną ;)

HBV27j.png

Musisz sam ocenić czy wróg jest od Ciebie silniejszy i czy lepiej się bije od Ciebie bo jeżeli wiesz, że przegrasz lepiej go nie prowokować....

U mnie była w klasie taka sytuacja, że typek co trenował boks bił takich kujonów lecz jak ktoś mu się stawił to odpuszczał....

Na początku może spróbuj słowami go do tego zniechęcić, albo sztucznie się zaprzyjaźnić...

up, być może ale jak ktos trenuje np. kickboxing np. 5 lat (tak jak ja) to powinien cos wiedzieć, czyż nie? :]

Najlepiej złap jego głowę i "przytul" do swojej, tak żeby nie mógł Cię bić wtedy spróbuj się przewrócić na bok, plecami do niego, zepnij się żeby nie mógł Ci włożyć ręki za szyje, i spróbuj wstać, wyrwać do przodu, Ty będziesz stał a on pewnie się przewróci i sytuacja się powtórzy, tyle że Ty z góry wtedy go tylko wyczekaj na odpowiedni moment i go dosiądź, nie tul się do niego bo może Cię złapać tak jak Ty go. Najlepiej bić po twarzy, ale jak będzie miał gardę bij w wątrobę, splot słoneczny.

Myslę że cos pomogłem :)

skpUo.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Obrona   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...