Maczak Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witam was moj problem polega na trzeszczeniu mikroofonu i sluchawek. z 2tyg temu zaczely mi trzeszczec sluchawki to kupilem nowe podlaczam i to samo nie ma znaczenia ktore wejscie trzeszczy i tyle i tak samo z mikrofonem brzeczy ze nwm kupilem nowy tez brzeczy podlaczam u kumpla i u niego nic nie slychac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MysterGrafi92 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Hey! Mi do głowy przychodzą dwa (no może trzy) powody trzeszczenia słuchawek i mikrofonu. W pierwszej kolejności należy sprawdzić sterowniki. Zainstaluj najnowsze sterowniki do twojej karty dźwiękowej, sprawdź wszystkie gniazda jack na twojej karcie dźwiękowej. Z doświadczenia wiem, że urządzenia podłączone pod zielony port mogą lekko szumieć, zaś np. pod czarnym nie spotkałem się z tym problemem. Sprawdź czy masz odpowiednio skonfigurowane sterowniki, gdyż możesz mieć tam kilka opcji źle ustawionych. W ostateczności (czego Ci nie życzę) możesz mieć uszkodzoną kartę dźwiękową. Z tego co napisałeś odrzuciłbym możliwość uszkodzenia słuchawek lub mikrofonu, ponieważ problem występuje tylko na twoim komputerze. Problem jest software albo w hardware. W pierwszej kolejności sprawdź sterowniki (zainstaluj je jeszcze raz) i napisz czy nadal występuje problem. Masz chwilę ? Zajrzyj na mój kanał! (Odnośnik w obrazku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.