Skocz do zawartości

problem trzeszczenie

Maczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was moj problem polega na trzeszczeniu mikroofonu i sluchawek. z 2tyg temu zaczely mi trzeszczec sluchawki to kupilem nowe podlaczam i to samo nie ma znaczenia ktore wejscie trzeszczy i tyle i tak samo z mikrofonem brzeczy ze nwm kupilem nowy tez brzeczy podlaczam u kumpla i u niego nic nie slychac

Hey!

Mi do głowy przychodzą dwa (no może trzy) powody trzeszczenia słuchawek i mikrofonu. W pierwszej kolejności należy sprawdzić sterowniki. Zainstaluj najnowsze sterowniki do twojej karty dźwiękowej, sprawdź wszystkie gniazda jack na twojej karcie dźwiękowej. Z doświadczenia wiem, że urządzenia podłączone pod zielony port mogą lekko szumieć, zaś np. pod czarnym nie spotkałem się z tym problemem. Sprawdź czy masz odpowiednio skonfigurowane sterowniki, gdyż możesz mieć tam kilka opcji źle ustawionych. W ostateczności (czego Ci nie życzę) możesz mieć uszkodzoną kartę dźwiękową. Z tego co napisałeś odrzuciłbym możliwość uszkodzenia słuchawek lub mikrofonu, ponieważ problem występuje tylko na twoim komputerze. Problem jest software albo w hardware. W pierwszej kolejności sprawdź sterowniki (zainstaluj je jeszcze raz) i napisz czy nadal występuje problem.

Masz chwilę ? Zajrzyj na mój kanał!

logx.png

(Odnośnik w obrazku)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum problem trzeszczenie   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...