Xyli Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witam. Posiadam od pewnego czasu nowo złożony komputer i działa jak należy, lecz denerwuje mnie jeden problem. Jak uruchamiam system to przez pierwsze minuty piszczy, pika, stuka, gruchocze i co się jeszcze da. Problem po kilku minutach ustępuje i komputer chodzi cicho. Czasami się zdarza, że podczas uruchomienia czegoś pierwszy raz np. przeglądarki też dźwięki się powtarzają. System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bity Procesor: AMD Athlon 645 X4 2.9GHz Pamięć RAM: 6 GB ddr2 Zasilacz: 500W GPU: ATI RADEON HD 6850 Prosze o szybką pomoc. Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MysterGrafi92 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Hey! Nie do końca wiem o co Ci chodzi, ale wydaje mi się, że może to być wina wentylatorów zamontowanych w twoim komputerze. W pierwszej kolejnosci otwórz komputer i wyczyść (najlepiej sprężonym powietrzem) wszystkie wentylatory w komputerze. Niektórzy smarują je WD40, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Ja bym odradzał. Jeżeli przedmuchanie nie pomoże to proponuje uruchomić komputer z otwartą obudową i po kolei zatrzymywać na chwilę wentylatory i sprawdzać czy te dziwne dźwięki zniknęły. Jeżeli znajdziesz wentylator, który wydaje te dźwięki to możesz go spokojnie wymontować i zastąpić nowym. Masz chwilę ? Zajrzyj na mój kanał! (Odnośnik w obrazku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xyli Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Wentylatory na 100% odpadają, bo są nowe. Sprawdzalem je również dzisiaj tak jak napisałeś. Przedmuchałem i nasłuchiwałem. To jest taki dźwięk, który jest wydawany jak komputer jest przeciążony. Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spevil Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 dysk Ci charczy? konczy sie jego zywotnosc ? otworz obudowe i zobacz z kad ten dzwiek, sa trzy opcje, dysk, wentylatory, lub piszczy zasilacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.