Skocz do zawartości

[Pytanie] Komputer i dziwne dźwięki

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam od pewnego czasu nowo złożony komputer i działa jak należy, lecz denerwuje mnie jeden problem. Jak uruchamiam system to przez pierwsze minuty piszczy, pika, stuka, gruchocze i co się jeszcze da. Problem po kilku minutach ustępuje i komputer chodzi cicho. Czasami się zdarza, że podczas uruchomienia czegoś pierwszy raz np. przeglądarki też dźwięki się powtarzają.

System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bity
Procesor: AMD Athlon 645 X4 2.9GHz
Pamięć RAM: 6 GB ddr2
Zasilacz: 500W
GPU: ATI RADEON HD 6850

Prosze o szybką pomoc.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Hey!

Nie do końca wiem o co Ci chodzi, ale wydaje mi się, że może to być wina wentylatorów zamontowanych w twoim komputerze. W pierwszej kolejnosci otwórz komputer i wyczyść (najlepiej sprężonym powietrzem) wszystkie wentylatory w komputerze. Niektórzy smarują je WD40, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Ja bym odradzał. Jeżeli przedmuchanie nie pomoże to proponuje uruchomić komputer z otwartą obudową i po kolei zatrzymywać na chwilę wentylatory i sprawdzać czy te dziwne dźwięki zniknęły. Jeżeli znajdziesz wentylator, który wydaje te dźwięki to możesz go spokojnie wymontować i zastąpić nowym.

Masz chwilę ? Zajrzyj na mój kanał!

logx.png

(Odnośnik w obrazku)

Wentylatory na 100% odpadają, bo są nowe. Sprawdzalem je również dzisiaj tak jak napisałeś. Przedmuchałem i nasłuchiwałem. To jest taki dźwięk, który jest wydawany jak komputer jest przeciążony.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Komputer i dziwne dźwięki   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...