Skocz do zawartości

[TuT] Amumu czyli Płacząca Mumia w jungli!

MrSpritex1

Rekomendowane odpowiedzi

32.jpg

Prawdopodobnie najdziwniejszym bohaterem League of Legends jest Yordl o imieniu Amumu. Życie jakie wiódł przed przystąpieniem do League pozostaje zagadką... szczególnie dla Amumu. Pamięta jedynie, że obudził się sam w piramidzie pośrodku piasków Shurima Desert. Owinięty był w bandaże mumii i nie czuł bicia własnego serca. Co więcej, ogarnął go ogromny smutek, choć nie umiał wyjaśnić dlaczego. Wiedział, że tęskni za rodzicami, lecz nie pamiętał nawet, kim byli. Padając na kolana, Amumu wypłakiwał się w bandaże. Mimo wielu prób, nie udało mu się powstrzymać łez ani ogarniającego poczucia rozpaczy. W końcu postanowił, że wyruszy w podróż po świecie, by poznać swoją przeszłość. Amumu zwiedził całą południową część Valoran - a to nie lada wyczyn.

Mimo że nie dowiedział się wiele o swojej przeszłości, zrozumiał kim się stał. Z całą pewnością jest nieumarłym, choć jego wygląd nie zdradza charakterystycznych, złowieszczych cech tych istot. Umie także trzymać się z dala od kłopotów. Przez całą wędrówkę po południowym Valoran nie przydarzyła mu się ani jedna niemiła rzecz. Był po prostu smutny, a ludzie, których spotkał na swej drodze, oraz stworzenia podzielali ostatecznie jego żal. W końcu dotarł na północ i za Great Barrier, aż do Institute of War, domu League. Historia Amumu wzruszyła przywoływaczy i zaprosili go na osąd League. Sukces, jaki odniósł, będąc w League bohaterem, zapewnił mu to, czego pragnął: dom. Znalazł swoje miejsce w (nie)życiu i jedyne, czego teraz pragnie, to z pomocą przyjaciół poznać swoją przeszłość.

„Złe rzeczy mają miejsce, kiedy Amumu płacze, ale dzieją się znacznie gorsze, kiedy wpada w złość.”

-- Ezreal

50686a7a218cd.png

50686abf3dc81.png

ITEMY

50686b17ae73a.png

50686b558547c.png

50686b719a2a0.png

50686bb44ff46.png

RUNY

50686ffb8e9ad.png5068703972390.png5068704f6b934.png50687063f3b04.png

506870950a0cf.png

506870c23db78.png

506870f240c8e.png

50687106177b0.png

Wszystkie screeny są moje,poradnik wykonałem w stu procentach ja. Zrobiony został w edytorze leagueoflegends.pl

Przepraszam za słabą jakość niektórych zdjęć.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Mógłbyś poodzielać screeny od siebie bo tak wszystko w jednej zlewce jest oczojebne .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Glupota.. mam rozumeic ze jak oni maja full team AD to mam brac abbysala?

Pisze przecież ,że przeciw AD możesz brać Sunfire/Omena/Frozen Heart. Patrzaj na obrazki+czytaj co jest obok nich ;>

btw. prawie każdy champ ma jakiegoś skilla AP ;s

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Glupota.. mam rozumeic ze jak oni maja full team AD to mam brac abbysala?

To stary nie wiem gdzie ty grasz albo jaki masz level ze grasz z full ad team.

@Spritex po oddzieleniu jest git , like .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Preferuje maxowac Q, jest bardziej efektywne przy gankowaniu.

Sam aegis jako czwarty item wyglada dosc smiesznie - albo skladamy go po itemach pgold, albo wogole(zostawiamy supportowi)

Definitywnie flash na amumu powinien byc. Runy sa ok, jednak w masterkach, przedostania masterka dodana w cooldowny wypadlaby lepiej, imo.

Zaczecie z regrowth pendant + potka, jest bardziej oplacalny niz cloth + 5 potek.

Preferuje maxowac Q, jest bardziej efektywne przy gankowaniu.

Sam aegis jako czwarty item wyglada dosc smiesznie - albo skladamy go po itemach pgold, albo wogole(zostawiamy supportowi)

Definitywnie flash na amumu powinien byc. Runy sa ok, jednak w masterkach, przedostania masterka dodana w cooldowny wypadlaby lepiej, imo.

Zaczecie z regrowth pendant + potka, jest bardziej oplacalny niz cloth + 5 potek.

Mi się jakoś nie podoba to zaczynanie z regrowth pendant.Mało potek,mały ms ,mało armora ;> Maxowanie E jest przydatne w jungli ,gdyż stwory mniej biorą. W jest AoE (tak jak e ) ,zabiera w miarę duży damage tankom.

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

masterki lepiej 0/21/9, w defense cd musisz dodac.

Smite+flash - innej opcji nie widze, gdyz flash + ult moze czesto przesadzic o grze, a na samym bandazy nie warto polegac. No i mumu nie ma prawie zadnego escape mechanizmu, wiec flash jak najbardziej.

Aegis tak pozno? to jest early item, w 30minucie to juz daje o wiele za malo.

Boots of mobility, jak ja lubie kiedy ktos sklada ten item i pisze, ze szybciej bedzie biegal. yprdl... Wytlumaczenie takie bez sensowne, ze szkoda porownywac. Jezeli nie potrafisz ich wykorzystac to nie dodawaj takich itemow do poradnika, bo to sie mija z celem.

Mumu to nie postac ktora potrzebuje sustainu na minute fighta, wiec Ga czy qss jest chujowym itemem i lepiej go zastapic czyms co doda ci dmg lub sprawi, ze wbijesz pierdolniesz i robota zalatwiona.

Ogolnie z estetycznego punktu widzenia to poradnik wyglada jakby przykleic kawalki gazety na obsrana dupe. Lepiej to zmien.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Jungle zaczyna sie od wilkow, potem blue a nie na odwrot, mobilitki to jakis zart... merce tylko gdy przeciwnik ma cc lub mag dmg (czyt. zawsze). Na drugim lvlu bralbym stuna i szedl gankowac, szybki fb wkurza przeciwnika a wkurzony przeciwnik to slaby przeciwnik.

W masterach dodajesz Summoner's Wrath, rozumiem ze dla exhausta, nie wiem jak widzisz gre amumu bez flasha, a jak wezmiesz flasha to ten master jest bezuzyteczny... Poradnik ma sporo bledow i minusow, nie polecilbym go. Co najgorsze... jest brzydki.

I kto kupuje philosofa zeby go potem sprzedac? WTF...

Imo bez sensu zaczynać od Rylay i Abyssala, mumu szybko musi stać się tankowny, a z tymi itemami ani nie jest tankowny ani nie robi masakrycznego dmg.

Piszesz ,że Core to philosofer, i co z nim robisz później, bo nigdzie nie widzę ,żebyś coś z niego składał.

To jest taktyczne zagranie, przeciez philo daje nam golda czyli nastepny item w drodze! A no tak, musialem jeszcze wydac 800golda ktore zwroci mi sie za pol godziny... nie przemyslalem. ALE MAMY WIEKSZY SUSTEJN HA ! TERAZ MI NIE POWIECIE ZE TO JEST KURWA SLABE !

W ogole to mam to w dupie, jestem mistrzem tej gry i mam moderatora forum wiec dajcie plusa i nie szczekac, i tak tego nie poprawie, bo wy sie nie znacie.

yup ? Takich wlasnie moderatorow posiada mpc forum, ktorzy najwiecej kiedys pisali w poradnikach, wytykajac ich wady, a potem sami wysraja cos podobnego. :)

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [TuT] Amumu czyli Płacząca Mumia w jungli!   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...