Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]

ImRekla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam serwer minecraft dedykowany, sa 3 mapy, ze spawnem, mapa budowlana (Gdzie mozna budowac domki) i mapa surowcowa. Jesli mapa budowlana jest bardzo zniszczona to robie reset .. Jest jakis sposob na reset mapy, zeby nie znikaly domki graczy?

Pisze drugi raz, wtedy napisalem w zlym dziale..

Opublikowano

Nie lepiej zrobić cuboidy na domki i wtedy może i można byłoby przenosić domki.

Nie bede wszystkim graczom po kolei dawal cuboidy.. Od zabezpieczenia domkow maja plugin "Residence". Sami moga sobie zabezpieczyc.

Opublikowano

Hmm... skopiuj domki ze starej mapy na nową przy pomocy WorldEdita...

Tez nie bede latal po calej mapie i kopiowal domki ;/..

Opublikowano

Jak nie masz zainstalowanych żadnych przeportowanych modów, to pobierasz MCedit, i wycinasz domki.

Ew. spróbuj zaznaczyć cały wyniszczony teren i wpisz //regen (wymagany WorldEdit).

Opublikowano

Możesz wykorzystać plugin MineReset! Zaznacza się teren, wpisuje jakie są materiały i się w ustalonych odstępach czasu resetuje! Ja dokładnie nie wiem, ale popatrz na TUTY! ;)

Link do pobrania MineReset:

dev.bukkit.org/server-mods/minereset/

Link do TUTA MineReset:

youtube.com/watch?v=gHVaEdV9tO4

Opublikowano

Możesz wykorzystać plugin MineReset! Zaznacza się teren, wpisuje jakie są materiały i się w ustalonych odstępach czasu resetuje! Ja dokładnie nie wiem, ale popatrz na TUTY! ;)

Link do pobrania MineReset:

dev.bukkit.org/server-mods/minereset/

Link do TUTA MineReset:

youtube.com/watch?v=gHVaEdV9tO4

Dziekuje :) Popatrze ten plugin

@Edit Heh, myslalem ze to mozna cala mape tak "Mini resetowac"... A to tylko wyznaczony teren wandem.

Opublikowano

Tak, bo albo resetujesz całą mapkę albo w ogóle tego nie robisz. Ewentualnie w grę wchodzi plugin który podał kolega wyżej.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...