.PingwineQ Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witajcie, mam taki pomysł odnośnie komputerów, części do nich itp. Chciał bym zrobić takie coś że wystawiam np. na allegro Komputer składak ale teorytycznie go nie mam , i daje go za np. zamiast tyle ile kosztował to np. o 100 zł więcej i jak by mi ktoś przelał na moje konto bankowe pieniądze bym zakupił ten komputer z funkcją składania i dał opcje wysyłka pod inny adres ale pieniądze przelał bym ja. To nie miał bym przez takie coś problemów? Sorki za to że napisałem to tak chaotycznie ale nie wiedziałem jak to opisać? Odnośnik do komentarza
DobriDej Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Ciężko by było bo nie wiadomo jak by to było z wysyłką części.. jeden może przyjść na drugi dzień a następny po tygodniu albo i więcej... + ewentualne komplikacje jakby było coś uszkodzone... No chyba, żebyś wszystko kurierem zamawiał ale wiadomo - drożej.... Musiał byś jeszcze zapłacić za jakąś fajną oprawę aukcji, żeby wyglądało to profesjonalnie... (I mieć jakieś konto z sporą liczbą pozytywów) Bo ja przykładowo kompa u lajka z 5 komentarzami bym nie zamówił.... No chyba, że za pobraniem ale to musiał byś mieć kase na rozwinięcie biznesu.... + rezygnacje które się często zdarzają w przypadku tak drogiego sprzętu... musiał byś to potem sprzedać.... OJJ źle zrozumiałem.. ty chcesz zamawiać kompy na jakiejś stronie co składają kompy i że to niby ty ? Nie wiem czy coś takiego wypali i czy to w ogóle legalne bo jak ktoś się już przykłada do kupna komputera to wybierze najkorzystniejszą ofertę... Już lepiej jakby dać tydzień realizacji zamówienia i żeby to do Ciebie przyszło a następnie ty odsyłasz... bo oni to na pewno jakoś oznaczają swoim logo Po | Chuk | Wymieniać | Tu | Swoje | Nagrody | Skoro | Są | Tam <<<<< ???? Odnośnik do komentarza
.PingwineQ Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Ciężko by było bo nie wiadomo jak by to było z wysyłką części.. jeden może przyjść na drugi dzień a następny po tygodniu albo i więcej... + ewentualne komplikacje jakby było coś uszkodzone... No chyba, żebyś wszystko kurierem zamawiał ale wiadomo - drożej.... Z częściami nie ma problemu bo wszystko by było z jednej hurtowni , a z hurtowni do serwisu składającego i wysyłka by była kurierem za darmo (mam kod do tej hurtowni gdzie bym zamawiał) Części można zamówić w tym serwisie co składają przegląd ich, czy wszystko jest ok. Komputery wysyłał bym dopiero po dokonaniu wpłaty na moje konto. Masz lajka, ale czekam na wypowiedzi innych. @Hmm, masz dobry pomysł z tym żeby przyszedł do mnie a ja bym od razu sprawdzał czy wszystko działa I jeszcze chodzi o to że na takiej stronie na której ja wybieram komponenty dodaje je do koszyka wraz z opcją składania, myślę że pomysł był by dobry bo nie wpuszczał bym ludzi w bambuko tak jak te gotowce z allegro(Gotowce z allegro są konstruowane że dają np. 3 dobre części a reszta to badziew.) A ja zarabiał bym na tym niewielką sumkę 100-80 zł? Tylko boje się że takie coś jest nie legalne. Odnośnik do komentarza
Zigler Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 że co? Odnośnik do komentarza
HarryPotter:*xD Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 nie wiem czy można handlować czymś czego sie nie ma Odnośnik do komentarza
.PingwineQ Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 że co? Wystawiam komputer którego nie mam, ktoś przelewa mi na konto pieniądze za które kupuje ten komputer i odbieram swój procent , przysyłam go na swój adres sprawdzam komponenty następnie wysyłam do klienta! Rozumiesz? ;d Odnośnik do komentarza
xpacmanx Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Bez sensu Odnośnik do komentarza
Mateq Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Dlaczego bezsensu? Zwykłe kup taniej, sprzedaj drożej, tylko, że z komputerami. hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip Odnośnik do komentarza
x_x_Sniper_x_x Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Wystawiam komputer którego nie mam, ktoś przelewa mi na konto pieniądze za które kupuje ten komputer i odbieram swój procent , przysyłam go na swój adres sprawdzam komponenty następnie wysyłam do klienta! Rozumiesz? ;d Jest legalne. Ostatnio natknąłem się na takie coś w kupnie waluty do gry. Typek nie miał, a nie zaznaczył tego na aukcji. Wymawiał się tym, że "jego dostawcy nie mają narazie kasy". Ale jeśli uwzględnisz na aukcji, że wysyłasz dopiero jak złożysz, to nie będziesz miał problemów. Czemu? Zaznaczyłeś że musisz to zrobić. Ustalasz przedział czasu (np. tydzień od wpłaty), tak aby nikt Ci się nie przyczepił, że mu nie wysyłasz. A BTW, sam natknąłem się i kupiłem kompa na shitowej aukcji, gdzie monitor, procek, i ram w miare dobre. reszta to same shity, np. myszka za 7zł, klawa 20, głośniki 25... https://soundcloud.com/jendrusinsky/sets/trip Odnośnik do komentarza
Combative Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Też kiedyś o tym myślałem. Faktycznie, na morelkach mają za tanio Nie wiem czy tak można, bo teoretycznie tak, ale jakby ci z morelków czy kaj to tam chcesz kupować się wkurzyli to mogliby się prawnikami swymi rozwalić. Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc. Odnośnik do komentarza
.PingwineQ Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Też kiedyś o tym myślałem. Faktycznie, na morelkach mają za tanio Nie wiem czy tak można, bo teoretycznie tak, ale jakby ci z morelków czy kaj to tam chcesz kupować się wkurzyli to mogliby się prawnikami swymi rozwalić. Ale, to by było prawie tak samo jak z gotowcami na allegro zamawiam części składam i sprawdzam , i wysyłam na dane . Odnośnik do komentarza
Loocker Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Myslę, że jest to legalne i bardzo dobry sposób na zarobek :P. Wystawiasz aukcje, super komp za 3.000zł, ktos kupuje a Ty takiego kompa zamówisz za 2.500zł. 500zł do przodu za nic Dobry biznes, jak dorosnę to pomyslę o tym Odnośnik do komentarza
Roshti Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Legnalne jak nic, tylko rób to jak najszybciej Odnośnik do komentarza
Feniksban:< Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Co ty kurwa pierdolisz. Wg nic kurwa nie zrozumiałem Nie by me ale mi się podoba Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.