Arthir Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witam ! Otóż mam dedyka (domowego) i szukałem czegoś do postawienia na nim... kumpel podsunął myśl - Minecraft. Doszły mnie słuchy, że kiedyś gdy stawiano serwery Minecraft na darmowych shellach to jakimś cudem to chodziło, i tu nasuwa się pytanie... Da się postawić serwer Minecraft na 128 MB ramu ? Próbowałem już komendami -Xmx100M -Xms100M, lecz nie przyniosło to żądanego efektu - a jedynie OOM (OutOfMemory). Serwer stawiam na Debianie x86. Dzięki, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterek Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Już samo Out Of Memory powinno jasno ci mówić, że za mało ramu.. Wniosek? Trzeba po prostu dać więcej ramu, 200 to za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewkaPL Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 miniumum 512 128 ramu to niestety dużo za mało nic z tego nie wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
needyourplay Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Jeżeli chcesz serwer tak w miarę bez lagów to przynajmniej 1 GB! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthir Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Już samo Out Of Memory powinno jasno ci mówić, że za mało ramu.. Wniosek? Trzeba po prostu dać więcej ramu, 200 to za mało. Wiem że Out of Memory to informacja o tym, że brakuje pamięci RAM. Zapytałem ponieważ podobno kiedyś ludzie stawiali serwery na darmowych shellach, co wg. mnie jest nie możliwe - na jakimś skrypcie od Heniut'a, czy coś. No nic... odpowiedź uzyskałem, dzięki ! Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.