Pepcioxx Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Tak jak w temacie. Bo w 1.2 mozna było rybką a tera jak daje mu rybke to mu te serduszka leca, i che sie ruchac a nie oswoic. Proszę o szybko odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ersan Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 ... chce się ruchać Ocelota można oswoić. Aby tego dokonać potrzeba surowej ryby. Wówczas podchodzimy na odległość 3-6 bloków do ocelota i wyciągamy rybę. Gdy mob się nią zainteresuje, dajemy mu ją prawym przyciskiem myszy. Nie można wtedy wykonywać żadnych gwałtownych ruchów (ani nawet gwałtownie się rozglądać), gdyż zwierzę ucieknie. Jak zbliży się na odległość 1-2 klocków, to oswajamy go jak psa. Po oswojeniu ocelot zamienia się w kota. Spróbuj użyć kilka np. 10 surowych ryb lub możesz spróbować pieczonymi ale to raczej woli surowe! Jak się nie uda go oswoić daj mu więcej!... lub go zabij bo mógł się z bugować ale ja nie znalazłem zbugowanego. Pamiętaj dużo ryb! Licze na like! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepcioxx Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 na 1.3.2 jak mu daje rybe to serduszka leca ... a nie oswaja sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ersan Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Spróbuj na innym ocelocie, daj mu dużo ryb z 20 może się uda, grasz na modach?, grasz na Multi?, usuń folder .minecraft robiąc kopie mapy, texturepack jeżeli masz, listy serwerów, jeżeli masz coś ważnego tam to też zrób kopie i zainstaluj minecraft ponownie, grasz na: creatywnym, survival, hardcore?, wypróbuj na każdym trybie gry, spróbuj oswoić dorosłego lub małego ocelota! Powinno się udać o niczym chyba nie zapomniałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.