Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zmienić Obrażenia Broni I Jak Wstawić Marmur Do Sklepu?

T-00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam 2 problemy:

1) Jak zmienić obrażenia broni (atak) w bazie? Np. broń o ID 3200 ma atak 0 a chciałbym żeby miała np. 350-400. I nie w swoim eq, tylko żeby każdy kto ma taką broń (np. u handlarza kupił), miał taki w niej atak.

2) Marmur, w odróżnieniu od przedmiotów, przywołuje się poleceniem /polyitem a nie /item. Jednak potrzebuję wstawić marmur do sklepu. Jak?

Naprawdę zależy mi na rozwiązaniu tych problemów. Z góry dziękuję. (Poleci 5 za poprawne rozwiązanie problemu.)

Opublikowano

1. Na forum jest taki poradnik poszukaj sobie

2. w mysql player-->mob_proto bodajże jak przejedziesz suwakiem w prawą stronę trafisz na nazwę polyphromy jakoś tak i tam są all ID

Opublikowano

2. (edit) To nie to... Tam jest albo 0 albo ID niedziałającego, pustego marmuru.

1. Szukałem i niestety nie znalazłem, gdzie dokładnie znajdują się takie właściwości broni jak właśnie atak, czy szybkość ataku. Gdybyś był tak miły, mógłbyś podać link do poradnika, lub po prostu powiedzieć gdzie w bazie to się znajduje?

@edit2: W ekwipunku marmur ma przypisany atrybut w socket0... Jest to ID moba, a ID itema to po prostu ID czystego marmuru. Jednak czy to zadziała jak dodam w shop_item pole socket0? Zaraz zobaczę i dam edita.

Opublikowano

Hm. No właśnie... Może da się jakoś walnąć przy ID marmuru ID moba, tylko w jaki sposób? x.x'

A co do obrażeń broni, nic nie da się zrobić? :<

Opublikowano

Dancer, czytałeś o co chodzi? Chodzi o to, żeby marmur DO SKLEPU włożyć.

Ale za obrażenia dzięki, 5 leci.

Opublikowano

a sprubowac ustawic drop takiego marmurka z moba np. z dzikiego slugi bo ani w sklepie ani komenda nic nie daje niestety

Szukasz odpowiedzi...

...napisz może ją znam

Opublikowano

a sprubowac ustawic drop takiego marmurka z moba np. z dzikiego slugi bo ani w sklepie ani komenda nic nie daje niestety

Edit czemu mi sie robia te duble posty !!!!!!!!!

Szukasz odpowiedzi...

...napisz może ją znam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...