GrAvItY1 Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 [TuT][NosTale Login Server] http://www.dobreprogramy.pl/MySQL-Workbench,Program,Windows,19040.html http://www.mediafire.com/?lp698uaf5llxaka Wszystko znajdziesz w pliku readme 1.Instalacja MySQL Server 2008 r2 i konfiguracja 1.Ściągamy MySQL wypakowujemy i włączamy instalacje.Klikamy Install i Czekamy aż pasek dojdzie do końca 2.Klikamy Next 3.Next 4.Wybieramy Evaulation 5.Akceptujemy postanowienia licencyjne 6.Czekamy aż pasek dojdzie do końca 7.Gdy włączy sie nowa instalka czekamy aż pasek dojdzie do końca potem klikamy Next wybieramy to pierwsze potem klikamy Next 8.Wybieramy wszystko i klikamy Next czekamy aż pasek dojdzie do końca potem klikamy Next >Next>Next wybieramy to pierwsze czyli Zarządzanie NT/Usługa Sieciowa 9.Klikamy Next wybieramy Mixed Mode wpisujemy hasło dbadmin i wybieramy Użytkownika a potem klikamy Next>Next>Next Czekamy aż pasek dojdzie do końca potem klikamy Next>Install 10.Czekamy aż instalacja dobiegnie końca Klikamy Next i wyłączamy Instalacje 11.Włączamy SQL Server Configuration Manager 12.Wchodzimy w zakładkę Protocols for SQL Server włączamy TCP/IP 13.Wchodzimy w zakładkę SQL Server Services i restartujemy SQL Server 14.Włączamy SQL Server Management Studio 15.W Server Name wpisujemy nosXplode w login root a w haśle dbadmin 2. Stwórz nową instancje "New Server Instance 3.Kliknij prawym przyciskiem myszy, na "Manage Intance" 4.Wybierz Import danych / Przywracanie 5.Wyszukaj plik "Nosxplode Account" "Nosxplode Server" 6.Powróć do panelu 7.Wybierz instancje i skonfiguruj konta itp. 8.Skonfiguruj plik login_server.config. ini 9.Włącz Login Server.exe I już mamy połowe serwera. Sorki że nie zabardzo wytłumaczone ale ja mam win xp i tego nie moge zrobić Tutaj akurat nie ma mobów bo wszystko jest w pliku Game Server.Który Trolface powiedział że do testowania będzie jutro lub w niedziele Prosze o podpięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubaman Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Wyjaśnij to bardziej bo nic z tego nie idzie zrozumieć.. 누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어 I WANNA BE ME ME ME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(:Xevik:) Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 [TuT][NosTale Login Server] http://www.dobreprogramy.pl/MySQL-Workbench,Program,Windows,19040.html http://www.mediafire.com/?lp698uaf5llxaka - Wszystko znajdziesz w pliku readme - Zainstaluj MySQL - Stwórz nową instancje "New Server Instance - Kliknij prawym przyciskiem myszy, na "Manage Intance" - Wybierz Import danych / Przywracanie - Wyszukaj plik "Nosxplode Account" "Nosxplode Server" - Powróć do panelu - Wybierz instancje i skonfiguruj konta itp. - Skonfiguruj plik login_server.config. ini - Włącz Login Server.exe I już mamy połowe serwera. Sorki że nie zabardzo wytłumaczone ale ja mam win xp i tego nie moge zrobić Tutaj akurat nie ma mobów bo wszystko jest w pliku Game Server.Który Trolface powiedział że do testowania będzie jutro lub w niedziele Prosze o podpięcie Wiekszosc nawet nie zainstaluje bazy danych jak nie instalowali nigdy najlepiej to robic ze screenami krok po kroku albo filmik , albo krok po kroku opisac gdzie co wpisac jak do tego dojsc bo twoj tutek krotki taki dla takich co to juz robili :P ja kumam ale ci co nigdy sie w to nie bawili beda mieli ciezko , zreszta wiem to po sobie bo tez jak 1 raz zaczynalem to ciezko bylo skumac takie poradniki jak ten . Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości. Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji. Mogę zatracić się we własnych myślach..Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAvItY1 Opublikowano 29 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Ok spróbuje to jakoś wytłumaczyć O instalacji chyba nie musze tłumaczyć? Bo to jest łatwe ;/ Edit@Później to uzupełnie bo teraz nie mam czasu ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaruTube Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Ładnie napisane, lecz na razie nie warto podpinać. Poczekamy i zobaczymy aktywność w temacie ile osób się będzie tym interesowało : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubaman Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Importowałem accounty i bazę, ale jak odpalam ten loginserver to lipa, pojawia się okienko i po 0,5 s wyłącza się. Co zrobić? 누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어 I WANNA BE ME ME ME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrJigoro Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 win 7? uruchom jako administrator? inna opcja że jest coś z zaporze lub jakaś usterka programu By Harukimisu W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia... Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveTreasure Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 @2UP to jest znany problem , musisz próbować kilka razy albo program od nowa zainstalować / znaleźć inną wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RangeR_ Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Do czego to jest tak apropo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaruTube Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Do zrobienia serwer gdzie nie ma mobów. Czytaj ze zrozumieniem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RangeR_ Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 @Up Thx A po co to komu @Topic Nie kumam kroku nr 2 mozna jasniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaruTube Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Po to, że dzięki temu może ktoś zrobi prywatny serwer. Na prawdę pomyśl zanim coś napiszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KlauS. Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Można grać z kimś przez routera, wtedy jest multi. Ale tak to single, trochę szkoda :/ A jak zrobisz multi to idziesz za kraty...Nikt nie zrobi serwer multiplayer. Chociaż...Można coś z hamachi pokombinować. I zrobić priv dla Polaków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrAvItY1 Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Jutro dodam screeny bo dzisiaj męczyłem sie z instalacją win 7 więc mi też powinno to chodzić UP@Jak to nikt nie zrobi Trolface niedługo kończy Game Server i tam są moby Edit@Narazie tyle bo teraz nie mam czasu po szkole napisze reszte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.