Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Pomożecie mi złożyć komputer do 1800-2000 zł ? :D

ThePerzot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Nadszedł czas na kupno nowego komputera i dlatego idę z pomocą do was. Potrzebuję komputera do max 2000 zł. Ma on służyć do grania oraz nagrywania filmów. Chciałbym aby gra Battlefield 3 poszedł przynajmniej na średnich :)

PS - Proszę o podanie tylko nazw podzespołów a nie składanie od razu komputera na morelach czy gdzie indziej :)

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

A więc tak:

CPU:350zł

AMD Phenom II 965 BE

MOBO:330zł

GA-970a-UD3

PSU:250zł

XFX Core 550W 135mm 80+ SLI PSU (P1-550S-XXB9)

CASE:140zł

SilentiumPC Brutus 410

RAM:130zł

Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (Kup 2x żeby działały w dual chanel)

GPU:1000zł

Sapphire Radeon HD7870 2GB 256bit

Razem koło 2000zł nie wiem gdzie będziesz kupował więc może być do 100zł drożej

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Gdyby się dało to prosiłbym o 6 GB RAM w komputerze ;)

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

Opublikowano

LoL masakra jaki ze mnie debil xD Sorry coś nie kontaktuję xD

Czekam jeszcze na innych :) Może komuś uda się coś lepszego złożyć :P

PS - Kurczę jest problem... Potrzebuję jeszcze dysku :/ Bo nagrywarkę wezmę ze starego kompa :)

r718w5.png

Opublikowano

Jak Sie Macie - Mógłbyś podać dokładny link do procesora, który proponujesz ?

r718w5.png

Opublikowano

Buda do zmiany, padakę i3 na 955/965 (dostaniesz już za 300zł), grafika na HD7850 1GB

i3 to padaka? Weź Ty się lepiej nie kompromituj... Testy chociaż widziałeś? Bo z takiego postu wnioskuję, że nie...

@up

Z tego co ja widzę to te zestawy różnią się tylko zasilaczem choć i tak żaden z nich nie jest jakoś specjalnie dobry :)

Lepiej weź OCZ ZS 550W/XFX core 550W.

Opublikowano

Po chuja mi testy, jak sam testowałem 955 i 2120? -_- W BF3 różnica była do 15-20FPS na korzyść 955. Testowane na Caspian Border podczas jazdy polną drogą od strony RU. Nadchodzą miesiące gdzie jest wysyp gier na FB2(MoH, MW), CE3(Crysis 3), nowy silnik AC3. To są tylko przykłady. Te silniki potrzebują 4 rdzeni, a nie 2 co widać. Na bmk.pl gościu testował 670 z i3 2120 i 955 na stock. Użycie GPU przy i3 2120 - 40-45%, użycie GPU przy stock 955 na start 57%.

Opublikowano

wiec że duża ilość ramu nie daje szczescia. fakt przydaje się ale kolega ma 8GB ramu i nie mial gry by z systemem pożarła mu więcej niż 3GB;]

Opublikowano

Jak się gra na monitorze z epoki kamienia łupanego to tak jest. Jeśli natomiast masz FHD to wciskaj sobie takie bajki dalej ale nikt Ci w nie nie uwierzy.

Wszystkie testy w FHD niedowiarku.

4391872700_13479832315hi8e.png

Obecnie mam 2500k, ale i tak nie polecam kupować syfu i3.

Opublikowano

No i gdzie ta totalna przewaga? Bo jakoś jej nie widzę... Opowiadasz o tak wielkiej różnicy ale w ilości klatek, która już nie ma znaczenia dla ludzkiego oka. A z tych testów widać jak najbardziej, że phenom nie potrafi utrzymać minimalnego FPS na sensownym poziomie. 10FPS minimum? Litości.

Poza tym to weźmie phenoma i na co go zupgraduje? Grzałkę FX'a? Weźmie i3 to będzie miał to samo+mniejszy pobór mocy+większe możliwości upgrade.

Swoją drogą jedno Ci muszę przyznać, sprytnie dobierasz testy chcąc pokazać w dobrym świetle AMD, gry dla których nie jest ważna wydajność rdznenia tylko ich liczba. Natomiast w grach w których liczy się wydajność rdzenia (a takich jest jeszcze masa) AMD dostaje po dupie.

Zresztą co ja tu będę z Tobą dyskutował... Przecież Ty wiesz lepiej xD

Opublikowano

Pamięć RAM - Good Ram 2x 4G

Zasilacz - OCZ CoreXStreme Series 500W

Dysk - Western Digital Caviar Blue 500GB SATA III

Karta Graficzna - Sapphire Radeon HD7850 1GB DDR5

Obudowa - SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X

Procesor - AMD Phenom II X4 945 BOX

Płyta Główna - ASRock 970DE3

Koszt - 1931 zł

Ok, komputer złożony :) Teraz nachodzą pytania.

* Na ile taki komputer starczy lat ?

* BF 3 ruszy na ultra ?

* Nada się do nagrywania filmów ?

* Wszystko do siebie spasuję ?

Mógłby ktoś odpowiedzieć ?

r718w5.png

Opublikowano

1:2-3

2:ta

3:ta

4:nie wiem spytaj się jak się macie. i tera cie popieram i3 to padaka, jeśli byś miał więcej kasy to i5 2500k mógł byś brac

Opublikowano

Mógłby ktoś się ktoś wypowiedzieć na temat czy wszystko do siebie pasuje ?

r718w5.png

Opublikowano

Groky - Bardzo chętnie ale nie zmieszczę się w budżecie :/

r718w5.png

Weteran
Opublikowano
To chociaż na Asrock 970 PRO3/MSI 970A-G46.

Zasilacz wybrałeś z bardzi krótkimi kablami.

Tego AsRocka nie mogę znaleźć na morelach. Co do krótkich kabli to chyba dobrze, nie będą się walać po obudowie ;D

r718w5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...