Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Pomożecie mi złożyć komputer do 1800-2000 zł ? :D

ThePerzot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno nie lepiej Ci zaoszczędzić 400/500zł i kupić 2500k? Na pewno starczy Ci na dłużej niż AMD, gdyż to procesor na następne kilka lat ze względu na jego możliwości.

Zawsze możesz jeszcze walnąć jakiś dysk SSD jeżeli zależy Ci na bardzo płynnym nagrywaniu (Drożej, bo większe pojemności) lub maksymalnie przyśpieszonym czasie włączania systemu.

Opublikowano

Na pewno nie lepiej Ci zaoszczędzić 400/500zł i kupić 2500k? Na pewno starczy Ci na dłużej niż AMD, gdyż to procesor na następne kilka lat ze względu na jego możliwości.

Zawsze możesz jeszcze walnąć jakiś dysk SSD jeżeli zależy Ci na bardzo płynnym nagrywaniu (Drożej, bo większe pojemności) lub maksymalnie przyśpieszonym czasie włączania systemu.

Do zestawu za 2 tyś. i5 2500k ? To prawie 2/4 budżetu...

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Okay, jeśli mówicie że od zasilacza będą za krótkie to podajcie jakiś zasilacz 500W do 150 zł dłuższymi kablami :)

Co do procesora nie będę go zmieniał ;) Dysk SSD to fajna sprawa ale nie na ten budżet :/ Może kiedyś go dokupię

ale na pewno nie teraz ;)

PS - Czemu mam zmieniać płytę ? Ta "ASRock 970DE3" jest zła ?

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Od razu mówię że ja się w OC bawić nie będę więc nie potrzeba mi jakiegoś zajebistego zasilacza :)

Chieftec iArena Series AC 230V powinien mi 100% wystarczyć, przynajmniej tak myślę ;D

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Od razu mówię że ja się w OC bawić nie będę więc nie potrzeba mi jakiegoś zajebistego zasilacza :)

Chieftec iArena Series AC 230V powinien mi 100% wystarczyć, przynajmniej tak myślę ;D

ten chieftec ma 500W więc spokojnie starczy nawet pod oc.

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...