Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Xerath Fizz czy Brand?

ThePowerekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli umiesz trafiś skilami to Brand

Ale wiadomo postac na Ap jest slabsza w late od Ad

Yyyy coooo ?! Ja bym nie powiedział, porównaj sobie najlepszego ad carry (wszyscy uważają, że ez -_-) np ez, oraz jakiegoś mocnego ap carry np, ahri, orianna, vladimir, veigar i zgadnij kto wygra .... Oczywiście to zależy od umiejętności, oraz w głównej mierze feedu, jednak tak czy tak stawiam na postać ap zwłaszcza w late (no chyba, że to jest różnica typu 20/1/20 i 1/20/1 ...)

Co do tematu, ja bym na Twoim miejscu pomyślał nad orianną. Sam ją kupiłem i nie żałuję, super burst w late składa każdego carry na Q R W E, wymaksowane E absorbuje aż 500 DMG (moim zdaniem bardzo dużo + resy), W slow + speed + mocny burst, Ulti do ścigania jak i do ucieczki + niezły burst, Q ładny harras.

Polecam także vlada. Grałem nim przeciw oriannie ostatnio i przez 7 miałem z nią kłopoty, jednak trzymałem ponad 3/4 hp, potem kiedy z farmy miałem hextech i sorce z wystackowanego e i q zabierałem jej PÓŁ HP !!. Lekko się zdziwiła :P, jednak vlad ma bardzo duże DMG i heal dzięki wystackowanemu E. Jest to mage tank dzięki czemu trudno go zabić (zapewnia mu to passyw), Plama do ucieczek slowa, w ostateczności do plątania to między combo. Polecam te 2 postaci :D Vlad nadaje się na mida jak i na solo topa.

Opublikowano

Fizz

DASH do przeciwnika,

free ignate w skilu z redukacją hp i dodatkowym DMG

dash z undertarget. (niewrażliwośc 1sec)

ulti z przelicznikiem 1.0 spowalniające oraz podrzucające.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Yyyy coooo ?! Ja bym nie powiedział, porównaj sobie najlepszego ad carry (wszyscy uważają, że ez -_-) np ez, oraz jakiegoś mocnego ap carry np, ahri, orianna, vladimir, veigar i zgadnij kto wygra .... Oczywiście to zależy od umiejętności, oraz w głównej mierze feedu, jednak tak czy tak stawiam na postać ap zwłaszcza w late (no chyba, że to jest różnica typu 20/1/20 i 1/20/1 ...)

Pozdro jeśli dla ciebie 1vs1 cokolwiek znaczy.

Ad carry robi dps, a ap aoe burst.

Co do tematu, polecam Fizza:

+bardzo mobilny

+dość łatwo dominuje linię

+świetne ulti

+spory burst

+przyjemny w graniu

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ktoś tam mówił że jeżeli umie trafić skillami to brand , ja mówie że jeżeli umie trafić skillami to Xerath mimo że ostatnio widziałem to jakieś 2 miechy temu na rankedzie to bardzo dobra postać z AoE dmg i stunem

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Brand jest ok. Jak potrafisz trafiać ze skili aoe to możesz zadać potężny dmg, dobre combo, obszarowe ulti, ma stuna, łatwa farma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...