krzychu11000 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Siemanko. W minecraft bez nagrywania mam 40-50 fps.Jak widzicie w temacie podczas nagrywania mam 20-25 fps... Wiem ze moj laptop da rade wyciagnac 30 fps . Chodzi mi zeby bylo stałe 30 fps podczas nagrywania bo wtedy będzie super... Probowalem inne programy niż fraps , ale byly gorsze. Mam optifine , gamebooster , ale za duzo nie pomaga , powyłączane wszystkie programy w tle. Moje parametry laptopa: Windows XP 32 bit Procesor Pentium? Dual-Core CPU 2.00GHz 2 rdzenie Karta graficzna: 2.00 Gb Ram 1.75 dostepne GeForce 8200M G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BobiikPL Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Nie da się, żeby FPS były stałe!! One się zawsze zmieniają!! Jak patrzysz w niebo to masz więcej FPS'ów, a jak patrzysz przed siebie to masz mniej!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu11000 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Nie da się, żeby FPS były stałe!! One się zawsze zmieniają!! Jak patrzysz w niebo to masz więcej FPS'ów, a jak patrzysz przed siebie to masz mniej!! Wiem . Ale chodzi mi oto , żeby caly czas bylo np 30-35 fps bo od 30 fps jest pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djkoziol88 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Za słaby komputer żeby trzymało Ci ponad 30fps. POSTY - 50 100 200 300 400 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BobiikPL Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Spróbuj w Menadżerze zadań ustawić wysoki priorytet! Może pomoże!! Ja na twoim miejscu cieszył z tych 25 FPS'ów!! Mam komputer stacjonarny i tylko 10 FPS'ów podczas nagrywania!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krkox12 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Spróbuj zainstalować optifine, a tak ogółem to też wina laptopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsakui Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Zmień Gameboostera na GBoosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu11000 Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Spróbuj zainstalować optifine, a tak ogółem to też wina laptopa. Jak to naprawde wkurwia jak ktos nie czyta calego opisu... Hello ! Mam optifine ? Zmień Gameboostera na GBoosta. GBoosta tez próbowalem i tez duzo nie pomógł , ale dzieki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SynekMTG Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Przeczyść komputer CCleanerem i/lub odkurzaczem. Usuń zbędne pliki z komputera. Jednak myślę że po prostu masz za słaby sprzęt i powinieneś zainwestować w lepszy do nagrywania. PS. To jest laptop więc nie oczekuj od niego dużo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannon Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 @up Przeczyść komputer CCleanerem i/lub odkurzaczem. Napisał, że ma laptopa... Czytaj uważniej. Co do tematu. Jaką masz Jave ? Jaka wersja ? Fraps to program znacząco obniżający FPS podczas nagrywania. Moja rada : - nagrywaj na MAŁYM OKNIE - w Opti Fine ustaw sobie Max FPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu11000 Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 @up Napisał, że ma laptopa... Czytaj uważniej. Co do tematu. Jaką masz Jave ? Jaka wersja ? Fraps to program znacząco obniżający FPS podczas nagrywania. Moja rada : - nagrywaj na MAŁYM OKNIE - w Opti Fine ustaw sobie Max FPS Nagrywam na malym oknie. Mam takie ustawienie . Mam jave 7 update 7 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsakui Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Skorzystaj z mojego poradnika : http://www.mpcforum.pl/topic/731960-tut10-sposobow-jak-zmniejszyc-lagi/page__view__findpost__p__5299239 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu11000 Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Skorzystaj z mojego poradnika : http://www.mpcforum.pl/topic/731960-tut10-sposobow-jak-zmniejszyc-lagi/page__view__findpost__p__5299239 Dzięki , ale większość z tego juz skorzystalem . Został mi tylko MCPatcher i CCleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nex.!? Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Zawsze możesz nagrywać skyblock, tam pewnie będziesz miał więcej fps. Według mnie te ccleanery appbostery i inne programy to jest 1 wielki shit. Ale zawsze coś pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsakui Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 A CCleaner może się okazać jednym z kluczowych. Może pomóc również defragmentacja dysku, lecz z tym jest już więcej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu11000 Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Dziękuję , że pomagacie. Jednak mam problem z MCPatcherem w necie nic nie znalazłem dobrego , ale ktoś krótko opisze jak go ustawic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannon Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Mając OptiFine, nie potrzebujesz MCPatchera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsakui Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 http://www.minecraftdl.com/mcpatcher-hd-fix/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.