emilo303 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Witam. Przed chwilą reinstalowałem windowsa xP i nie mam dźwięku. Wgrałem nowego Realteka ale nie ma go w dolnym prawym rogu w pasku ani nie ma suwaka do podłgośnienia lub zciszenia, Proszę o pomoc. Od urodzin aż do śmierci pozytywnie pierdolnięci. paulo coelho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzikPS Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Zainstalowałeś najnowszą wersje? sprawdź jakiego oprogramowania potrzebuje dokładnie Twoja płyta główna, chyba ze masz dedykowana kartę dźwiękowa, w takim razie sterowniki pod ową kartę. haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 a może tak z głupia sobie wgrałeś nie posiadając nawet tej karty dźwiękowej ? wgraj właściwe sterowniki do karty dźwiękowej i Microsoft UAA Bus Driver( obowiązkowo przed sterownikami ) If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilo303 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 nie wykrywa mi nawet karty dźwiękowej Od urodzin aż do śmierci pozytywnie pierdolnięci. paulo coelho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzikPS Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 otwórz obudowę i sprawdź jaką masz płytę główną, pobierz sterowniki na ta wersję płyty. haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spevil Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 1. Klikamy Start-> Uruchom-> wpisujemy regedit-> klikamy ok. 2. Dalej wejdź HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows 3. Znajdujemy CSDVersion-> klikamy 2 razy i zmieniamy Dane Wartości z 300 na 200-> OK. (Wartość 200 zmienia nazwe Service Pack'a na 2, a 300 na 3) 4. Restart komputera. 5. Ściągamy TO, a następnie przenosimy ten plik do folderu C:\Windows\System32 i tam go uruchamiamy i instalujemy, po czymuruchamiamy ponownie komputer. 6. Ściągamy najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej ze strony producenta swojej płyty głównej i po ich rozpakowaniu instalujemy je.. 7. Powtarzamy pkt. 1,2 i 3 , lecz teraz zmieniamy Dane Wartości z 200 na 300. 8. Restart komputera. Dla kart HD Realtek: 9. Jeżeli wyskakuje nam przy uruchamianiu komputera taki komunikat: 10. Klikamy Start-> Uruchom-> wpisujemy msconfig-> klikamy ok. 11. Przechodzimy do zakładki ?Uruchamianie? i odhaczamy RTHDCPL 12. Klikamy OK i restart komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.