mike11 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 wiece może jak zablokowac porty metina, world of tanks i innych gier tego typu? bo znajomi zamulaja mi tym neta i nie wiem jak sobie z tym poradzic. router ma zainstalowanego gargoyle (nie wiem czy dobrze sie wyrazilem ) i nie wiem jak zablokowac tam porty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTenorek Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Spróbuj poszukać w dziale z metinem/tworzenie serwerów prywatnych/tutoriale i download i poszukaj o odblokowaniu portów to raczej się dowiesz jak zablokować. Ale również może po prostu zabezpiecz sieć hasłem i go nie podawaj innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike11 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 ta siec jest juz zabezpieczona ale jestem w internacie "administratorem" sieci i reszta tez musi miec dostep do neta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swist2 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 192.168.1.0 192.168.1.1 192.168.0.1 wpisz kazdy w wyszukiwarke powinno ci wyskoczyc login i haslo wpisz w login admin haslo zostawpuste jesli nie bd dzialac to wpisz w haslo admin jesli nie bedzie dzialac to wpisz w google swoj model routera i jak do niego wejsc "Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie." Putin is putting puding Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Things Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Poszukaj w ustawieniach routera ja tak kiedyś miałem żeby grać po formacie musiałem wchodzić na 192.168.1.0 i w port unlocked czy jakoś tak ustawiałem unlock all port i działało all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike11 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 @up wiem jak zalogowac sie do routera chce sie dowiedziec jak zablokowac porty gier typu metin i world of tanks z poziomu routera bo zabawa na kompie innych uzytkownikow tej sieci nie wchodzi w gre inaczej juz bym sobie poradzil gdzies na necie znalazlem jakie porty trzeba zablokowac ale nie wiem jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 i ty jesteś "administratorem" routera skoro nawet nie potrafisz go ustawić? czytać potrafisz to skorzystaj z manualu dołączonego do routera, jak nie ma na cd na stronie producenta jest porty znajdź sobie sam na forach albo w dziale poświęconym grze, każda ma innego typu porty i inne się blokuje, tak samo z zakresami portów If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike11 Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 a czy gdzies napisalem ze jeste profesjonalista? byl jeszcze jeden admin ale skonczyl szkole i nie ma go juz w internacie i to ja przejalem po nim "paleczke" nie wiem jak zablokowac porty to wy zamiast mi pomoc to mi cisniecie ze sie znam i tak jest ale tylko dlatego ze jestem pocztakujacy. I wiem ze pewnie wiekszosc jest profesjonalnymi informatykami a ja naewt nie ksztalce sie w tym kierunku sorry za bledy i brak polskich znakow ale nie mam czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 zdobądź porty i sobie je wpisz przekierowując na KAŻDY INNY np 123456 albo na IP nieistniejace w sieci , nawet na lokalne zresztą masz przecież ograniczenia i tam możesz chyba blokować, sprawdź sobie If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike11 Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 jeszcze mam pytanie: jak ustwaic ze tylko ja bede mial dostep do routera, bo chce zabezpieczyc sie przed wlamaniami w akladce system mam takie cos i jak moge ustwic ze tylko ja mam dostep do routera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 przecież masz ustawione, dostęp tylko dla podpiętych do routera zresztą wystarczyło pomyśleć i zmienić hasło If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike11 Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 niby tak ale ja nie jestem podpiety i wszystko robie zdalnie i jak rozwine te "zdalny dostep - wylaczony to pokazuje sie to co wyzej jest na ss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 jak nie jesteś kiedy jesteś podpięty, lokalnie i bezpośrednio do routera wpięty, przecież widzę włączony daje dodatkowo możliwość ustawiania przez internet z dowolnego miejsca na świecie znając IP jeśli masz routowalne If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike11 Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 ok. Dzieki za pomoc. Temat do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.