Rudzki ! Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Yo yo. Chciałem się Was poradzić, co najlepiej wymienić w moim komputerze (Od razu mówię że nie znam się dużo na komputerach). Chciałbym pograć sobie w nowszą gierkę, ale na wymianę komputera jeszcze za mało funduszu ;p. Tak więc oto dane mojego komputera AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.19GHz, 1gb ram, Karta graficzna Nvidia 512mb 8400gs, Dysk twardy 160gb. Taki tam szajs, ale chcę żeby pochodził jeszcze troszkę Budżet w granicach 400-800zł <--- Tylko żeby nie przesadzić z ceną ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudzki ! Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 f5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PingwineQ Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 żeby pograć w cokolwiek nowszego uzbieraj z 1800 zł i wróć bo twój komputer nie da się ukryć jest złomem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudzki ! Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Nie jestem jakimś maniakiem żeby wydawać 2tyś. na komputer <lol>. Po prostu chcę żeby szybciej chodził ten co mam, lub jakiś w miarę komputer, w przedziale 1000-1300zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PingwineQ Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 za 2k , to jest zwykły komputer ... Dopiero za 4-5k komputer jest dla "maniaka" ... Ty masz wszystko do wymiany niestety ... dozbieraj do 1800 i będzie gites. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
† Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Lepszą Kartę Graficzną oraz dysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk. Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 nie chce obrażać osoby up ale chyba was pojebało gry wychodzą co chwilke.jak chcesz byc na topie musisz nonstop dokladac, a by tego nie robic a chcesz pograc sobie to kup sobie konsole np xboxa, drogi fakt. ale na xboxa kazda gra ci pojdzie. jak chcesz go ulepszyc kup sobie najpierw ram do 3-4 GB ramu bo sam system dużo pozera... a pozniej zastanow sie nad wymianą karty graficznej na lepszą. nie na najlepszą bo takie ulepszanie pozera kase, a pozniej granie pożera czas. uwierz mi że nie warto mieć potwora bo to że masz mocnego kompa to dobrze, ale nie znaczy że dużo na tym zyskasz;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzikPS Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Po pierwsze zwiększ pamięć ram, to obowiązkowo! przynajmniej te 3 lub 4 gb. Później możesz bawić się w wymianę innych podzespołów. haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PingwineQ Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 nie chce obrażać osoby up ale chyba was pojebało gry wychodzą co chwilke.jak chcesz byc na topie musisz nonstop dokladac, a by tego nie robic a chcesz pograc sobie to kup sobie konsole np xboxa, drogi fakt. ale na xboxa kazda gra ci pojdzie. jak chcesz go ulepszyc kup sobie najpierw ram do 3-4 GB ramu bo sam system dużo pozera... a pozniej zastanow sie nad wymianą karty graficznej na lepszą. nie na najlepszą bo takie ulepszanie pozera kase, a pozniej granie pożera czas. uwierz mi że nie warto mieć potwora bo to że masz mocnego kompa to dobrze, ale nie znaczy że dużo na tym zyskasz;] wyjdź, czytając twój post na usta nachodzi mi tylko jedno słowo , mianowicie japierdole... To co że gry co chwile wychodzą? Teraz wszystkie nowe gry idą w optymalizacje a nie tak jak kiedyś ... Poza tym kolejny się znalazł ,który myśli że wystarczy dołożyć ramu i będzie git... Tak jak mówiłem 1800 i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakSieMacie Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 nie chce obrażać osoby up ale chyba was pojebało gry wychodzą co chwilke.jak chcesz byc na topie musisz nonstop dokladac, a by tego nie robic a chcesz pograc sobie to kup sobie konsole np xboxa, drogi fakt. ale na xboxa kazda gra ci pojdzie. jak chcesz go ulepszyc kup sobie najpierw ram do 3-4 GB ramu bo sam system dużo pozera... a pozniej zastanow sie nad wymianą karty graficznej na lepszą. nie na najlepszą bo takie ulepszanie pozera kase, a pozniej granie pożera czas. uwierz mi że nie warto mieć potwora bo to że masz mocnego kompa to dobrze, ale nie znaczy że dużo na tym zyskasz;] Debilizmem jest kupowanie X360/PS3 na rok(może półtora) przed next-genami. Trzeba dokładać? Tandem 955 + 560 jak dawał radę tak też daję radę teraz. Pewnie do nextgenów mógłbym na tym grać na high ultra w FHD, ale przesiadłem się na 2500k (nie wiem po co -_-) + 670 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk. Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 wyjdź, czytając twój post na usta nachodzi mi tylko jedno słowo , mianowicie japierdole... To co że gry co chwile wychodzą? Teraz wszystkie nowe gry idą w optymalizacje a nie tak jak kiedyś ... Poza tym kolejny się znalazł ,który myśli że wystarczy dołożyć ramu i będzie git... Tak jak mówiłem 1800 i będzie ok. sam zobacz kretynie, ze on ma tylko 1 GB ramu. co mu da zajebista karta graficzna czy procesor jak mu ledwo system chodzi a co dopiero jakas fajna gierka ktora potrzebuje zazwyczaj 1/2GB ramu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PingwineQ Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 sam zobacz kretynie, ze on ma tylko 1 GB ramu. co mu da zajebista karta graficzna czy procesor jak mu ledwo system chodzi a co dopiero jakas fajna gierka ktora potrzebuje zazwyczaj 1/2GB ramu... ty kurwa znaffco za dychę... Gdzie ja napisałem że dam mu super kartę? ... Czytaj nicki dzieciaku ... A ty tylko z tym ramem pierdolisz, ram to nie wszystko procesor nie jest taki słaby ale wymiana na 965,2120 nie zaszkodzi. @Topic: http://www.morele.ne...ry/info/fjRqrs/ bardziej budżetowego zestawu nigdy nie składałem, całość kosztuje nie wiele bo tylko 1336,52 zł a bf'a 3 spokojnie odpalisz. W przyszłości będziesz mógł dołożyć sobie więcej ramu, wymienić procesor , może kartę grafiki ale jak na razie raczej wszystko ci pójdzie. I jak będziesz zamawiał to dodaj do koszyka usługę składania abyś nie musiał się sam trudzić:http://www.morele.ne...ementow-266770/ i wpisz kod promocyjny W3FHN58JFW w to miejsce na dole koszyka a zamiast 50 zł za montaż zapłacisz 1 zł i wysyłka będzie darmowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk. Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 jezeli odpalisz na 1 GB ramu system i BF3 ktory potrzebuje 2 GB ramu to jestes mistrzem. ale choćbyś co zrobił to sobie nie zagrasz na tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudzki ! Opublikowano 29 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Dobra panowie, dzięki za odpowiedzi. A jakbym np. zdecydował się wymienić procesor, kartę graficzną, dokupić ram, to podajcie mi jakieś ciekawe propozycje. @Nie chcę żeby mi chodziły takie gry jak np. Bf3, ale żebym sobie pograł w jakiegoś nfs'a czy cuś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PingwineQ Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Dobra panowie, dzięki za odpowiedzi. A jakbym np. zdecydował się wymienić procesor, kartę graficzną, dokupić ram, to podajcie mi jakieś ciekawe propozycje. @Nie chcę żeby mi chodziły takie gry jak np. Bf3, ale żebym sobie pograł w jakiegoś nfs'a czy cuś takiego. no to nfs też pójdzie na tym zestawie co dałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudzki ! Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Tak wiem, ale jak do swojego bym dokupywał części to podajcie przykłady jakiej firmy, itp. (teraz) dysponuje funduszem 800zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan1234 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 up no to uzbieraj te 500 zloty i kup to co podał pingwine bo nie warto teraz kupować coś innego i zrobić gówno jak uzbierasz te 500zl to ma nowy komputer od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudzki ! Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 No dobra, dozbieram te pare zł i kupie nowy komputer ;d. A takie jeszcze jedno pytanie, wiem że podobno lepiej nie kupować z allegro komputerów, ale zobaczyłem takie coś za podobną cenę i powiedzcie mi, czy to jest coś wart ;d http://allegro.pl/phenom-ii-4x3ghz-4gb-750gb-gt630-2gb-ddr3-dvd-rw-i2642508365.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konfitu�a Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Napewno nie wart pożaru w domu . Bierz to co ci PingwineQ dał potem sobie zmienisz procesor na np. Phenoma 955 grafę na Hd7770 lub NVidia 560 , dołożysz ramu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PingwineQ Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 No dobra, dozbieram te pare zł i kupie nowy komputer ;d. A takie jeszcze jedno pytanie, wiem że podobno lepiej nie kupować z allegro komputerów, ale zobaczyłem takie coś za podobną cenę i powiedzcie mi, czy to jest coś wart ;d http://allegro.pl/ph...2642508365.html Nie, tutaj tak samo jak w innych gotowcach, jest zasilacz no-name który po uruchomieniu zaraz ci wysadzi kompa, słaba karta graficzna, i ram no-name... Kup to co ci dałem a pograsz w wymagające gry, i będziesz miał pewność że masz dobry markowy zasilacz który będzie długo trzymał, i nie wysadzisz domu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.