Skocz do zawartości

Co najlepiej wymienić w kompie.

Rudzki !

Rekomendowane odpowiedzi

Yo yo.

Chciałem się Was poradzić, co najlepiej wymienić w moim komputerze (Od razu mówię że nie znam się dużo na komputerach). Chciałbym pograć sobie w nowszą gierkę, ale na wymianę komputera jeszcze za mało funduszu ;p. Tak więc oto dane mojego komputera ;)

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+

2.19GHz, 1gb ram, Karta graficzna Nvidia 512mb

8400gs, Dysk twardy 160gb.

Taki tam szajs, ale chcę żeby pochodził jeszcze troszkę :D Budżet w granicach 400-800zł <--- Tylko żeby nie przesadzić z ceną ;d

nie chce obrażać osoby up ale chyba was pojebało

gry wychodzą co chwilke.jak chcesz byc na topie musisz nonstop dokladac, a by tego nie robic a chcesz pograc sobie to kup sobie konsole np xboxa,

drogi fakt. ale na xboxa kazda gra ci pojdzie.

jak chcesz go ulepszyc kup sobie najpierw ram do 3-4 GB ramu bo sam system dużo pozera... a pozniej zastanow sie nad wymianą karty graficznej na lepszą. nie na najlepszą bo takie ulepszanie pozera kase, a pozniej granie pożera czas. uwierz mi że nie warto mieć potwora bo to że masz mocnego kompa to dobrze, ale nie znaczy że dużo na tym zyskasz;]

gry wychodzą co chwilke.jak chcesz byc na topie musisz nonstop dokladac, a by tego nie robic a chcesz pograc sobie to kup sobie konsole np xboxa,

jak chcesz go ulepszyc kup sobie najpierw ram do 3-4 GB ramu bo sam system dużo pozera... a pozniej zastanow sie nad wymianą karty graficznej na lepszą. nie na najlepszą bo takie ulepszanie pozera kase, a pozniej granie pożera czas. uwierz mi że nie warto mieć potwora bo to że masz mocnego kompa to dobrze, ale nie znaczy że dużo na tym zyskasz;]

wyjdź, czytając twój post na usta nachodzi mi tylko jedno słowo , mianowicie japierdole...

To co że gry co chwile wychodzą? Teraz wszystkie nowe gry idą w optymalizacje a nie tak jak kiedyś ... Poza tym kolejny się znalazł ,który myśli że wystarczy dołożyć ramu i będzie git... Tak jak mówiłem 1800 i będzie ok.

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Debilizmem jest kupowanie X360/PS3 na rok(może półtora) przed next-genami.

Trzeba dokładać? Tandem 955 + 560 jak dawał radę tak też daję radę teraz. Pewnie do nextgenów mógłbym na tym grać na high ultra w FHD, ale przesiadłem się na 2500k (nie wiem po co -_-) + 670

wyjdź, czytając twój post na usta nachodzi mi tylko jedno słowo , mianowicie japierdole...

To co że gry co chwile wychodzą? Teraz wszystkie nowe gry idą w optymalizacje a nie tak jak kiedyś ... Poza tym kolejny się znalazł ,który myśli że wystarczy dołożyć ramu i będzie git... Tak jak mówiłem 1800 i będzie ok.

sam zobacz kretynie, ze on ma tylko 1 GB ramu. co mu da zajebista karta graficzna czy procesor jak mu ledwo system chodzi a co dopiero jakas fajna gierka ktora potrzebuje zazwyczaj 1/2GB ramu...

sam zobacz kretynie, ze on ma tylko 1 GB ramu. co mu da zajebista karta graficzna czy procesor jak mu ledwo system chodzi a co dopiero jakas fajna gierka ktora potrzebuje zazwyczaj 1/2GB ramu...

ty kurwa znaffco za dychę... Gdzie ja napisałem że dam mu super kartę? ... Czytaj nicki dzieciaku ...

A ty tylko z tym ramem pierdolisz, ram to nie wszystko procesor nie jest taki słaby ale wymiana na 965,2120 nie zaszkodzi.

@Topic: http://www.morele.ne...ry/info/fjRqrs/ bardziej budżetowego zestawu nigdy nie składałem, całość kosztuje nie wiele bo tylko 1336,52 zł a bf'a 3 spokojnie odpalisz. W przyszłości będziesz mógł dołożyć sobie więcej ramu, wymienić procesor , może kartę grafiki ale jak na razie raczej wszystko ci pójdzie. ;)

I jak będziesz zamawiał to dodaj do koszyka usługę składania abyś nie musiał się sam trudzić:http://www.morele.ne...ementow-266770/ i wpisz kod promocyjny W3FHN58JFW w to miejsce na dole koszyka 5066ab034c92d.png a zamiast 50 zł za montaż zapłacisz 1 zł i wysyłka będzie darmowa

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Dobra panowie, dzięki za odpowiedzi. A jakbym np. zdecydował się wymienić procesor, kartę graficzną, dokupić ram, to podajcie mi jakieś ciekawe propozycje.

@Nie chcę żeby mi chodziły takie gry jak np. Bf3, ale żebym sobie pograł w jakiegoś nfs'a czy cuś takiego.

no to nfs też pójdzie na tym zestawie co dałem

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

No dobra, dozbieram te pare zł i kupie nowy komputer ;d. A takie jeszcze jedno pytanie, wiem że podobno lepiej nie kupować z allegro komputerów, ale zobaczyłem takie coś za podobną cenę i powiedzcie mi, czy to jest coś wart ;d http://allegro.pl/phenom-ii-4x3ghz-4gb-750gb-gt630-2gb-ddr3-dvd-rw-i2642508365.html

No dobra, dozbieram te pare zł i kupie nowy komputer ;d. A takie jeszcze jedno pytanie, wiem że podobno lepiej nie kupować z allegro komputerów, ale zobaczyłem takie coś za podobną cenę i powiedzcie mi, czy to jest coś wart ;d http://allegro.pl/ph...2642508365.html

Nie, tutaj tak samo jak w innych gotowcach, jest zasilacz no-name który po uruchomieniu zaraz ci wysadzi kompa, słaba karta graficzna, i ram no-name... Kup to co ci dałem a pograsz w wymagające gry, i będziesz miał pewność że masz dobry markowy zasilacz który będzie długo trzymał, i nie wysadzisz domu...

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Co najlepiej wymienić w kompie.   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...